HTC TyTnII i sluchawka BT Motorola H700

• 5 Odpowiedzi
  • 1274 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
HTC TyTnII i sluchawka BT Motorola H700
« dnia: Grudzień 23, 2007, 13:28:11 »
Mam następujący problem który wcześniej na MioA701 nie występował z H700. Używam aplikacji PhoneAlarm z ustawioną opcją aktywacji BT podczas połączenia. Słuchawka BT Motorola H700 ma rozkładane ramię które uaktywnia połączenie BT. Efekt obu rozwiązań jest rewelacyjny jeśli chodzi o zużycie baterii obu urządzeń. Na Mio A701 działało rewelacyjnie. Niestety na na HTC TyTnII już nie. Jeśli mam na stałe włączony BT i rozkładam ramię słuchawki BT to w 99% wszystko jest OK. Jeśli jednak próbuję odebrać połączenie za pomocą słuchawki BT (rozkładając ramię - czyli zestawiając połączenie BT) już podczas dzwoniącego telefonu lub jeszcze później podczas trwania rozmowy to połączenie takie zestawiane jest w 5% przypadków. W pozostałych nie następuje połączenie słuchawki z HTC i nie da się przejść na rozmowę za pomocą słuchawki BT.

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
Odp: HTC TyTnII i sluchawka BT Motorola H700
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2007, 14:29:33 »
jaką masz wersję PA? Dopiero 1.64 dobrze chodzi z wm6...

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2007, 14:38:51 »
jaką masz wersję PA? Dopiero 1.64 dobrze chodzi z wm6...

Mam 1.64. Ale nie myślę aby to była wina PA. Jeżeli włączę BT ręcznie to przed rozpoczęciem rozmowy połączenie BT zestawia się OK Poprawnie działa wybieranie głosowe itd. Jeśli jednak chcę przejść na słuchawkę BT (zestawić połączenie BT) jak już zadzwoni telefon (odebrać za pomocą słuchawki BT) lub  przełączyć się na słuchawkę BT w trakcie rozmowy odebranej na HTC to wtedy pojawia się problem z zestawieniem połączenia BT (właściwie w większości przypadków nie zestawia się).

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2007, 14:44:36 »
a wgrałeś fixa, o którym było ostatnio głośno?

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2007, 14:45:48 »
a wgrałeś fixa, o którym było ostatnio głośno?

To również sprawdziłem. Bez zmian.

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 25, 2007, 16:27:29 »
Tak naprawdę to problem nie dotyczy zupełnie PhoneAlarm - sprawdziłem. Problem można zdefiniować inaczej. Jeśli słuchawka sparowała się z HTC przed odebraniem połączenia lub jego wykonaniem to wszystko jest OK. Jeśli jednak słuchawka nie jest sparowana a np. zadzwoni telefon i odebraliśmy połączenie za pomocą HTC a następnie chcemy przejść na słuchawkę BT - połączenie BT już się nie zestawia. Strasznie szkoda - na Mio A701 działało bez problemu z tą samą słuchawką.