HTC TyTN II Kilka pytań od nowicjusza

• 18 Odpowiedzi
  • 3270 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC TyTN II Kilka pytań od nowicjusza
« dnia: Marzec 14, 2010, 14:43:34 »
Witam wszystkich użytkowników.

Wczoraj tj. 13 marca 2010 roku stałem się szczęśliwym posiadaczem telefonu HTC Kaiser z ROM`em Orange. Jednak dzięki obszernej bazie Waszego forum moja Kajzerka pracuje już z Okienkami WM 6.0 Prof. PL w wersji czystej od HTC z radiem 1.27.15.32 wraz z Hard SPL 3.56, ma zmieniony pierwszy Splash Screen, skonfigurowany Internet i nie ma już Simlocka.

Wiem, iż dawno wyszyły wersje WM 6.1 i 6.5 jednak mam obawy przed ich instalacją związane z wydajnością. Szybkość jest dla mnie piorytetem. Nie mam też zaufanie do Okienek modyfikowanych, w grę wchodzą tylko czyste, niezmieniane wersje. Jaką wersję okienek polecacie zainstalować ? A może nic już nie zmieniać ?

Drugi mój dylemat dotyczy polepszenia wyglądu. Czysty WM 6.0 jest spartański  :wink: . Wiem, że istnieją nakładki ( themy ? ) np. SPB Shell. Pytanie brzmi: co wgrać aby system uzyskał trochę wodotrysków ale nadal pracował szybko ? Nie oczekuje tutaj fajerwerków graficznych i bajerów ale lekkiej poprawy wyglądu. Kluczową sprawą jest jednak pełna polonizacja nakładki (nie lubię angielskich słów w polskich wersjach programów). Znam język angielski ale Polacy nie gęsi i swój język mają.

Ostatnim pytaniem jest jakie na początek wgrać aplikacje aby telefon odtwarzał poprawnie większość plików multimedialnych ( kodeki ? ) i był funkcjonalny. Ponieważ mobilne Okienka są tak samo ubogo wyposażone jak ich wersja komputerowa zaraz po instalacji, a ja nie kompletnie nie wiem jakie aplikacje warto zainstalować liczę na Waszą pomoc.

Z góry dziękuję za chęć pomocy. Pozdrawiam.

Odp: HTC TyTN II Kilka pytań od nowicjusza
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2010, 14:54:11 »
AD1: testuj, każdy ma inne zdanie na temat tego co jest lepsze.
AD2: http://www.freewarepocketpc.net/ppc-tag-today-1-dnlds.html
AD3: Coreplayer + kodeki i działa wszystko (video, audio) HTC album, coś do javy z 3d o ile potrzebujesz Jbed3dmod Ewentualnie jakiś edytor rejestru, clean ram, przeglądarka
Regulamin!

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2010, 15:00:13 »
 Szuetam bardzo dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Najbardziej zastanawia mnie czy WM 6.5 nie "zatka" mojego HTC. To przecież tak, jakby na komputer z Windows XP wgrać Windows 7. Nie chcę aby wykonywanie operacji trwało wieczność. Mam do wyboru 3 opcje: oryginalny WM 6.0, 6.1, 6.5. Trochę już czytałem ale nie mogę się zdecydować  :)

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2010, 16:31:50 »
Przetestuj kilka ramów. Wgranie romu to nie całe 10 min, zawsze możesz wrócić do poprzedniego. Sam mam od niedawna kaiserka i też miałem taki dylemat, ale próbowałem i nie żałuje, znalazłem to co mi najbardziej pasuje. (oryginalny HTC rom 6.1 + kilka dodatków)
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

*

Offline kuba1992i

• **
  • 102
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Ace 2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 14, 2010, 20:12:49 »
Polecam ci ten rom build 20764.1.4.3  Kaiser Special  znajdziesz link do niego w temacie z romami, sam jestem posiadaczem Kaisera od 6.03.2010r i około 2 dni po zakupie przerobiłem kilka romów z 6.1 i z 6.5 i ten moim zdaniem jest najlepszy, głównie dla tego że jest najszybszy i po restarcie masz około 64mb ram wolnych.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2010, 20:47:17 wysłana przez kuba1992i »

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 14, 2010, 20:26:13 »
1 Dlaczego tylko oryginalne ?? Polecam robione przez kucharzy naprawdę dobre z tym że często w wersji WWE. Ja używam Stylez Black.
2 Dorzucam do tego SPB 3.5 (najnowsza wersja ) i część romu jest po polsku do tego SPB weather. Nic nie muli i zabiera nie wiele ramu (z tym że manile wyłączam bo ona sama około 10 Mb ramu zabiera)
3 Do romu podanego wyżej CorePlayer 1.3.5 (build 7340) i jeszcze do tej pory nie musiałem żadnych sterowników dorzucać wszystko hulało
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 15, 2010, 22:45:31 »
Witam ponownie i dziękuję za zainteresowanie moim tematem. Głównym powodem dla którego nie lubię ROM`ów od kucharzy jest fakt, iż zawierają one dość dużą ilość oprogramowania z której zwyczajnie nie będę korzystał  :wink: . Obecnie pracuje na oryginalnym ROM`ie HTC 6.0 i poznaje możliwości tej maszynki. Może dopiero wtedy zacznę zabawę z ROM`ami modyfikowanymi  :ok:

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 15, 2010, 23:07:43 »
Jeśli wgrywasz jakiś rom od kucharza, powiedzmy Matei rom to automatycznie wykluczyć można pytanie dotyczące koniecznego oprogramowania. Wszystko co konieczne masz w standardzie.
Regulamin!

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 16, 2010, 18:20:09 »
To i ja jako nowy użytkownik podepnę się pod temat i zadam kilka pytań.

1. Skoro ostatnim oficjalnym ROMem HTC jest WM 6.1 wersja 3.34.721.2 to jak powstał ROM z WM 6.5 zrobiony przez wjtk? Można jeszcze pobrać ROM WM 6.5 oryginalny (bez wkładu osób trzecich)? To jest ROM z innego urządzenia?
2. Czym się różni HTC WM6.1 ROMS od AT&T WM6.1 ROMS? Chodzi mi o to AT&T.
3. Jakbym chciał poskładać swój własny ROM to jak się do tego zabrać? Może jakaś instrukcja?
4. Gdzie można pobrać najstabilniejszą/najnowszą wersję Manila 2D dla Kaisera? Gdzie bym nie znalazł to zawsze jest w ROMie, a nie jako zwykły dodatek jak SPB Shell.

*

KrzychuM

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 16, 2010, 20:28:32 »

2. Czym się różni HTC WM6.1 ROMS od AT&T WM6.1 ROMS? Chodzi mi o to AT&T.

Różni się tym, że nasze Kaiserki mają aparat z przodu do wideo rozmów i działają w systemie 3G
AT&T nie mają sterowników do owej kamerki i słyszałem też, że bywa problem z zainstalowaniem innego Radia na romach z AT&T

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 17, 2010, 19:28:34 »
1. Podejrzewam, że 6.5 jest przerobiony z innego telefonu.

3. Wystarczy poszukać na forum (KUCHNIA CYSORZA)
4. Poszukaj w google, na bank w pierwszych 5 linkach znajdziesz
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 19, 2010, 14:10:27 »
Głupi ja... czytałem tematy, ale byłem nastawiony na instrukcję w wordzie lub pdf, a nie cały plik.

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 21, 2010, 13:47:57 »
Jeszcze jeden rzep - podłączam się z pytaniem: jaki "czytacz" e-boków do tytn ii WM6,0, aby były polskie litery i pamiętał stronę, do której się doczytało? Na Siemensie miałem Readmaniac 2,4 i był super, na niby lepszego htc nie mogę nic znaleźć.

*

Offline Senser

• 21
  • Sprzęt: HTC TyTn II
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 20, 2010, 12:34:00 »
A teraz ja się podłącze... świadomie idę na lincz...
Chciałbym zmienić "wygląd ekranu" w PC  bym zapytał "jak zmienić pulpit", nie wiem jak "to" się nazywa stąd nie wiem jakie zadać pytanie szperaczowi :-)
Gdzie "to" mogę znaleźć czy ew. są jakieś galerie z "tym".
Jeśli "to" jest powiązane ze zmianą/nakładką graficzną na okienka to tym bardziej ok...

Połączone: Maj 20, 2010, 12:43:01
A przy okazji.
Skąd zassać można SBP Wallet dla HTC TyTNII??
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2010, 12:43:01 wysłana przez Senser »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Senser

• 21
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 21, 2010, 22:14:42 »
Było tu kilka postów swoich i innych i nie ma?
Gdzie one są?

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
  • Sprzęt: Omnia II i8000
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 24, 2010, 08:08:01 »
Jeszcze jeden rzep - podłączam się z pytaniem: jaki "czytacz" e-boków do tytn ii WM6,0, aby były polskie litery i pamiętał stronę, do której się doczytało? Na Siemensie miałem Readmaniac 2,4 i był super, na niby lepszego htc nie mogę nic znaleźć.

Polecam Allreader+ v2

*

Offline RafiteX

• 4
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 24, 2010, 20:35:57 »
Witam i ja się przyłącze do tematu. Mam do Was pytanie czy aplikację "spb mobile shell" po jej zainstalowaniu da się ją normalnie odinstalować jak normalny zainstalowany program na smarcie.

Pozdrawiam
----------
... --> SPV e650 --> HTC TyTN II --> ...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 24, 2010, 21:51:28 »
Mobile Shell jest nakładką ale jest programem więc usuwasz tak jak inne.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G