Witam wszystkich użytkowników.
Wczoraj tj. 13 marca 2010 roku stałem się szczęśliwym posiadaczem telefonu HTC Kaiser z ROM`em Orange. Jednak dzięki obszernej bazie Waszego forum moja Kajzerka pracuje już z Okienkami WM 6.0 Prof. PL w wersji czystej od HTC z radiem 1.27.15.32 wraz z Hard SPL 3.56, ma zmieniony pierwszy Splash Screen, skonfigurowany Internet i nie ma już Simlocka.
Wiem, iż dawno wyszyły wersje WM 6.1 i 6.5 jednak mam obawy przed ich instalacją związane z wydajnością. Szybkość jest dla mnie piorytetem. Nie mam też zaufanie do Okienek modyfikowanych, w grę wchodzą tylko czyste, niezmieniane wersje. Jaką wersję okienek polecacie zainstalować ? A może nic już nie zmieniać ?
Drugi mój dylemat dotyczy polepszenia wyglądu. Czysty WM 6.0 jest spartański

. Wiem, że istnieją nakładki ( themy ? ) np. SPB Shell. Pytanie brzmi: co wgrać aby system uzyskał trochę wodotrysków ale nadal pracował szybko ? Nie oczekuje tutaj fajerwerków graficznych i bajerów ale lekkiej poprawy wyglądu. Kluczową sprawą jest jednak pełna polonizacja nakładki (nie lubię angielskich słów w polskich wersjach programów). Znam język angielski ale Polacy nie gęsi i swój język mają.
Ostatnim pytaniem jest jakie na początek wgrać aplikacje aby telefon odtwarzał poprawnie większość plików multimedialnych ( kodeki ? ) i był funkcjonalny. Ponieważ mobilne Okienka są tak samo ubogo wyposażone jak ich wersja komputerowa zaraz po instalacji, a ja nie kompletnie nie wiem jakie aplikacje warto zainstalować liczę na Waszą pomoc.
Z góry dziękuję za chęć pomocy. Pozdrawiam.