Witam,
problem z moim HTC Tytn II wystąpił w sobotę tj. 05.06.2010.
Opis zdarzenia:
Próbowałem wykonać wideo połączenie. Wybrałem osobę, rozmowę wideo i telefon zaczął dzwonić, za pierwszym razem nie udało mi się połączyć, więc spróbowałem ponownie i chyba po ponownym wciśnięciu wideo rozmowy telefon wydał dźwięk rozładowanej baterii i się wyłączył.
Efekt awarii:
Telefon włączał się niby normalnie, pokazywało mi się wpierw logo Orange, następnie Windows Mobile, potem zwykły obraz Windows i moment wpisywania pinu. Nie udawało mi się go wpisać gdyż telefon nie reagował na dotyk panela, próbowałem wejść w jakieś ustawienia lub zrobic hard reset, przycisk windows działał, mogłem też się przemieszczać po menu tylko za pomocą przycisków, niestety po chwili telefon pikał że poziom baterii 0%, że wszystkie dane zostaną utracone i żebym podłączył ładowanie, po czym telefon wyłączał się. Oczywiście podłączałem zasilanie, próbowałem także ładować poprzez kabel usb. W telefonie zapalała sie pomarańczowa dioda ładowania, jednak w dalszym ciągu telefon wyłączał się. Telefon nie włącza się z podłączoną łądowarką bądź kablem usb, dopiero po odłączeniu kabla wyłącza się i ponowne wciśnięcie przycisku Power powoduje jego włączenie.
CO robiłem:
Wkładałem inna baterię, efekt taki sam jak wyżej opisany. Próbowałem wgrać rom (RUU_Kaiser_HTC_WWE_1.56.405.5_radio_sign_22.45.88.07_1.27.12.11_Ship oraz HTC_Kaiser_1.81.69.3PLK_reconstructed_RUU_signed ale przy pierwszym proces wgrywania romu dochodzi do 1% po czym pokazuje się błąd a przy drugim ciagle jest 0% i info ze zły rom )
Ładowałem telefon przez kilka godzin, również trzymałem go ponad 12h bez baterii.
Robiłem Soft Reset, Hard Reset, próbowałem cokolwiek wgrać na telefon ale komputer PC go nie widzi.
Próbowałem użyć programu MTTY.exe ale w programie nie ma opcji wyboru połączenia za pomocą USB.
Mogę wejść w bootloadera, ale niestety nie mam wgranego HardSPL, gdyż telefon chyba nigdy nie miał zmienianego romu, a na pewno nie przeze mnie.
Telefon brandowany, sieć orange.
R 1.27.14.32
G 22.45.88.07H
D 1.81.00.00
Po wykonanym Hard resecie za pomocą przycisków i rysika telefon włącza się tylko do momentu loga windows mobile po czym sygnalizuje dźwiękiem 0% baterii i się wyłącza. Windows się już nie ładuje.
Czytałem różne tematy, próbowałem od soboty wielu rzeczy ale niestety nic nie pomaga. Mój drugi telefon HTC Snap oddalem jakiś tydzień temu na gwarancji bo podczas rozmów coś szumiało w słuchawce i jestem teraz bez telefonu.
Proszę Pomóżcie

Pozdrawiam