Bateria 1600 mAh?

• 33 Odpowiedzi
  • 4648 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline snowrider

• 1357
Odp: Bateria 1600 mAh?
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 07, 2008, 22:51:30 »
po lekturze waszych postów utwierdzam sie w przekonaniu, że jednak ma znaczenie czy oryginalna czy nie.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2008, 22:53:15 wysłana przez snowrider »

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 08, 2008, 01:13:00 »
w przeciwienstwie do kolegi ja w nocy sypiam i w tym czasie kaser jest w trybie jak wyzej czy to takie dziwne? Gdy około 22.00 odłącze od ładowania z poziomem 100% i wyłącze urządzenie (standby mode) a następnie około 06.00 włącze poziom baterii wskazuje 99%. Fakt, że ogólnie bateria trzyma mi do 2 dni (doby), bateria nie orginalna przy mniej więcej takiej samej intesywności eksploatacji około 1,5 dnia (doby)...

ja nie wylaczam Kaisera - ale w sumie to niezly pomysl, bo aktywny modul telefonu potrafi zezrec "troche" przez noc - a i tak nie spodziewam sie zadnego telefonu w nocy....
chyba zaczne tak robic.
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline andgoldi

• **
  • 121
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 08, 2008, 08:43:44 »
to teraz nalezy ustalic definicje "wyłaczenie urządzenia" Dla mnie to taki stan gdzie po ponownym włączeniu, urzadzenie bootuje i trwa to powiedzmy do około minuty włącznie z wpisaniem PIN dla modułu telefonu. Tryb "standby" to ten, w który Kaisera wprowadzamy poprzez krótkie naciśnięcie przycisku "power" lub nie zależnie od pory dnia czy nocy Kaser przechodzi sam (tu po dwóch minutach przy zasilaniu akumulatorowym) bo tak jest ustawiony w Start >Ustawienia >System >Zasilanie >Zaawansowane. W tym trybie moduł telofonu jest aktywny i nie ma problemu z otrzymywaniem połaczeń telefonicznych oraz odbieraniem wiadomości. Urządzenie automatycznie przechodzi ze stanu czuwania do trybu "aktywnego-roboczego". Jesli u kogoś jest inaczej to zalecam przekazać urządzenie do serwisu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2008, 09:00:29 wysłana przez andgoldi »
Sony Xperia Z3 Compact + TomTom GPS Navigation Traffic

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 26, 2009, 12:07:37 »
no tak - minęło już 10 miesięcy odkąd kupiłem baterię 1600mAh i zaczyna już padać - ładuje się normalnie ale pojemność spada już o 1/3 szybciej od oryginalnej - używam obie naprzemiennie

zatem wnioski mam takie
- jeśli cena oryginalnej jest powyżej 100zł a tak jest - to zakup takowej - jest średnio uzasadniony bo cena zastępczej  to 40zł i wystarczy na 12miesięcy i przy zużyciu oryginalnej o połowę mniej więc wystarczy jeszcze na dłuuuugo - prędzej się fona sprzeda niż ją zajedzie

- niemal nie do zajechania są obie baterie w ciągu dnia - więc większa bateria jest dobra dla tych osób które nie chcą nosić drugiej baterii w zapasie a w innym przypadku to nie ma sensu