HTC TYTN 2 - nowy rom

• 23 Odpowiedzi
  • 9212 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alpex

• 13
HTC TYTN 2 - nowy rom
« dnia: Czerwiec 09, 2009, 15:30:48 »
Witam serdecznie, dostalem HTCka, ktory zachowuje sie troszke niestabilnie, chcialem mu wgrac nowy soft, no ale jak zaczalem czytac to sie calkiem pogubilem, czy ktos moze podrzucic link do sprawdzonego, w maire swiezego romu?? Najlepiej jakis niekombinowany. Obecnie mam cos takiego.R 1.27.14.32 G 22.45.88.07H d 1.81.00.00. Z góry dziekuje za odpowiedzi.

*

Offline boobass

• **
  • 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
Odp: HTC TYTN 2 - nowy rom
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2009, 16:24:30 »
poczytaj FAQ, nikt nie poda ci jaki jest dla Ciebie najlepszy. Na początek wrzuć sobie jakiś oficjalny ROM od Twojego operatora (nie napisałeś jaki). A może na początek wystarczy Hard Reset?

P.S. Pamiętaj o HardSPL, abyś nie uwalił Kaisera.

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2009, 18:52:42 »
Dziekuje za odp. Operator to Orange PL. Czy wrzucajac taki Rom musze jeszcze robic jakies zabiegi z SPL? Znalazlem w FAQ link do http://rapidshare.com/files/75494700/HTC_Kaiser_1.81.69.3PLK_reconstructed_RUU_signed.zip.html zamierzam go rzucic ale jest jeszcze link do wersji z WM6, znacie ten soft? Bedzie to dzialac ez problemu? Chodzi mi przede wszystkim o stabilnosc, nie mozlwiosci.

*

Offline boobass

• **
  • 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2009, 00:40:22 »
wrzuć go to się przekonasz, masz kaisera z orange to musisz wrzucić HardSPL, bez niego uwalisz kaisera i będzie lipa. Poczytaj FAQ tam wszystko zostało napisane.

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 10, 2009, 09:12:42 »
czemu nie chcesz kombinowanego romu?? w/g mnie takie chodzą najlepiej.ale jak już chcesz to zmień na oryginalny htc bo jaki to ma sens wgrywać rom brandowany przez orange  :sleepy: - dalej wszystko będzie chodzić do ******
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Offline Yankees234

• 4
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 10, 2009, 10:50:41 »
jarqka ma racje. Przez mojego kaisera przewinęło się już kilka romów, testowałem je pod prawie każdym względem i doszedłem do wniosku że instalując modyfikowany soft (najlepiej w wersji naked czy lite) o wiele lepiej się na tym wychodzi niż ładując oryginalny soft (poza małymi szczegółami). Ale nie zgodzę sie że brandowany orangutan jest do d****, miałem niedawno 6.0 i byłem z niego zadowolony.
ROM: WM 6.1 PLK
Radio: 1.65.16.25
HardSPL: 3.29

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 10, 2009, 11:53:30 »
Dzieki za odp? Modyfikowanego nie chcialem poniewaz nie chcialem miec problemow ze stabilnoscia, i marudzenia wlasciciela. To moze polecicie jakas wersje ktora milo wspominacie? Jakikolwiek, moze byc modyfikowany, niebrandowany, orangeowy. Nie chcialbym siedziec nad tym tel caly weekend, wgrywac co popadnie, i testowac, jak moze ktos juz przez to przechodzil... A ja sie biore HardSPL

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 10, 2009, 12:12:38 »
Naprawdę dobre, stabilne i szybkie romy (ale angielskie) są Athine od b16b z xda. Od lutego do początku czerwca siedziałem na ichniejszym romie, formatowałem tylko dwa razy a to i tak przez własne kombinacje.

Romy PDACorner również szybkie i mają dużo ciekawego softu w sobie (jak do niedawna nawet dublującego się), jednak ciężko ocenić stabilność i żywotność romów, bo znaczna większość użytkowników aktualizuje romy co dwa tygodnie.

Z polskich romów... to chyba tylko makusa (wjtk robi romy z WM6.5) starsze wersje, bardzo dobre i sprawne...

Jeżeli zależy Ci na pewności i stabilności to póki co odpuść sobie romy bazujące na WM6.5
Również odradzam romy z bajerem zwanym "SuperRAM" (te z niby 70MB wolnego ramu), bajer polega tylko na kompresji... a wiadomo co zostało skompresowane żeby zajmowało mniej miejsca to żeby użyć najpierw trzeba rozpakować... i tu już ram mało jest potrzebny ale pożera to moc procesora. ROMy też te mają problemy z dobrym zarządzaniem pamięcią. Po zamknięciu procesu nie daje się odzyskać całej pamięci która zajmował, przez co po dłuższym użytkowaniu i ilość pamięci znacząco się zmniejsza (przez chwilę miałem rom PDAViet... z około 50-55MB po uruchomieniu w przeciągu 2-3 godzin pamięć mi zjechała do 28MB, a wszystkie używane wcześniej aplikacje miałem zamknięte).

Więc jak widzisz... wybór romu to nie łatwa sprawa... dopóki kilku nie sprawdzisz i nie przekonasz się co każdy daje, to nie przekonasz się. A możliwości jest naprawdę mnóstwo...
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 10, 2009, 14:32:57 »
Niestety pojawil sie kolejny problem, Kaiser juz tak sie wiesza ze po wlaczeniu nawet nic nie moge zrobic,wiec HardSPL odpada. Moge bez tego myku cos wgrac na szybko? Przypomne ze tel z Orange PL. Hard reset rowniez nie wskakuje...

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 10, 2009, 15:06:04 »
Niestety pojawil sie kolejny problem, Kaiser juz tak sie wiesza ze po wlaczeniu nawet nic nie moge zrobic,wiec HardSPL odpada. Moge bez tego myku cos wgrac na szybko? Przypomne ze tel z Orange PL. Hard reset rowniez nie wskakuje...

czekaj jak rozumiem wgrałeś zrekonstruowany rom orange bez hardspl i nie ładuje się tak?
jeśli tak zrobiłeś to pewnie cid zablokował coś podczas wgrania romu i jest niekompletny i kolejnego też się nie wgra bo orange nie udostępnia shipa rom - właśnie przed takimi nie przemyślanymi działaniami

proponuję teraz na xda szukać sposobu jak zdjąć cida przez mtty/lub wgrać hardspl  i będzie dobrze albo serwis orange zaprasza

w sumie to nie rozumiem nowych posiadaczy kaisera, że nie chce im się - hardspl wgrać - to tylko 10min roboty ze wszystkim - a i dodatkowo chcą mieć wgrane brandowane romy - których nikt nie zaleca do wgrywania
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2009, 15:19:25 wysłana przez robix1999 »

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 10, 2009, 21:25:43 »
Nie, nie. Telefon strasznie sie wieszal, stad pomysl na nowy soft, i kryterium, zeby byl stabilny. W tej chwili jest taka jazda, ze nie idzie zrobic hard resetu, no i zawiesza sie tuz po pokazaniu tapety. Nic z nim jeszcze nie robilem. Chcialem zaczac od hardSPL, ale nie mam jak odpalic programu, bo po wlaczeniu jest zwis.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 10, 2009, 21:43:22 »
a jak robisz hard reset? zrób go hardwarowo - zawsze działa

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 10, 2009, 21:56:12 »
Dwa softy i rysik w reset. A sa jakies inne metody? W menu oczywiscie nie wejde i nie wybiore (zawiecha)  :(

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 10, 2009, 22:35:09 »
i co nie resetuje się? może masz rysik nieoryginalny bo podróbki są za grube i nie dochodzą do resetu

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 11, 2009, 00:03:34 »
no wlasnie sie resetuje, ale zwyczajnie, czyli jakby bez softkey'ow. a to z kolei nic nie pomaga.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 11, 2009, 09:38:03 »
no cóż - to kicha zatem nieprzeciętna - nie ma shipa orange w sieci a innego cid nie puści - najprościej to oddać kaisera do serwisu oni wgrają nowy rom i po sprawie a potem wgraj harspl
chyba że jest sposób żeby sformatować HR z poziomu mtty lub wgrać hardspl  inaczej niż zwykle - np z sdhc
a no i jest jeszcze frankenkaiser ale ja bym go nie próbował  :grin:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2009, 09:40:47 wysłana przez robix1999 »

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 11, 2009, 10:44:30 »
No ale jednego nie rozumiem, HardSPL sluzy wgrywaniu obcych romow tak?? Wiec bez tego powinine przyjac rom orangeowy, tak?
Czyli nie moge sprobowac z tym romem poprzez RUU? Czy efekt bedzie z gory wiadomy (wysypka)?

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 11, 2009, 11:25:53 »
jak masz kupiony kaiser od operatora - ma blokadę - nie zdejmiesz nie ominiesz to cegła
rozumiesz różnicę między rom operatora a zrekonstruowany rom operatora? skąd weźmiesz oryginalny? z serwisu ci dadzą?

próbuj wgrać co chcesz (hehehe kombinacje są świetne - zamiast 10 minut będziesz 2 dni się mordował)- serwisy muszą z czegoś żyć

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 11, 2009, 15:05:57 »
No to powoli juz lapie. Myslalem ze te romy brandowane to oficjalne narzedzia do zmiany oprogramowania wydawane przez producenta/operatora

*

eliane

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 12, 2009, 14:51:21 »
Z hard resetem są czasami problemy. Ja na swoim Kaiserku muszę czasami 2, 3 razy próbować żeby zamiast zwykłego SR zrobić HR. Próbuj, może zaskoczy. Pozdrawiam

*

Offline haker305

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Desire :)
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 12, 2009, 19:23:59 »
No bez jaj, rzadko kiedy jest taka bomba że hard reset nie zaskakuje. Spróbój jeszcze kilka razy, jak nie przejdzie to sprawdź czy jeśli telefon się zawiesi to mimo to łączy z AS - wtedy być może uda się wgrać HardSPL, a potem z poziomu bootloadera ROM nieoryginalny ;).

Pozdrawiam!
O w mordę, Andrzej, to Tytanowy Janusz! Ja myślałem, że on istnieje naprawdę, a to tylko legenda! Chodu!

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 02, 2009, 01:03:39 »
tamten sprzet to mial chyba problem z klawiatura, stad te problemy z resetem. No ale mam nowa sztuke w reku, dla zasady chce ja sflashowac (podobno sama smsy wysyla) wiec powod jest, zeby nie bylo ze sprawny naprawiam ;) Macie jakis link do swiezej wersji bez brandingu? na razie wgralem http://rs202tl.rapidshare.com/files/77280073/5920737/HTC_Kaiser_PLK_ROM_jas_pik.zip z FAQ. Moze byc??

*

Offline 88roman

• 36
  • HTC Tytn II->iP 3G 16GB
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 02, 2009, 01:49:50 »
jesli chodzi o rom od jakiegoś czasu używam romu special - nie  mam zastrzezen -  sprobuj - polski, szybki i stabilny

*

Offline alpex

• 13
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 02, 2009, 08:55:10 »
Czy moglbys wrzucic jakis link do tego? Nie z lenistwa, po prostu boje sie ze wgram to co nie potrzeba... Z tym romem co wczoraj wgralem chyba nie do konca jest wszystko ok w moim przypadku, zezarl przez noc sporo baterii...