Witam wszystkich!
Jestem zupełnie świeżym (patrz zielonym) forumowiczem. Posiadam HTC TYNT II zakupiony w erze jako MDA Vario III. Zasadniczo byłem zadowolony z działania, ale coś mnie podkusiło aby skorzystać z updatu oprogramowania pobranego ze strony Ery (oryginalny dostarczony przez HTC). Wykonałem update do WM 6.1 PL w wersji Ery. Przyznam, że totalnie się rozczarowałem. Mój Vario III znacząco się spowolnił i bardzo często muszę czekać aby zareagował na wciśnięcie czegoś na ekranie. Próbowałem HR oraz wgrania od nowa i w zasadzie dalej to samo. Stąd pomyślałem, że najłatwiej będzie wrócić do WM6.0 - na której tel. pracował w miarę szybko bez zbyt długich okresów oczekiwania na reakcje. Na stronie Ery oczywiście nie ma już możliwości ściągnięcia systemu w wersji 6.0.
Na forum sporo jest na temat zmiany softu na WM6.5, przy czym mam obawy jeśli oryginalna wersja 6.1 od HTC spowolniła reakcję telefonu to czy będzie zachowywał się stabilnie przy wersji 6.5. Ew. proszę o sugestie co będzie optymalnym rozwiązaniem - tylko proszę w miarę prostym językiem i łopatologicznie.
Czy może ktoś ma albo wie gdzie na forum można dotrzeć do instalki systemu w wersji 6.0 w wersji ery (dla MDA Vario III)?
Wcześniej miałem:Wersja pamięci 1.56.118.4; Data pamięci 09/01/07; Radio 1.27.12.11; Protokół 22.45.88.07H
Obecnie mam:ROM 3.31.118.1PLK; Radio 1.70.18.02, Protokół 25.83.40.02H
Proszę doświadczonym Kolegów o wsparcie i pomoc (ew. sugestie).
Cyfrus.