HTC Orange vs HTC HTC

• 9 Odpowiedzi
  • 1775 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline White89

• 20
  • Sprzęt: HTC HD2
HTC Orange vs HTC HTC
« dnia: Styczeń 22, 2008, 10:22:12 »
Witam,
wiem, że poniższe problemy były poruszane w kilku tematach na tym forum
(np. http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=84134.0
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=83473.0
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=85714.0)
ale niestety na żadnym z nich nie potrafiłem wyłuskać konkretnych informacji, których mi brakuje...
Moja sytuacja wygląda następująco: chcę kupić HTC Kaisera. Z oryginalnym ROMem HTC na Skąpcu.pl można kupić już za niewiele ponad 2200zł. Na Allegro można dostać ten PDA za około 1800zł lecz z simlockiem i ROMem Orange.

1. Czy mógłby ktoś wypunktować albo w miarę dokładnie opisać różnice w oprogramowaniu i ROMie oryginalnym (HTC) i brandowanym (Orange)? Co Orange dorzucił, co wywalił; czy jest widoczna różnica w wydajności (np. ilość wolnego RAMu po Soft Resecie itp.), czy można się ewentualnie gładko pozbyć softu Orange; czy zauważono jakieś wady w PDA z Orange itp.?

2. Czy można łatwo wymienić ROM z Orange na ten od HTC? Czytałem, że po flashowaniu 'robi się' simlock na wszystkich operatorów? Jak ewentualnie tego uniknąć? Czy najpierw próbować zdjąć SIMlocka (http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=88902.0), potem flashowanie i wymiana ROM? Jak to zrobić, aby było najbardziej bezpieczne?

Pytam o to wszystko, ponieważ czytając forum znalazłem najprzeróżniejsze ogólne opinie o Kaiserze z Orange. A różnica w zakupie około 500zł to jest, uważam, bardzo duża... Z góry dziękuję za pomoc.

Albo przynajmniej jak się użytkuje TyTN II z ROMem Orange? Czy można dużo zmienić w wyglądzie (themes)?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2008, 13:38:50 wysłana przez White89 »

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
Odp: HTC Orange vs HTC HTC
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2008, 15:38:26 »
powiem krótko - można zmienić rom i poza napisem z tyłu(orange) nie będzie sie różnił niczym od orginału HTC

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2008, 15:43:34 »
A gwarancja?
Pytałem w innym wątku, ale chyba do zmiany romu trzeba zdjąć też cidlocka, a to w przypadku Orange równa się utracie gwarancji.

*

Offline White89

• 20
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2008, 19:15:54 »
Napiszcie krok po kroku jak zmienić bezpiecznie ROM z Orange na HTC? Najpierw zdjąć blokadę simlock a potem wgrać ROM? Ale w tym temacie http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=84134.0 pisze, że są z tym problemy. Jak krok po kroku zdjąć wszystkie zabezpieczenia i wgrać bezpiecznie oryginalny ROM HTC?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2008, 07:28:45 wysłana przez White89 »

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2008, 20:27:01 »
Prosze napisze ci krok po kroku jak uzyc opcji szukaj:

Krok 1. Skieruj Glowe w kierunku gornego Prawego rogu Monitora!
Krok 2. Kliknij Lewym klawiszem myszki (Nie zwierzecia) Urzadzenia wskakuzjacego komputera.
Krok 3. Wpisz pewna (Szukana) fraze uzywajac Klawiszy bedacych na Klawiaturza (Kolejne urzadzenie wskazujace komputera)
Krok 4. Nastepnie skieruj Kursor Myszki (Taki smieszny trujkacik) Na Kwadracik z napisem Szukaj
Krok 5. Skieruj Swoj wzrok na srodek ekranu i uzyj GLOWY!!!!!

Nie zakladaj kolejnych zasranych tematow bo jak byk masz przyklejone tematy...!!

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline Novac

• *
  • 82
    • hotgorzow.pl Puby Dyskoteki Restauracje Pizzerie Kebap Kawiarnie
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 22, 2008, 20:44:25 »
Nie zakladaj kolejnych zasranych tematow bo jak byk masz przyklejone tematy...!!

Może wyluzuj trochę bo widzę że jedyne co robisz to co jakiś czas piszesz właśnie takie posty.

Nie łatwiej było napisać coś bardziej sensownego typu...

Kolego rozumiemy, że możesz być tutaj nowy i zielony w te sprawy ale na przyszłość poczytaj trochę forum albo użyj funkcji szukaj. Na samym początku forum masz przyklejone tematy z którymi na sam początek powinieneś się zapoznać.

Pozdrawiam.

MaciejK... może trochę szacunku do innych i do samego siebie?

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2008, 21:43:13 »
Przyklejony temat jest... Ciezsko nie zauwazyc

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2008, 20:08:09 »
Luzik, odpowie Ktoś Profesjonalnie  :ok:

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2008, 20:10:52 »
Luzik, odpowie Ktoś Profesjonalnie  :ok:

żeby odpowiedzieć profesjonalnie należało by napisać coś takiego...

... użyj opcji szukaj + czytanie ze zrozumieniem

chyba tyle

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 24, 2008, 20:13:58 »
thx, i wszystko jasne, lol