Osoby które planują zakup urządzenia w wersji PL chciałbym uczulić na pewną rzecz. Ponieważ tydzień temu zakupione urządzenie zwróciłem do sklepu (o czym pisałem w innym wątku) dzisiaj dokonałem zakupu tego samego urządzenia w innym sklepie gdzie mozliwy był odbiór osobisty. Urządzenie które dzisiaj zakupiłem zwróciło moją uwagę tym, że wirtualna klawiatura była inna niż w poprzednim. Był też program WordCard Mobile, kolejną rzeczą która mnie zaniepokoiła było to, że po uruchomieniu telefonu nie było żadnej kalibracji ekranu ani konfiguracji. Sprzedawca twierdził, że urządzenie nie było wcześniej używane a różnice wynikają z tego, że pewna partia urządzeń Tytn II była produkowana w wersji PL przez HTC z część była flashowana przed HTC w Polsce. Dałem się przekonać i nabyłem urządzenie. Ale po wyjściu ze sklepu zacząłem jeszcze dokładniej się przyglądać oprogramowaniu i okazało się, że urządzenie które nabyłem nie było w wersji PL tylko miało wgraną nakładkę polonizującą. Jak wyświetliłem informacje o nakładce to było napisane "HTC" co by oznaczało, że nakładka jest autorstwa albo na licencji HTC. Oprócz polskiej wersji systemu można było jeszcze wybrać dwie inne wersje językowe. Zwróciłem telefon szybciutko i wziałem egzemplarz z polskim ROMem. Myśle, że sporo osób mogło już się "naciąć" na takie urządzenie z wgraną polską nakładką...