HTC Kaiser , MDA Vario II , HTC Tytn II PL ROM

• 91 Odpowiedzi
  • 12716 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline XGrzesX

• 468
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Tytn II, Asus A636
Odp: Tytn II z polską lokalizacja
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 25, 2007, 16:50:49 »
Pojawiły się zgodnie z poprzednią informacją Kaisery "po polsku" w Zirius-u.
Pytanie do użytkowników Kaiserów: czy na stonie z pobieraniem łatek to urządzenia (chyba HTC e-Club) jest już polska wersja ROM-u czy Zirius napisał swój własny ROM (nawiasem mówiąc ciekawi mnie co z polską instrukcją która jest oferowana)?

Może jeszcze drugie choć wiem, że nie w tym wątku - czy ktoś mógłby mi podać adres (adresy) centr serwisowych HTC i (lub) telefony do nich?

Pozdrawiam

Zamowiłem już w Zirius Kaisera z polskim ROMem i polską instrukcją. W Tre.pl też już na stronie jest informacja o polskiej wersji.
Serwisem HTC zajmuje się CRC Polska.

*

Offline lusyma

• 20
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 25, 2007, 17:58:17 »

Zamowiłem już w Zirius Kaisera z polskim ROMem i polską instrukcją. W Tre.pl też już na stronie jest informacja o polskiej wersji.

Czy to oznacza, że ROM z polską wersją jest już dostępny w jakiś kanałach dystrybucyjnych?
<ŁS>

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 25, 2007, 19:12:13 »

Czy to oznacza, że ROM z polską wersją jest już dostępny w jakiś kanałach dystrybucyjnych?

Dokładnie  :grin:

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 25, 2007, 19:24:15 »
Ciakawe czy taki ROM bedzie dostępny na stronie HTC ?

*

Offline lusyma

• 20
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 25, 2007, 20:40:00 »
Lub też kto będzie tak miły, że go udostępni.
<ŁS>

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 25, 2007, 20:53:55 »
Lub też kto będzie tak miły, że go udostępni.

Z rozmowy z przedstwicielem z HTC wynikało, że raczej nie będzie dostępny na stronie ale nie był pewien ...

*

Offline lusyma

• 20
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 25, 2007, 21:05:23 »

Z rozmowy z przedstwicielem z HTC wynikało, że raczej nie będzie dostępny na stronie ale nie był pewien ...
To coś byłoby nie tak - ci którzy już kupili "skazani" byliby (oficjalnie) na wersję angielską, Ci którzy teraz kupią nie ...

Tak przyokazji zapytam tych którzy mają dostęp do HTC e-club (jeszcze nie jestem urzytkownikiem Kaisera więc nie mam tam dostępu) co się tam znajduje czy są tam jakieś poprawki czy może nowe ROM-y?
<ŁS>

« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 25, 2007, 23:15:22 »
Aktualnie do kaisera nie ma nic.
Mam też zarejestrowanego hermesa/TyTN i przez rok uzytkowania pojawił się tam tylko jeden, ale dosyć ważny update systemu do WM 6.0

*

Offline sztaba

• 4
  • Sprzęt: HTC TYTN II
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 26, 2007, 19:31:43 »
W Orange HTC TYTN II jest sprzdawany w WM6 w wersji PL, dodatkowo do zestawu dodana jest nawigacja w postaci AUtomapy 4 :)

*

Offline lusyma

• 20
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 26, 2007, 20:40:39 »

Jak już dostaniesz to daj znać - może uda Ci się zgrać ROM?
Jakbyś napisał kilka słów jak chodzi po polsku (czy nie ma błedów) byłoby OK.
<ŁS>

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 26, 2007, 20:44:50 »

Jak już dostaniesz to daj znać - może uda Ci się zgrać ROM?
Jakbyś napisał kilka słów jak chodzi po polsku (czy nie ma błedów) byłoby OK.

Co prawda jeszcze nie dostałem (czekam na kuriera) możesz już teraz napisać jak zgrać ROM ?
Czy przy zgrywaniu ROMu zgrywam także swoje prywatne dane przechowywane w telefonie ?

*

Offline lusyma

• 20
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 26, 2007, 21:17:03 »
Co prawda jeszcze nie dostałem (czekam na kuriera) możesz już teraz napisać jak zgrać ROM ?

Zobacz: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=83294.0
<ŁS>

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 28, 2007, 14:07:12 »
Już mam u siebie Kaisera w wersji PL  :ok:
Zabieram się za poznawanie tego urządzenia  :D

« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 28, 2007, 14:59:21 »
Gratuluje :)

Czekamy na relacje !

Polski Kaiser?
« Odpowiedź #44 dnia: Grudzień 02, 2007, 23:36:33 »
Witam

Kupiłem P4550 niestety z wm6 ale ang. czy jest szansa zmienić to na pl.
Znalazlem spolszczenie, plik wm6plk(szczeze mówiąc to moja pierwsza taka zabawka i niechce narazie wiecej zmieniac oprocz jezyka) jak go wgrac i czy to sie wogole nadaje?

Dzieki
Pozdrawiam

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Polski Kaiser?
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 02, 2007, 23:43:50 »
Poczekaj już jest w skleppda.pl oryginalny rom PL może ktoś zgra rom
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 02, 2007, 23:53:58 »
ok tylko masakra z wgraniem :) jak czytam to czarna magia dla mnie:)

*

• 7793
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 03, 2007, 00:22:34 »
Sprzedaj wersję EN  ( ostatecznie odkupię  ) i kup wersję PL :mrgreen:
potrzebna zgoda

*

Offline sonepar

• **
  • 131
  • juz Android na SIII - na razie niesmak
  • Sprzęt: teraz S3,wczesniej hd2, hd, n80, iphone i inne
« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 03, 2007, 14:02:24 »
no właśnie
na Allegro pojawił się Kaiser PL . po rozmowie ze sprzedającym poinformował mnie że jest to specjalnie wgrane przez HTC, tylko moje wątpliwości budzi fakt, że przygotowała to jakaś czeska firma - czy to jest mimo wszystko oryginał od HTC czy jakaś inna rewolta
czy ktoś już ma takie oprogramowanie i jak to chodzi
proszę pochwalcie się
dzięki

*

Offline McJack

• 8
  • Sprzęt: HTC TyTN II + HTC Diamond
« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 03, 2007, 17:54:33 »
Witam.
W zeszłym tygodniu nabyłem Kaisera w skleppda.pl z polskim ROMem. Jest to mój pierwszy pocket więc nie mam porównania, ale jestem zadowolony zarówno z urządzenia jak i z polskiej wersji. Windows spolszczony w całości i według mnie bardzo dobrze, do tego polska ładna instrukcja drukowana, nawet nadruki na płytkach z oprogramowaniem polskie, więc HTC się postarało. Ogólnie polecam, do dzisiaj nie wykryłem żadnych niedociągnięć, wszystko śmiga aż miło :-)

*

• 7793
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 03, 2007, 17:57:02 »
A możesz zrzucić ROM wg instrukcji z tego wątku : http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=83294.0
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2007, 17:59:15 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 03, 2007, 19:47:38 »
Witam.
W zeszłym tygodniu nabyłem Kaisera w skleppda.pl z polskim ROMem. Jest to mój pierwszy pocket więc nie mam porównania, ale jestem zadowolony zarówno z urządzenia jak i z polskiej wersji. Windows spolszczony w całości i według mnie bardzo dobrze, do tego polska ładna instrukcja drukowana, nawet nadruki na płytkach z oprogramowaniem polskie, więc HTC się postarało. Ogólnie polecam, do dzisiaj nie wykryłem żadnych niedociągnięć, wszystko śmiga aż miło :-)

A jest program do skanowania wizytówek??
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 03, 2007, 20:16:41 »
Witam.

A jest program do skanowania wizytówek??

Już pisałem w innym wątku na forum, że nie ma tego programu w wersji PL.

*

Offline McJack

• 8
  • Sprzęt: HTC TyTN II + HTC Diamond
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 03, 2007, 20:29:01 »
Jak już napisał XGrzesX programu WorldCard Mobile nie ma :-( Podejrzewam, że dlatego, że byłby u nas bezużyteczny jeżeli nie jest przystosowany do polskich standardów.

Jeśli chodzi o zgranie ROMu, to nic nie obiecuję. Jeżeli znajdę trochę czasu, to się pobawię i spróbuję zgrać, ale na dzień dzisiejszy ciężko z czasem u mnie. Dopiero dzisiaj, tydzień po otrzymaniu urządzenia mam chwilę żeby się nim "pobawić" i powgrywać nieco programów.

pozdr

« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 05, 2007, 00:01:25 »
widze ze troszeczke zboczyliscie z tematu...
czekam a raczej czekamy na ten polski rom moze już ktoś ma?

pozdrawiam

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 06, 2007, 23:57:18 »
Osoby które planują zakup urządzenia w wersji PL chciałbym uczulić na pewną rzecz. Ponieważ tydzień temu zakupione urządzenie zwróciłem do sklepu (o czym pisałem w innym wątku) dzisiaj dokonałem zakupu tego samego urządzenia w innym sklepie gdzie mozliwy był odbiór osobisty. Urządzenie które dzisiaj zakupiłem zwróciło moją uwagę tym, że wirtualna klawiatura była inna niż w poprzednim. Był też program WordCard Mobile, kolejną rzeczą która mnie zaniepokoiła było to, że po uruchomieniu telefonu nie było żadnej kalibracji ekranu ani konfiguracji. Sprzedawca twierdził, że urządzenie nie było wcześniej używane a różnice wynikają z tego, że pewna partia urządzeń Tytn II była produkowana w wersji PL przez HTC z część była flashowana przed HTC w Polsce. Dałem się przekonać i nabyłem urządzenie. Ale po wyjściu ze sklepu zacząłem jeszcze dokładniej się przyglądać oprogramowaniu i okazało się, że urządzenie które nabyłem nie było w wersji PL tylko miało wgraną nakładkę polonizującą. Jak wyświetliłem informacje o nakładce to było napisane "HTC" co by oznaczało, że nakładka jest autorstwa albo na licencji HTC. Oprócz polskiej wersji systemu można było jeszcze wybrać dwie inne wersje językowe. Zwróciłem telefon szybciutko i wziałem egzemplarz z polskim ROMem. Myśle, że sporo osób mogło już się "naciąć" na takie urządzenie z wgraną polską nakładką...

*

• 7793
« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 07, 2007, 00:09:32 »
HTC dokonało hurtowego zakupu dużej ilości licencji które są aktywowane kodem produktu .
Dopiero jak sprzedaż danego urzadzenia przekroczy założony poziom robią ROM w danym języku .
potrzebna zgoda

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
Odp: HTC Kaiser , MDA Vario II , HTC Tytn II PL ROM
« Odpowiedź #57 dnia: Grudzień 07, 2007, 15:26:16 »
Ekhem...

UZYTKOWNICY KAISERA W WERSJI _POLSKIEJ_ SKLEPOWEJ - NIE POCHODZACEJ Z ERY ORAZ ORANGE - PROSZENI SA O ZRZUCENIE ROMu, UPLOAD NA NP. RAPIDSHARE I PODANIE LINKA NA TUTEJSZYM FORUM.

INSTRUKCJA ZRZUCENIA ROMu JEST TUTAJ: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=83294.msg544882#msg544882

OCZYWISCIE URZADZENIE MUSI BYC PODLACZONE DO KOMPUTERA PRZEZ KABEL I ZSYNCHRONIZOWANE PRZEZ ACTIVE SYNC.

Dziekuje za uwage.
:)

*

• 7793
« Odpowiedź #58 dnia: Grudzień 07, 2007, 16:01:25 »
@soulscythe
Nie krzycz  :mad:
potrzebna zgoda

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #59 dnia: Grudzień 07, 2007, 17:16:50 »
@soulscythe
Nie krzycz  :mad:

To bylo intencjonalne. Doskonale wiem, co oznacza pisanie 'all caps', spokojnie :) Po prostu moze ktos zauwazy i wezmie do serca moja 'przemowe' ;)