Witam,
Czy ktoś komu działa poprawnie GPS i szybko wyszukuje fixa może się pochwalić jaki posiada ROM i Radio ?
U mnie niestety ROM Dutty WM6.1 + RADIO 1.64.08.21 lubi sobie poświrować... czasem działa jak marzenie, a czasem nie łapie fixa, jeszcze innym razem napisze w GPS Tool, że Bad GPS Data Format i widzi zero satelit, choć godzinkę wcześniej były... ostatnio też nie mogłem za bardzo pobrać efemerydów przy pomocy QuickGPS, ale za chwilę mu przeszło. Bywa też tak, że czasem GPSTool łapie fixa, a włączona za chwilę Automapa ma to gdzieś i szuka "godzinami" (zazwyczaj zanim złapie zdążę już dojechać tam gdzie chciałem i następuje koniec testów... to raczej krótkie trasy w obrębie jednej miejscowości). Wcześniej miałem RADIO z polarisa o numerku 1.58.21.23 i fixa łapało koszmarnie długo, ale nie zauważyłem jakichś dodatkowych "atrakcji".
Na xda-developers wyczytałem, że z tymi radiami powinna być rewelacja (dlatego je wrzucałem), a nie jest... jednak ponieważ większość użytkowników tam jest z innej części naszego globu to kombinuję, że w Polsce być może się lepiej sprawują inne radia, stąd moje pytanie na początku wątku.
Ogólnie jak na razie jestem rozczarowany szybkością GPS, którą porównuję do posiadanego wcześniej ETEN-a M700 na SirfStarze

Dzięki z góry za każdą wskazówkę, która pozwoli mi choć trochę poprawić tę sytuację, dodam jednak, że wątki dotyczące GPS prześledziłem i rady żeby coś tam w KaiserTweek poprzełączać juz znam

pozdrawiam