Witam serdecznie!
To mój pierwszy post na tym forum, więc wybaczcie mi ewentualne naruszenie lokalnej netykiety tudzież innych procedur

Proszę, napiszcie - drodzy posiadacze Kaisera - czy rzeczywiście obraz z kamery (głównej, 3 -Mpikselowej) przy robieniu zdjęć lub kręcenia wideo "masakrycznie" pływa? Ten typ tak ma, czy to może jakiś problem z moim akurat egzemplarzem?
Sprzęt zakupiony w polskim sklepie internetowym, niebrandowany, polski ROM. Wszystko działa jak należy, włącznie z GPS-em itp. Jednak robienie zdjęć do katastrofa. Obraz rozmyty, pływający - każdy nawet drobny, lecutki ruch powoduje zamazanie ekranu - smużenie. Kręcenie wideo jest praktycznie niemożliwe - wszystko rozmazane.
Wiem, że nie jest to sprzęt do robienia zdjęć, niemniej mam prostą Nokię 6233 z 2Mpikselową kamerką i obraz stabilny jak żyleta, więc przeżyłem mały szok. Zdjęcie da się w końcu zrobić, lecz chyba tylko jak go postawimy na czymś stabilnym jest w miarę ostre. A może to jakieś "utajnione" ustawienia, o których nie wiem (może włączył się jakiś "tryb nocny"

- bo efekt na ekranie podobny...)
Trochę za dużo kosztuje ta zabawka, aby się z tym pogodzić, więc mam wielką prośbę o pomoc w rostrzygnięciu:
A) serwis
B) jeśli ten typ tak ma, to pozbyć się "kaszanki" (bo irytacja z powodu tego bug-u zatruwa mi cała przyjemność z całej reszty) jak najszybciej i zakupić np. Eten M800
Dziękuję i pozdrawiam!