folia ochronna

• 4 Odpowiedzi
  • 984 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

folia ochronna
« dnia: Luty 09, 2008, 14:51:05 »
Witam, jaką folię ochronną BRANDO polecacie do codziennego użytku:

- Protector Plus
 - Protector UltraClear

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: folia ochronna
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2008, 14:55:30 »
jest przyklejony wątek o foliach w dziale PPC Ogólnie
PP - lepsza na słońce, matowa
UC - błyszcząca, śliska, gorsza na zewnątrz

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2008, 17:07:25 »
Ostatnio kupiłem folię BRANDO Protector Plus i jestem całkiem zadowolony. Ekran jest teraz miły w dotyku, lepiej pracuje się na nim rysikiem, na słońcu obraz jest wyraźny, ale na wyższych poziomach podświetlenia (w kaiserze nic nie widać na najniższym) łatwo się ją nakłada (za pierwszym razem mi się to udało a na forum ludzie straszyli że pierwszy raz to ją pare razy trzeba nakładac zanim się uda.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2008, 01:00:08 »
mi sie udalo za pierwszym razem bo nakladalem na mokro ;) polecam metode. zupelnie co innego niz jak nakladalem na sucho na wizardzie... wtedy to sie umeczylem...

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2008, 19:34:45 »
Super metodą jest zaparowanie łazienki gorącą wodą, opuszczenie jej na parę minut i jeszcze w zaparowanej nałożenie folii metodą odchylenia osłony folii tylko na rogu, przyłożenie w prawym górnym rogu(jakby było ciut krzywo to nie po stronie "przewijaka" do stron) i stopniowe odklejenie osłony jednoznaczne z przyklejeniem się folii do ekranu praktycznie natychmiast. Zero paprochów, zero kombinowania, zero stresu - czysta prostota. :D A inni na forum straszyli...