EzInput 1.5

• 11 Odpowiedzi
  • 2715 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
EzInput 1.5
« dnia: Grudzień 05, 2008, 00:27:16 »
Witam :)

Bardzo chciałbym móc pisać na swoim kaiserze za pomocą ekranowej klawiatury "na jednego kciuka" - krótko mówiąc na takiej jak w zwykłym telefonie. Były porty z Raphaela i z Diamonda, ale średnio się to spisywało.

Najnowsze co znalazłem to EzInput 1.5 - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=426281

Generalnie po dokładnej analizie tego jak i co instalować jest rewelacja - T9 działa świetnie, pisze sie bardzo szybko i wygodnie, PL język z ogonkami (ja bym akurat wolał bez bo 160 a 70 znaków w smsie to jednak róznica - ale to kwestia wtórna). Zadowoliłbym sie nawet i zwykłym ABC bo klawiaturki tej używać bym chciał w czasie przeglądania WWW - wole w pionie i każdorazowe wysuwanie klawiatury żeby wpisać adres jest niewygodne, oraz czasem do napisania smsa jedną ręką - w samochodzie, autobusie, na rowerze etc.

Problem niestety jest taki - i nie udało mi się znaleźć jego rozwiązania - że przesaje działać kombinacja Fn + spacja dla niektórych znaków. Działają literki - z a da się zrobić ą, z s - ś, z o - ó itd. ale nie da sie już np. z takiego slasha -> / zrobić takiego \ ani takiego |, z nawiasu ( nie da się zrobić [ itd.

Czy ktoś z kolegów miałby może na to jakiś pomysł?

*

Offline makus

• 451
  • Sprzęt: Kaiser, Omnia, TP, HD2,
Odp: EzInput 1.5
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2008, 20:24:33 »
Hej,

U mnie w romie to dziala, mozna podgladnac uporalem sie z tym. Ale mam tylko Oem'a nie caba chyba ze zrobic?

*

Offline blackace

• 29
  • Sprzęt: Htc One X
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 05, 2008, 22:43:55 »
Witam.
Podepnę się. Jak wyłączyć słownik T9 na tej klawiaturze? W opcjach klawiatury wyłączam T9 ale zawsze i tak się włącza i muszę wpierw wcisnąć jego wyłączenie i przejście na ABC i dopiero pisać. Jak to na stałe wyłączyć żeby od razu włączało się z domyślnym ABC?

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2008, 00:01:11 »
blackace 
Umieść cytat
Witam.
Podepnę się. Jak wyłączyć słownik T9 na tej klawiaturze? W opcjach klawiatury wyłączam T9 ale zawsze i tak się włącza i muszę wpierw wcisnąć jego wyłączenie i przejście na ABC i dopiero pisać. Jak to na stałe wyłączyć żeby od razu włączało się z domyślnym ABC?

Odpowiedź na to pytanie jest akurat dość prosta:

[ABC as Default] - Set ABC as default IME for hardware and software keyboards. -> http://www.4shared.com/file/68068288/2b08ce8e/BJK_HTC_EzInput_ABC_Default.html -> pobierz, zainstaluj, soft reset i powinno działać.

*

Offline Tecto

• 15
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2008, 22:53:26 »
Zainstalowałem sobie ten sofcik bo mnie bardzo zainteresował, ale pojawia się problem. Gdy naciskam na jakiś klawisz nic się nie dzieje - tzn. klawisz animuje się jako wciśnięty, ale nic nie jest wpisywane. Dzieje się tak ze wszystkimi klawiszami. Klawiatura wpisuje jedynie znaki z zakładki "Sym". Nie wiecie może co jest nie tak?

*

Offline blackace

• 29
  • Sprzęt: Htc One X
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 07, 2008, 10:24:03 »
pobierz, zainstaluj, soft reset i powinno działać

I działa. W końcu bo już wychodziłem z siebie non stop przełączając. Dzięki

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 07, 2008, 21:51:29 »
Tecto - tak wiemy co moze byc nmie tak ;) - nie zainstalowales pliku jezyka i/lub nie zrestartowales po tym urzadzenia;) a wszystko jest opisane na stronie glownej programu:)

Do osob ktorym udalo sie zainstalowac - czy dzialaja wam nawiasy i ich zmiana za pomoca Fn + Spacja?

*

Offline Tecto

• 15
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2008, 18:25:04 »
Tecto - tak wiemy co moze byc nmie tak ;) - nie zainstalowales pliku jezyka i/lub nie zrestartowales po tym urzadzenia;) a wszystko jest opisane na stronie glownej programu:)

Do osob ktorym udalo sie zainstalowac - czy dzialaja wam nawiasy i ich zmiana za pomoca Fn + Spacja?
Kurde faktycznie ;) Dzięki! :P

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 10, 2008, 10:45:02 »
Nie ma za co, ale moglbys napisac czy dziala Ci Fn + spacja po instalacji EzInput ;)

*

Offline Tecto

• 15
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 11, 2008, 11:56:42 »
Nie ma za co, ale moglbys napisac czy dziala Ci Fn + spacja po instalacji EzInput ;)
Sorry przeoczyłem. U mnie nie działa - jak chcę wpisać "(" to wywala mi "9" a jak ")" to "0" (zero) :(

*

Offline blady.bb

• 720
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Leo
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 11, 2008, 22:01:04 »
Może dużo do tematu nie wniosę ale osobiście używam klawiatury firmy SPB i jestem bardzo zadowolony - długo takiej właśnie szukałem.

Polecam do testów:
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/keyboard/?pl
HTC Universal [G3]
Radio: 1.17.00
ROM: Tomal v8.81 Regular (64MB device) WM6.1 - Hybrid Build: 21042.1.6.0
MiniSMS

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 12, 2008, 01:00:39 »
Ja za to wniosę - aplikacja działa już praktycznie idealnie. Prowadziłem testy, a autor wprowadzał poprawki:)

Działa zarówno EzInput jak i hardwarowa klawiatura Kaisera wraz ze zmianami znaków i literek poprzez Fn + spacja (co stanowiło zasadniczy problem)

Instrukcja instalacji:

1. Instalujemy program główny
2. Instalujemy polski język
3. W opcjach wybieramy polski język
4. Restartujemy urządzenie.
5. Wgrywamy ABC as default - potrzebne aby normalna klawiatura Kaisera działała w swoim dotychczasowym trybie
6. Wgrywamy DeadKeys as default - przywraca normalną funkcję Fn + spacja
7. Restartujemy urządzenie

Jak chodzi o sekwencje Fn + spacja to nie da się za jej pomocą zamienić np. * na #, albo : na ; czyli tylko tych symboli które można z łatwością wpisać używając Fn + dany symbol/litera. Jest to spowodowane faktem, że wgranie wszystkich wartości przekroczyło limit pamięci jakiegoś bufora i Fn + spacja nie działało wogóle.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2008, 01:03:15 wysłana przez biceps33 »