etui

• 17 Odpowiedzi
  • 1411 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arek113

• *
  • 89
  • Sprzęt: HTC HD2
etui
« dnia: Czerwiec 19, 2008, 12:18:43 »
Szanowni koledzy, czy ktoś spotkał się z jakims sensownym etui do tej machiny tzn. nie kabura, nie krusell,  nie aluminiowa trumna brando zasłaniająca ekran tylko cos stylu cristal case (mialem cale 10 dni i popekalo) tzn 2 cześciowe umożliwiające zarówno operowanie ekranem jak i klawaitura bez koniecznosci wyciągnięcia czy otwarcia etui

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: etui
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2008, 16:11:51 »
hmmmm.... etui potrzebne jest ci do tego aby używać kaiserka nie narażając go na rysy, odpryski itd prawda? Crystal case i silikon to w każdym przypadku złe wyjście, bo pod spód wchodzi kurz, okruchy i paprochy, które drastycznie niszczą twoją Kajzerkę bo są zamknięte razem z nią i działają długo. Moim zdaniem najlepszym wyjściem jest etui dołączone do zestawu, które jest genialne (wreszcie brak tego zatrzasku) ale tu trzeba go wyjmować aby coś zrobić a to według ciebie odpada. W związku z tym są dwa wyjścia:
1. Folia ochronna i bez futerału do kieszeni (i tak się mniej zniszczy niż z crystal casem)
2. Znaleźć jakiś mniejszy odpowiednik Otterboxa lub uszyć samemu jakąś Campe

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
  • Sprzęt: TYTN II (pierwszy PDA. Pierwszy wiec najlepszy)
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2008, 09:51:53 »
ja zadowolony jestem z oryginalnego etui. uważam ze zamiast rzepa mogłaby mieć zatrzask ale tak tez jest cacy :)

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2008, 09:59:32 »
ja zadowolony jestem z oryginalnego etui. uważam ze zamiast rzepa mogłaby mieć zatrzask ale tak tez jest cacy :)

a ja nie - po prawie 4 miesiacach od zakupu rzep trzyma slabiutko,
etui na krawedziach zaczelo sie szarpac... powoli mysle o zakupie Krusell Wide Horizontal,
ten dedykowany do Kaisera Krusell jakos mi nie pasi, bo ciagle musialbym miec Kaisera w tym futerale,
nawet przy uchu, a reszta zwisalaby w dol np podczas rozmowy - na pewno nie jest to wygodne.

A ma ktos wlasnie Krusell Wide Horizontal?
Jesli tak - to jak sie sprawuje?
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2008, 10:52:19 »
Jeżeli chodzi o Etui Krusell serii Horizon Multidapt®, to sprawuje się znakomicie. Używam ponad dwa lata (wcześniej do mio A701) i jest naprawdę super. Żadnych oznak zniszczenia czy zużycia. Samo wykonanie i funkcjonalność dużo lepsza jak kabury HTC... (oczywiście to jest moje zdanie, inni użytkownicy mogą twierdzić co innego...)

*

Offline kluczus

• **
  • 162
  • Sprzęt: Palm Vx -> Palmax Holux -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> HTC ?? :)
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:00:32 »
mam coś takiego i jestem baaaardzo zadowolony, kompletnie nie przeszkadza w użytkowaniu Kaisera

http://www.boxwave.com/products/dlsleeve/at_t-tilt-designio-leather-sleeve_2906.htm

pozdrawiam
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656 - linki do mobilnych serwisów
-------------------------------------------------------------------
Na pokładzie: rom WM6.1 xxxxxxxx, radio xxxxxxxx

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:20:32 »
Jeżeli chodzi o Etui Krusell serii Horizon Multidapt®, to sprawuje się znakomicie. Używam ponad dwa lata (wcześniej do mio A701) i jest naprawdę super. Żadnych oznak zniszczenia czy zużycia. Samo wykonanie i funkcjonalność dużo lepsza jak kabury HTC... (oczywiście to jest moje zdanie, inni użytkownicy mogą twierdzić co innego...)

Ja tez mam  etui Krusella tzw pionowe..... i też wcześniej miałem Krusella w Mio A701 (z czarnym zamszem w środku). Co do etui dla Kaisera firma Krusell popełniła błąd zmieniając wewnętrzną skórę na jasną, ta jest fatalna ..jest pomarszczona, brudzi się, po jakimś czasie używania wygląda jak po 3 latach katorgi.
Nie wiem czy tylko ja miałem wadę w postaci przesunięcia górnej klapki z zatrzaskiem (źle wbity zatrzask powodował skręcenie całej głównej klapki z oknem .... wizyta u szewca zmieniła sprawę teraz jest OK.
Po za tym do szału doprowadzała mnie ta nieszczęsna folia na klawiaturę (poszła pod ostrze  :E i już mi nie przeszkadza ..... znalazła lokalizację w koszu.
W wersjach starszych z zamszem (miałem ich kilka różnych etui) wykonanie było OK. Ten wzór z jasnym wykończeniem akurat mnie nie zachwycił...z zewnątrz jest OK.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2008, 11:35:09 wysłana przez januszjur »

*

Offline arek113

• *
  • 89
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:26:29 »
mam coś takiego i jestem baaaardzo zadowolony, kompletnie nie przeszkadza w użytkowaniu Kaisera

http://www.boxwave.com/products/dlsleeve/at_t-tilt-designio-leather-sleeve_2906.htm

pozdrawiam

Kolego gdzie zdobyles w Polsce boxwava? mnie co prawda bardziej odpowiada wlasnie znaleziony slim rubberized shellcase, ale nie moge znalezc go w polskich ofertach

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:32:01 »

dzieki za te opinie - pomogles mi wlasnie w wyborze etui.

*

Offline kluczus

• **
  • 162
  • Sprzęt: Palm Vx -> Palmax Holux -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> HTC ?? :)
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:39:15 »
Kolego gdzie zdobyles w Polsce boxwava? mnie co prawda bardziej odpowiada wlasnie znaleziony slim rubberized shellcase, ale nie moge znalezc go w polskich ofertach

kupiłem przez Amazon, szybko, sprawnie, bezboleśnie :)
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656 - linki do mobilnych serwisów
-------------------------------------------------------------------
Na pokładzie: rom WM6.1 xxxxxxxx, radio xxxxxxxx

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:43:16 »

a zeby bylo pewne, ten dokladnie masz?

http://krusell.pl/index.php?uniq=106&towar_id=443&zdjecie=2

bo ten wlasnie czyli Horizon S-Wide wyswietlil sie jako jedyny kompatybilny z tym dedykowanym: http://krusell.pl/index.php?uniq=106&towar_id=922&zdjecie=2

*

Offline adrock

• 428
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:57:36 »
Akurat mam obydwa, ale opis mój dotyczył kabury: http://krusell.pl/index.php?uniq=106&towar_id=443&zdjecie=2
Tak mam taką właśnie kaburę.
Napisane: Czerwiec 20, 2008, 11:52:28
Jednak tak jak napisał januszjur proponowałbym poszukać kabury z czarnym zamszem w środku. Co prawda ja mam aktualnie wewnętrzną skórę jasną, i poza tym, że faktycznie brudzi się (ale można wyczyścić i co jakiś czas to robię) to jednak nie zaobserwowałem, żeby była pomarszczona i wcale źle nie wygląda. Troszkę inaczej jest z etui.

P.S.
To jest moja opinia o kaburze... a januszjur chyba pisał o etui (które również posiadam i często korzystam również z niego)

januszjur
Ja nie miałem przesunięcia górnej klapki z zatrzaskiem. Po za tym u mnie ta nieszczęsna folia na klawiaturę sama się prawie przecięła (od częstego wyjmowania i wkładania - używam wymiennie z kaburą). W związku z tym mam pytanie czy używanie etui bez folii nie wpływa na "bezpieczeństwo" Kaisera, czy nie wypada, itp...? Czy bez folii część w której "leży" sprzęt nie "rozłazi się na boki? Czy folię przyciąłeś dookoła przy szwie?

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 20, 2008, 13:30:59 »
adrock tak wywaliłem ją po 1H używania..wyciąłem ją przyszwie bardzo dokładnie wolno przy szwie..nożyczkami (żony) do  skórek  :grin:
Po usunięciu nie stwierdziłem by sie coś pogorszyło z osadzeniem Kaisera w etui, nie wypada.. wg. mnie jest OK
Niestety do Kaisera nie ma z czarnym środkiem .... :-|

*

Offline adrock

• 428
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 20, 2008, 13:54:37 »
Dzięki za odpowiedź - jak wrócę z pracuni też dokonam "zabiegu"...  :evil:
A swoją drogą może Krusell powróci do "czarnej mody"....

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
  • Sprzęt: TYTN II (pierwszy PDA. Pierwszy wiec najlepszy)
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 07, 2008, 23:52:32 »

odwołuję bzdury które tu wypisalem. rzep juz się wyrabia i nie trzyma keiserki stabilnie. planuje kupić Krusella.
pojawił się podobny temat z oceną jednego z produktów do keisera http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=107448.0

*

Offline che

• **
  • 203
  • Sprzęt: HTC TyTN II, SE p990i
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 08, 2008, 22:53:57 »
a mnie do gustu przypadlo by etui dolaczone do touch pro. Swietna sprawa, ale czy pasuje na kaisera?

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 08, 2008, 23:18:20 »
raczej nie bardzo choc pokrowiec rewelacja.

HTC Touch PRO wymiary 102 mm (L) X 51 mm (W) X 18.05 mm (T)

HTC TyTn II wymiary 112 mm (L) X 59 mm (W) X 19 mm (T)

Nia patrząc na wysokosc tylko na szerokosć to juz w obwodzie za duzo o  ~18mm :/

*

Offline che

• **
  • 203
  • Sprzęt: HTC TyTN II, SE p990i
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 09, 2008, 01:40:08 »
Kurcze no, idealny do marynarki, kieszeni, ta ich kaiserowa kabura przyprawia mnie o bol zebow  :-| Duza jakas taka, i do paska, nie widziałem nikogo kto dba o swoj wizerunek z takim czyms przy spodniach. Jednak jestem zmuszony bo lepsze to niz inny szajs za 30 zł na allegro.