Dzwonek SMSa dzwoni i dzwoni. Czemu nie przestaje?

• 2 Odpowiedzi
  • 573 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dzwonek SMSa dzwoni i dzwoni. Czemu nie przestaje?
« dnia: Wrzesień 16, 2008, 14:16:04 »
Witajcie,
mam taki oto problem, ze moj Kaiserek jest wyjątkowo uparty i przy każdorazowym nadejściu SMSa wybrany przeze mnie dzwonek gra do końca, niezależnie czy zareaguje na informacje na ekranie czy nie. Co najciekawsze kiedy Ktoś wyśle mi SMSa z sieci, który podzieli sie na kilka wiadomosci, to dzwięk odtwarzany jest dla każdej z osobna i wychodzi z tego dośc zabawna kakofonia. Czy jest jakis sposób zeby temu zapobiec? Mialem nadzieje, ze jak wykonam jakis ruch na klawiaturze to tak jak w zwyklej komorce sygnal zamilknie.
Używam ROMu od ArtSmart'a.
Z góry dziękuję za pomoc i pomysły, a może to norma i trzeb po prostu "przystrzyc" sobie dzwonek od SMSow. Zaznaczam, ze ten od rozmow wylacza sie grzecznie z chwilą odebrania połączenia :)

P.S. Jakie parametry musi posiadać dzwonek od rozmów aby wibracja była "w takt" a nie tak tępo bez przery jak teraz mam.
Raz jeszcze wielkie dzieki

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
  • Sprzęt: LG540
Odp: Dzwonek SMSa dzwoni i dzwoni. Czemu nie przestaje?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2008, 19:03:11 »
Nie wiem czy miałeś wcześniej PDA ale niestety tak to już jest. Trzeba przyciąć dzwonek bo niezależnie od tego czy odbieramy wiadomość czy nie dzwonek będzie się odtwarzał do końca. Musisz przyciąć :P

Ivnz  B)

P.s.

Zastanawiam się czy nie mogłem odpowiedzieć Tobie po prostu "dobrze myślisz :P"

:E

*

Offline THIERRYMUGLER

• 12
  • Zawsze mówię prawdę. Nawet kiedy kłamię.
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens LooxT830 , HTC TyTN II Kaiser
Odp: Dzwonek SMSa dzwoni i dzwoni. Czemu nie przestaje?
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2008, 21:12:34 »
Ponizej wyboru zdarzenia masz odtworz dzwiek.a jesscze nizej pod nim masz opcje"powtorz".jesli masz to zaznaczone to odznacz bo bedzie ci trajkolil az paderia padnie  :mrgreen:
Koniec Ery Pomarańczy!!!