Dźwięk wiadomości

• 9 Odpowiedzi
  • 1402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dźwięk wiadomości
« dnia: Luty 16, 2008, 23:03:41 »
Takie drobne pytanie - czy w kaiserze można zmienić dźwięk przychodzących wiadomości? Nie mogę znaleźć takiej opcji, dźwięk dzwonka, powiadomień zmieniam, a tego nie.
Nokia 9300i - HTC TyTN II - Samsung B7620 - HTC HD2

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
Odp: Dźwięk wiadomości
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2008, 23:47:01 »
Ustawienia -> Dźwięki i powiadomienia -> zakładka Powiadomienia -> Obsł. wiad.: Nowy SMS
Analogicznie w tym samym menu można zmienić każdy inny dźwięk. Pliki z dźwiękami można wrzucać do folderu \Application Data\Sounds , albo do \My Documents\Moje dźwięki dzwonka .
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2008, 11:59:06 »
No właśnie nie mam tej opcji. Mam zakładkę powiadomienia, jednak tam mogę zmienić jedynie ich dźwięk, nic nie ma o wiadomościach.

*

Offline Sebo

• **
  • 104
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2008, 16:25:33 »
Nie za bardzo rozumiem. Który dźwięk chcesz tak właściwie zmienić? Dźwięk przyjścia SMSa, czy powiadomienia systemowego (który odtwarza się np. po wysłaniu wiadomości)?
Tak czy inaczej, wszystkie dźwięki można zmienić tam gdzie napisałem. U mnie wygląda to tak:

Jaki tak w ogóle masz rom? I sprecyzuj który dźwięk chcesz zmienić...
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2008, 16:35:40 »
OK, teraz widzę, za słabo szukałem, wielkie dzięki i sorki za zamieszanie.

*

Offline station55

• **
  • 164
  • Sprzęt: HTC Sensation XL, iPod Touch 4G, Mot Xoom, iPad 3
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2008, 22:07:29 »
Nie za bardzo rozumiem. Który dźwięk chcesz tak właściwie zmienić? Dźwięk przyjścia SMSa, czy powiadomienia systemowego (który odtwarza się np. po wysłaniu wiadomości)?
Tak czy inaczej, wszystkie dźwięki można zmienić tam gdzie napisałem. U mnie wygląda to tak:

Jaki tak w ogóle masz rom? I sprecyzuj który dźwięk chcesz zmienić...

ale dzwieku wyslanego sms'a (powiadomienia systemowego) nie mozna raczej zmienic, przynajmniej nie w tych opcjach prawda? przy okazji pytanie, czy dzwieki te zapisywane sa w wav'ach (nie mowie o dzwonkach, ktore moga byc w mp3)? J
Jesli tak to w jakim bitrate. Chcialbym wgrac i zastapic pare dzwiekow systemowych innymi, stadtez pytanie o bitrate.
SPV M3000 > HTC TyTn II > HTC touch HD > HTC HD2 > HTC Desire HD > HTC Sensation XL

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2008, 23:22:57 »
No ja chętnie zastąpiłbym dźwięk SMS typowym z Nokii, ale nigdzie nie mogę go znaleźć :(

*

Offline Sebo

• **
  • 104
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2008, 23:51:29 »
ale dzwieku wyslanego sms'a (powiadomienia systemowego) nie mozna raczej zmienic, przynajmniej nie w tych opcjach prawda? przy okazji pytanie, czy dzwieki te zapisywane sa w wav'ach (nie mowie o dzwonkach, ktore moga byc w mp3)? J
Jesli tak to w jakim bitrate. Chcialbym wgrac i zastapic pare dzwiekow systemowych innymi, stadtez pytanie o bitrate.

Można. Trzeba ręcznie zmienić rejestr, a konkretniej wpis:
\HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Notifications\Default\Wave
Rzecz jasna zmieni to nie tylko dźwięk wysłanego SMSa, a zastąpi wszystkie dźwięki, dla których był odtwarzany ten defaultowy dźwięk.
Co do specyfiki pliku z dźwiękiem, to niestety nic więcej nie wiem, ale opis klucza rejestru sugeruje, że to ma być *.wav  B)

*

Offline lebi

• *
  • 59
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II, HTC G1, HTC TyTN II
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 18, 2008, 22:44:13 »
wgralem do my documents/moje dzwieki dzwonka plik wav i nie moge zmienic dzwieku przychodzacej wiadomosci.. wam to działa?

nie bylo pytania. juz sobie poradzilem.. do  windows trzeba wgrac wav.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2008, 22:55:35 wysłana przez lebi »

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 19, 2008, 07:05:42 »
hmmm a u mnie bez problemu działają nawet pliki .mp3 które wrzuce w folder my documents czy to na karcie czy do pamięci.... więc nie rozumiem waszego problemu...