Dziwne zachowanie TyTN II... sam sie blokuje (?)

• 3 Odpowiedzi
  • 734 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline karpik

• 29
  • Sprzęt: HTC TyTN II  +  microSDHC 8GB
Dziwne zachowanie TyTN II... sam sie blokuje (?)
« dnia: Styczeń 27, 2008, 22:36:09 »
Witam,

Uzywam Kaisera od okolo 4 miesiecy i generalnie nie mialem z nim zadnych problemow... no poza jednym...
Mianowicie dzisiaj juz drugi raz zdazylo mi sie ze po calej nocy budze sie, patrze na zegarek i zastanawiam sie czemu nie syszalem budzika w palmtopie... wlaczam Kaisera, a tu na ekranie pojawia sie biale okno z czarna klawiatura (jak w telefonie) i prosi o podanie hasla (nazwa na gornym pasku "Password")...  :O
Probuje wklepac pin i nic. Ale jak tylko zresetuje go rysikiem to po starcie jak zwykle prosi o pin i nastepnie wlacza sie bez zadnego proszenia o jakies haslo...  :)

Czy ktos moze mial podobny problem?

Troszke to irytujace, klasc sie spac z obawami czy rano Kaiser zadziala, czy obudze sie dopiero jak ktos zadzwoni czemu mnie jeszcze nie ma w pracy B)

Dodam iz nie zmienialem Romu (oryginalny, kupiony w polsce - HTC En) oraz w ustawieniach systemowych (Lock) nie mam nic zaznaczonego, ani nie wprowadzalem tam zadnego hasla...
Sytuacja z tym blokowaniem pojawila mi sie dzisiaj drugi raz od kiedy kupilem Kaisera (poprzednio jakies 3-4 tygodnie temu tak samo po calej nocy sie "zablokowal").

n o   r i s k   =   n o   f u n

*

Offline tetsuo

• *
  • 50
    • http://www.burgmania.net/
  • Sprzęt: HTC Wildfire
Odp: Dziwne zachowanie TyTN II... sam sie blokuje (?)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2008, 14:16:08 »
Też miałem taką przypadłość , ale nie w nocy tylko w ciągu dnia , w trakcie spotkania chciałem odszukać kontakt, a tu zonk pytanie o hasło , juz mi włosy dęba stanęły jak pomyślałem o procedurach resetowania takiego hasła.
Po resecie urzadzenia było w porzadku, jak ręcznie włączyłem LOCK to przy wyłączeniu nie pytał o hasło ....

*

Offline PSQ2

• 32
  • Sprzęt: HTC TyTN II + TTN 6.0
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2008, 17:04:36 »
Witam
Ja miałem ten problem juz juz przy pierwszym starcie swojego Kaisera jednak odesłałem i dostałem nowiuśki :D wiem jednak ze kilka osób miało ten problem i HR rozwiązał problem raz na zawsze...

pozdrawiam PSQ2

*

Offline karpik

• 29
  • Sprzęt: HTC TyTN II  +  microSDHC 8GB
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2008, 17:40:34 »
wiem jednak ze kilka osób miało ten problem i HR rozwiązał problem raz na zawsze...

Hmm... z tym HR to nie specjalnie mi sie usmiecha, bo od nowosci juz kilka bylo i potem za kazdym razem pol dnia siedzenia... W koncu osiagnalem to czego szukalem jesli chodzi o zestaw programow i ustawien i obawiam sie ze moglo by sie nie udac tego odtworzyc w identycznym stanie. (bo o ile sie nie myle, to wykonanie HR a nastepnie odtworzenie jakiegos pelnego backup'a (spb lub sprite backup) nie wiele da, bo przy odtwarzaniu i tak wroci "to cos" co powoduje takie zachowanie...) (?)

A tak przy okazji, jesli dobrze pamietam to miedzy pierwszym "zablokowaniem" a tym wczorajszym robilem raz HR. (wtedy chyba przywracalem wszystko przy uzyciu spb).
n o   r i s k   =   n o   f u n