Dylemat Cysorz czy inny ROM

• 7 Odpowiedzi
  • 1479 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ssj4

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC TyTn II, 8GB SDHC
Dylemat Cysorz czy inny ROM
« dnia: Maj 11, 2008, 21:04:06 »
Witam!
Kupiłem sobie przed wczoraj Kaisera wcześniej miałem Hermesa,
ale i teraz zaczynają mi się schody bo jest tyle tego i tak pomieszane że nie wiem co wybrać.
Wiem że muszę zmienić sobie ROMa ponieważ mam jakiegoś badziwnego WM6 od Orange. I teraz nie wiem czy kombinować z Cysorzem czy może jakiś angielski z XDA sobie sprawić.
Nie zależy mi na polskim języku zdecydowanie nawet wole angielski bo jużisę przyzwyczaiłem. Ale który ROM będzie teraz najlepszy?
Proszę o pomoc w wyborze ROMu który wgrać. Co byście polecili? Bardziej zależy mi na jakimś szybkim w wersji lite(żeby nie było dodatków np HTC HOME)

P.S.
wiem że powenienem sam zmieniać i sprawdzać ale już mam dosyć po Hermesa tych zabaw który lepszy,szybszy.
-HTC TyTn II
Rom: Dutty's WM6.1 Hybrid v2
Radio : 1.64.08.21 (PLAY)

-MDA Vario II

-Blackberry 8707v simlock free, menu PL

*

Offline KwiQ

• 35
  • HTC Kaiser - Orange ROM + SD 4 GB
Odp: Dylemat Cysorz czy inny ROM
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 12, 2008, 10:06:35 »
witaj, ja tez mam ten "badziewny" z orange i musze przyznac ze po wgraniu HTC Home i SPB Mobile Shell calkiem mi sie podoba, nic mi nie mozna zarzucic, jest stabilny i w miare funkcjonalny, jesli lubisz bajery to moze sproboj DUTTY'S ROM, pozdrawiam

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2008, 10:09:00 »
Romy Duttiego najlepsze sa moim zdaniem ja uzywam. Ostatnio kaisera po dlugim czasie zaczela akcje dziwne lapac ale smiga ogolnie fajnie

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2008, 14:46:01 »
Ja poczekam na Cysorza 701 + kuchenkę. Aktualnie mam 701 beta i też działa.

*

Offline ssj4

• *
  • 97
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 12, 2008, 15:20:57 »
wrzuciłem sobie jeszcze wczoraj TNT w wersji Vanilla no i nie był jakiś super fajny. i teraz wrzuciłem sobie dutty no i jest mnóstwo programó potrzebnych i nie ale został mi splash screen z TNT :) i teraz nie wiem czy po prostu duuty nie miał w sobie spash screena czy jakiś błąd wystąpił że mi nie załadował się.  I teraz będę testował dutty. Tylko nigdy nie lubiłem HTC home no ale cóż. Dziękuję za pomoc.

Jest coś niedobrego w tym Romie, zauważyłem że jak chce się smsa napisać to zawsze było tak że jak wpisywało się nazwe osoby do której się wysyłało to wyskakiało okienko i można było już po paru literkach wybrać osobe. a Teraz nie moge i nie wiem jak to ustawić.

a pod drugie ikonka EDGE albo chociażby GPRSa znika co troche i się włącza. Dlaczego ?
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2008, 17:30:20 wysłana przez ssj4 »
-HTC TyTn II

-MDA Vario II

*

Offline piotrek_l

• **
  • 145
  • Sprzęt: LEO :)
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 13, 2008, 09:57:09 »
tez zauwazylem ten denerwujacy blad, ale jest na to sposob, wystarczy wpisac pierwsze litery kontaktu i nacisnac spacje, wtedy wyswietli sie lista kontaktow do wyboru.

pozdrawiam

*

Offline ssj4

• *
  • 97
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 13, 2008, 15:40:26 »
A czy u Was też spacja tak wolno reaguje ? bo u mnie jest tak że jak pisze i nacisnę na spacje i potem pisze następny wyraz to często jest tak że spacja dopiero robi się po pierwszej literce następnego wyrazu. jest jak gdyby opóźniona ta spacja.
-HTC TyTn II

-MDA Vario II

*

Offline piotrek_l

• **
  • 145
  • Sprzęt: LEO :)
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 14, 2008, 09:02:00 »
a myslalem ze tylko ja tak mam i ze za lekka ja przyciskam...