Dual SIM

• 23 Odpowiedzi
  • 2520 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sadrik67

• 47
  • Sprzęt: iPhone 4, SAMSUNG Galaxy S
Dual SIM
« dnia: Lipiec 19, 2008, 19:13:16 »
Witam, zastanawiam sie nad Dual SIM-em do TyTN II. Mam karte PLAY i jestem ogolnie zadowolony z wyjatkiem cen polaczen do internetu, kusi mnie PLUS z oferta SIM DATA. Czy cos takiego dziala bezproblemowo na naszym Kaiserku?

http://www.allegro.pl/item395109403_dual_sim_bez_wycinania_9nowych_funkcji_w_telefonie.html
System: Android 2.3.2 NAND
Kernel: 2.6.32.9
Build: 2.3.2 GRH78 CyanogenMod-7-RC0
Radio: 1.71.09.01 i HardSPL: 3.34

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
Odp: Dual SIM
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 19, 2008, 19:32:04 »
szczerze watpie by obydwie karty zmiescily sie w slocie.. to jest wymyslone ze druga bedzie nad bateria (a to w kaiserze jest poprostu nie do zrobienia)

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2008, 19:40:03 »
jest do zrobienia tylko musisz wyciąć z kart sim chipy i włożyć je do urządzenia dual sim ale niewiem czy kaiser będzie z tym działał
tylko ten dual sim się na bank niezmieści do większości telefonów a tym bardziej do kaisera
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2008, 19:42:03 wysłana przez medive »

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2008, 19:46:50 »
kaiser nie powinien miec problemow z dualsimami choc moj nie dziala.. mogl sie poprostu popsuc przez pol roku nie uzywania (wczesniej dzialal z wizardem, universalem i paroma innymi burakami)

*

Offline umcys

• **
  • 111
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 19, 2008, 19:49:09 »
z kaiserem bedzie dzialal na bank...
przynajmniej na poczatku... no a potem to dual-sim padnie...
w moim przypadku tak bylo... te dual-simy sa strasznie tandetne!!!

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 19, 2008, 22:50:44 »
sam pomysł super bo sam mam problem z noszeniem dwóch aparatów priva i służbówkę.

ale jakoś technicznie tego nie widzę, jak ktoś wspomniał powyżej nie ma miejsca w slocie.

chętnie zobaczę jakieś fotki jak ktoś to załaduje do buły.....

*

Offline Gaara

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Wizard --> HTC Kaiser
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 19, 2008, 23:17:13 »
ja używałem dual sima w Wizardzie, po przesiadce na Kaisera dalej śmiga z tą różnicą ze ja mam dual sima który wymaga cięcia kart SIM.
Nie sztuką jest nie popełniać błędów, sztuką jest sie na nich uczyć.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 20, 2008, 13:36:14 »
A czy to ma sens jak bateria będzie padać dwa razy szybciej???
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 20, 2008, 14:07:36 »

lepiej częściej ładować niż targać ze sobą dwa fony.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 20, 2008, 14:17:46 »
o ile wiem to w takim rozwiązaniu tylko jedna karta może być aktywna przynajmniej jest tak w zwykłych fonach niewiem jak jest z wm...

*

Offline Gaara

• *
  • 96
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 20, 2008, 16:24:58 »

Dwa razy szybciej? nie rozumiem... tylko jedna karta sim moze byc jednoczesnie aktywna. Działa to tak samo jak DualSIMy bez wycinania tyle ze nie zajmują miejsca pod lub nad baterią, całość mieści sie w slocie na karte SIM.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 20, 2008, 17:20:20 »

Dwa razy szybciej? nie rozumiem... tylko jedna karta sim moze byc jednoczesnie aktywna. Działa to tak samo jak DualSIMy bez wycinania tyle ze nie zajmują miejsca pod lub nad baterią, całość mieści sie w slocie na karte SIM.

chciałbym zobaczyć fotki, że to wszystko się mieści w slocie...

dokładnie się przyjrzałem i próbowałem umieścić tak dodatkową kartę tak na próbę i nie udało się klapka się nie domyka. chociaż pomiędzy klapką a klawiaturą jest jeszcze trochę miejsca ale wtedy druga karta była by na wierzchu.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 20, 2008, 21:08:38 »
o ile wiem to w takim rozwiązaniu tylko jedna karta może być aktywna przynajmniej jest tak w zwykłych fonach niewiem jak jest z wm...

Tylko jedna aktywna.... a prąd pobiera dual!! Wolę nosić 2 fony, mieć 2 nr aktywne i nie martwić się że bateria padnie o godzinie 14.oo      :E
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline KILOS

• *
  • 92
  • Sprzęt: GALAXY S II
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 23, 2008, 17:09:55 »
Witam

Piszecie ze ten DUALsim diala w kajserkach,wiec zakupilem sobie cos takiego i mam maly problemik(cena nie cale 9zl wiec mozna zaryzykowac)
Mam simlocka na orange<ale druga karta jest rowniez w orange wiec simlock raczej tu nieprzeszkadza

Zakupilem ten model DUALA do wycinania kart no i po wlozeniu do kajsera,telefon powiadamia mnie ze "brak karty sim"

Po wlozeniu do nokii niby wszystko dziala ale niemoge znalezc opcji zmiany kart w telefonie...
Sprawdzilem rowniez w zony LG SHINE i ten rowniez walnal mkomunikat.."brak karty sim"

Moze ma ktos jakis pomysl na rozwiazanie tego problemu?moze to wina ROMU albo simlocka :-?sam niewiem

Wydaje mi sie ze wszystko dokladnie wlozylem i styki przylegaja do siebie wiec dlaczego brak karty SIM??
Chciałbym iść do nieba,ale w piekle więcej znajomych...

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 23, 2008, 17:22:22 »
Wynalazki Dual S(r)IM nie chcą się sprawdzać w 99% PDA. Nawet mój Communicator nie chce z nimi gadać. Może zwykłe komórki tak, ale takowych nie posiadam i nie mam jak sprawdzić.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 23, 2008, 17:29:36 »
Mam sprawdzony Dual Sim działający w HP rw6815, Toshibie G900 i Nokii 6230. Szukałem długo, ale wkońcu znalazłem działający i nie używam ze względu na wysoki pobór prądu... Bateria zużywa się może o 50% szybciej, więc chyba nie warto bawić się w te wynalazki. Co jakiś czas na allegro pojawiają się NOWE generacje niczym nie różniące się od poprzednich, to na 99% taki chwyt marketingowy (te co próbowałem nie różniły się niczym poza kształtem). Jakby jednak ktoś koniecznie chciał to mój działający egzemplarz wygląda jak ten z pierwszego postu, nie wiem która to generacja :E i jak ktoś byłby chętny to mogę swój oddać po kosztach przesyłki (ew. chętnie za piwo).
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 23, 2008, 17:39:12 »
Wynalazki Dual S(r)IM nie chcą się sprawdzać w 99% PDA.(...)
Mam sprawdzony Dual Sim działający w HP rw6815, Toshibie G900 i Nokii 6230. (...)

W takim razie muszę obniżyć próg tolerancji do 90%, ale i tak mega trudno znaleźć skuteczne rozwiązanie na PDA, no chyba, że ktoś korzysta z Samsung P240
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline ja456

• 1248
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 23, 2008, 17:46:16 »
Tak, ja trafiłem chyba dopiero za 5 razem na działający... I to też nie uwierzyłem na słowo, akurat sprzedający był w moim mieście i umówiłem się na sprawdzenie czy działa. On sam miał wizarda, na którym też podobno działał ten dual.

*

Offline KILOS

• *
  • 92
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 23, 2008, 18:35:50 »
ja jestem bardzo chetny na tego DUALA,jak mozemy sie dogadac??

Tylko musze jeszcze napisac malego posta poniewaz sciagnalem wlasnie simlocka z kajsera i telefon milczy tzn niema wogole dzwiekow??

radio oryginalne mialem 1.27.14.32 po zdieciu sima bylo 1.70 OLINEX,wgralem sobie 1.27.14.09 i dalej milczy??

musze robic hard reset czy co??

Moze inne radio??sam niewiem,moze zle wgrywam radio?/

*

Offline ja456

• 1248
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 23, 2008, 19:01:56 »
A wiesz, że w Kaiserze ten dual może się nie zmieścić ze względu na umieszczenie gniazda karty SIM? Jak jesteś zdecydowany to daj swój adres na PW i mogę wysłać.

*

Offline KILOS

• *
  • 92
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 23, 2008, 19:10:29 »
Ale oczywiscie ten dual jest do wycinania kart??zreszta sprawdze kazdy aby tylko dzialal.adres za momencik posle na PW dziekuje bardzo

*

Offline Gaara

• *
  • 96
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 23, 2008, 22:16:05 »
Dual sima mam na wycinanie, zdjęcia z nim w slocie niestety nie mam możliwości zrobić moge zrobić jak ktoś chce zdjęcia samego duala. Ale doznałem szoku. Czytałem to co pisali inny ze dual zbiera wiecej energi - nie wierzyłem - ale pomyślałem co mi szkodzi sprawdzić, zamontowałem pociętą karte sim  do slotu używajac specjalnej plastikowej formy i moze uwierzycie moze nie ale z dualsimem na czuwaniu użycie bateri wynosiło 50-60mA a teraz - uwierzcie albo nie - 5mA !!!! a wiec mam na sprzedaż dual sima :D chce ktos :)?

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 23, 2008, 23:32:09 »
Dual sima mam na wycinanie, zdjęcia z nim w slocie niestety nie mam możliwości zrobić moge zrobić jak ktoś chce zdjęcia samego duala. Ale doznałem szoku. Czytałem to co pisali inny ze dual zbiera wiecej energi - nie wierzyłem - ale pomyślałem co mi szkodzi sprawdzić, zamontowałem pociętą karte sim  do slotu używajac specjalnej plastikowej formy i moze uwierzycie moze nie ale z dualsimem na czuwaniu użycie bateri wynosiło 50-60mA a teraz - uwierzcie albo nie - 5mA !!!! a wiec mam na sprzedaż dual sima :D chce ktos :)?

Wow 10x wieksze zuzycie prundu no nieźle ja chyba jednakz  duaa nie skozystam...

*

Offline ja456

• 1248
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 23, 2008, 23:47:48 »
Ale oczywiscie ten dual jest do wycinania kart??zreszta sprawdze kazdy aby tylko dzialal.adres za momencik posle na PW dziekuje bardzo
Ten mój dual działa bez wycinania kart.