dodawanie ikonek programów na pulpit

• 5 Odpowiedzi
  • 2963 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dodawanie ikonek programów na pulpit
« dnia: Marzec 13, 2009, 13:25:35 »
pytanie może banalne ale.. w jaki sposob dodać ikonke np. automapy żeby była widoczna na pulpicie?moj telefon wrocil z serwisu -wgrano mi wm 6.1 i zniknęly moje wszystkie wcześniejsze ustawienia.teraz żeby otworzyć automape musze za każdym razem wchodzic na karte pamięci i odpalać ją z tej pozycji co jest lekko kłopotliwe.pzdr.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: dodawanie ikonek programów na pulpit
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2009, 14:07:18 »
Akurat Automapa ma swój własny plugin do Todaya. Po instalacji AM powinien się sam pojawić dodatek na Today'u. Jesli go nie ma, to trzeba wejść w Ustawienia-> Dzisiaj-> elementy i tam włączyć AM.

A ogólnie do swobodnego "aranżowania" pulpitu ikonami programów, plików itd. to najlepiej dograć jakiś odpowiedni program. Ja używałem zazwyczaj SPB Pocket Plus, ale ostatnio jakoś przekonałem się do Manili.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 13, 2009, 14:21:54 »
eee łatwiej jest zrobić zwyczajny skrót od programu i wrzucić go do device do katalogów windows/StartMenu/programs skuteczność gwarantowana

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2009, 12:47:27 »
takiej możliwości niestety nie mam.w menu dzisiaj nie mam ikonki automapy więc nie moge jej z tego poziomu wrzucic na pulpit.jak pisalem phone jest po instalacji nowego wm 6.1 a automapa zainstalowana jest na karcie pamięci jeszcze za czasów poprzedniego systemu.co do drugiej odpowiedzi to jak utworzyc ten skrót o którym piszesz bo to chyba jedyne rozwiązanie na dla mnie bez konieczności ponownej instalacji automapy?

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 14, 2009, 13:11:09 »
kup instrukcję obsługi do windowsa i sprawdź sobie jak nie umiesz robić skrótów

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 14, 2009, 13:15:49 »
Doinstalować możesz sobie sam plugin AM, przy instalacji masz wybór. O robieniu skrótów było milion razy na forum. Zainstaluj sobie total commander for ppc i z jego pomocą utwórz skrót w katalogu j.w. Zamykam
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G