Witajcie,
po przesiadce z acera n30 mam Kaisera od kilku dni i zwróciła moją uwagę taka rzecz:
1. kiedy telefon loguje się do sieci po soft resecie na początku pojawia się ikonka antenki z wykrzyknikiem, dopiero potem wyswietlana jest antenka z zasiegiem (mowa o gornej belce). Czy tak ma byc?
Nadmienię, że Kaiser pochodzi z Orange, jednak kupiłem go z wgranym jakims ugotowanym romem wm 6.1, nie ma simlocka. Wersja radia to 1.64.08.21
Od momentu zakupu wszystko smigało ok, natomiast 2 dni temu wyjechałem w rejon gdzie nie ma zasiegu orange, wróciłem do domu i nie chciał mi sie wogole zalogować do sieci, tak samo na karcie heyah. Włożyłem karty do zwykłych telefonów i logowały się bez problemu do sieci. Wydaje mi się ze wczesniej nie pojawiał się znaczek wykrzyknika, choć mogę się mylić...
2. Jeszcze jedna kwestia: czy to normalne ze telefon wolno reaguje na połączenia przychodzące i informuje o połączeniu dopiero, kiedy dzwoniący słyszy w swojej słuchawce juz drugi sygnał? Nie powinien juz rozbrzmiewać od pierwszego sygnału polączenia, który słyszy nasz rozmówca? Tak jest ogolnie w tel z windows mobile? Zauwazyłem ze jak wyłącze dzwieki lub włącze wibracje, telefon reaguje szybciej na połączenia przychodzące.
pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszystkie odpowiedzi