Z calym szacunkiem dla Twojej wiedzy, krotonie, w tej materii (zaglebiasz sie w niektore zagadnienia (vide przyklejone watki), ktore raczej wskazuja na zaawansowane wgryzanie sie w temat

) - wacpan, rozgranicz jedna rzecz.
To, ze DLA CIEBIE ten telefon jest SZAJSEM (czy jak go chcesz nazwac), nie znaczy, ze dla 99 % uzytkownikow (szacuje

) takze takim bedzie.
Owszem, sa pewne problemy - ktore mozna nazwac powaznymi - u niektorych klatwa budzika (choc u mnie na razie budzi/alarmuje bez problemu - zarowno bez zasilania, jak i z), u niektorych problemy z loudspeakerem (nie probowalem dotad, acz jestem nastawiony na jego problematyczne dzialanie przynajmniej troche), u niektorych nagrywanie rozmowy (brak testow z mojej strony, ale samo nagrywanie poprzez dyktafon przebiega pomyslnie ; takze uzywanie glosnika). I jak sadze, HTC naprawi TEGO typu bugi w nastepnych ROMach - tak, jak dzialo sie to przewaznie (choc nie zawsze) w przeszlosci. Poza tym na ta platforme jest TAKIE multum programow, ze ciezko znalezc czasem wlasciwy - wiec to, ze nie mozesz czegos takiego znalezc, nie oznacza tego, ze taki program nie istnieje.
Nie potrafisz jednak zauwazyc, ze nie dla kazdego te kwestie sa gardlowe, ze nie dla kazdego bezpieczenstwo (w takim rozumieniu, jakie opisales - a wiec dosyc specyficznym) ma az tak kluczowe znaczenie. Nie kazdy potrzebuje WiFi w trybie promiscious!
Natomiast inne Twoje sugestie typu:
-bardzo dobry soft do sterowania telem - AutoFlight na Kaiserze co.....no co.....? No nie działa. Blokuje się i finał.
-Klawiatura....taka sobie. Chyba rysik rulez. Klawiatury od Communicatora nic nie pobije w szybkości pisania esek.
A WIĘC MOIM ZDANIEM Kaiser to zabawka dla gadżeciaży. Bzdet. Niedopracowany humbug. Porażka HTC. Athena ma chociaż duży ekran.
W dodatku zlali nawet radio FM. Muszę z żalem przyznać że najbardziej zaawansowane Nokie z Symbianem i SonyEriccsony są bardziej dorobione.
sa po prostu SMIESZNE

Nie moze korzystac z jednego softu. Biedactwo.
To, ze jakis soft nie dziala na konkretnym modelu PPC nie dyskwalifikuje go - nie kazdy soft musi pracowac z kazdym modelem A POZA TYM - jesli to popularny soft, czesto powstaja update'y, a z racji, ze Kaiser jest popularnym modelem, zostal zauwazony - i do niego rowniez zostanie dostosowany software. EOT.
Klawiatura E90 jest zalosna. Za-los-na. Mialem okazje uzywac zarowno ok. pol godziny w Vobisie, dosyc szybko po wyjsciu na rynek (ok, to moze jeszcze nie starcza do wyrobienia sobie pelnej opinii), jak i okolo dwoch godzin w znajomej firmie, ktora zaopatrzyla sie w komunikatory z racji przywiazania do linii. Za-los-na. Gorsza ogolna jakosc, za szeroka - trudniej sie pisze, mimo ze mam NAPRAWDE dlugie palce (mozna by rzec, pianisty) i dosc male opuszki palcow, gorsza tekstura (bardziej slizgajaca sie). Pomijam TRAGICZNY uklad funkcjonalno-logistyczny (cofnij sie WYGODNIE i SZYBKO do poprzedniego menu - powodzenia ; ) - to juz w 9210i oraz 9500 i 9300(i) bylo rozwiazane lepiej

I nie tylko o przycisk wstecz chodzi, tego typu problemow jest wiecej... Bardzo ciezko sie na niej pisze bezwzrokowo, czego nie moge powiedziec o Kaiserze

Czy wspomnialem juz, ze klawiatura E90 jest za-los-na ?

BTW sa takze klawiatury na BT - pelnowymiarowe (a'la lapek 12") - sa chyba nieco lepsze. Znow kula w plot.
Na przyszlosc napisz "MOIM ZDANIEM" tak -> "
MOIM ZDANIEM", bo Twoja subiektywnosc jest posunieta bardzo daleko i zapedzasz sie troche za daleko - IMHO.
Z radiem - sam sobie potem zaprzeczasz:
Masz rację co do radia. Jest ogólnie rzecz biorąc najmniej potrzebne, dlatego mimo wszystko kupiłem Kaisera.
Ale okropne, dalej nie ma radia, co tak obniza wartosc sprzetu

Wiesz, ja slucham w samochodzie jak stoje w korkach, ale co to kogo obchodzi ?
I oprocz sadzenia takich kwiatko
f, jak wyzej, piszesz jeszcze na sposob skrajnie totalitarny - byles moze cenzorem przed 82gim ? :
Masz rację co do radia. Jest ogólnie rzecz biorąc najmniej potrzebne, dlatego mimo wszystko kupiłem Kaisera. ALE chciałbym, żeby był funkcjonalny, tzn. żeby nie był tylko gadżetem, którym mogę się pochwalić, ale z którego wycisnę WSZYSTKIE wymagane funkcjonalności. I co? I nic. Bo podstawowe funkcjonalności (oprócz mam nadzieję telefonowania i GPS-owania) obsługuje problematycznie albo wogóle. Bo gdybym wymagał tylko niezawodnego dzwonienia i GPSowania, tobym kupił prostą Nokię (bardzo niezawodne telefonowanie) i osobno GPSa (bardzo GPS-owanie). I bez kłopotów.
I tu kiszka. Wyciśnięcie z tego tela czegokolwiek poza podstawowymi funkcjami to po prostu orka w śniegu. Więc mogłoby być chociaż TO radio skoro reszta jest taka kulawa.
W każdym razie zapisuję się na listę z petycją do HTC http://www.petitiononline.com/tytn2vid/.
Jak widać ponad 2000 userów czuje miałkość rozwiązań kaiserowych, więc nie będę osamotniony.
Jak potestuję Kaisera jeszcze troszkę, to się dopiszę.
Narka
Widac, ze wbrew temu, co piszesz w ostatnim poscie, sam slizgasz sie po wierzchu dyskusji.
Ab ovo: Jak chcesz gadzet, kup sobie Pan iPhone.
Urzadzenie daje rade i w podstawowych, i rozbudowanych funkcjach - czego juz nie zdazyles zauwazyc w swoim szanownym
generalizowaniu, podczas ktorego tak naprawde sklamales - bo WIEKSZOSC podstawowych rozwiazan dziala dobrze, a nie - w ogole, badz problematycznie.
Kulawe to sa Twoje argumenty - i tak uogolnione, ze Stalina i przegonisz, jak tak dalej pojdzie

A co do ostatniego bolda - oj, chyba nic a nic nie zrozumiales.
Ta petycja jest po to, zeby Kaiser dostal dedykowany sterownik GRAFICZNY. Poprawi on dzialanie programow intensywnie korzystajacych z grafiki, glownie za pomoca DirectX'a. Zafektuje to glownie bardziej wymagajace emulatory, filmy i niektore (nieliczne) programy.
A Ty to wrzucasz do jednego worka ze 'zlym dzialaniem Kaisera'. No brawo - jakbys nie potrafil czytac ze zrozumieniem.
Zastanow sie, zanim cos napiszesz, szczegolnie w tym stylu.
-jeszcze z niego nie dzwoniłem, ale trochę czytałem o problemach z połączeniami głośnomówiącymi, więc ten etap przede mną, jak się w końcu przesiądę, aczkolwiek mam coraz mniejszą chęć z niego korzystać, bo zabezpieczenia w moim obecnym telu są nie do złamania.
W takim razie mam dla Ciebie dobra, nienacechowana (powyzej troche puscilem pary, bo jak widze takie wpisy, to mnie cholera ciska

) emocjonalnie rade - wroc do swojego poprzedniego telefonu i bedziesz na pewno zadowolony. I tyle.
ERGO:
To, ze Kaiser nie spelnia wymienionych przez Ciebie konkretnych, dosyc - zaryzykowalbym - SPECYFICZNYCH wymagan nie oznacza, ze identyczne wymagania maja inni uzytkownicy (powiedzmy, ze nalezysz do zdecydowanej mniejszosci, co sam zreszta zdazyles zauwazyc) i poprzez to, ze musza sie z Toba zgadzac. Jest to Twoje zdanie, ale bardzo, powiedzialbym, niszowe. Dodam, ze czytam regularnie xda-dev.
To tyle z mojej strony.