CZy jest na forum ktoś kto może pomóc w zdjęciu sima (paypal) z kaisera z orange

• 17 Odpowiedzi
  • 2339 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marwas

• 47
  • Sprzęt: Touch Pro 2; Trinity; Tytn II
Witam
Jak w temacie chcę zdjąć sima z kaisera z orange, jeśli jest ktoś kto może pomóc mając konto na paypal żebym mógł załatwić płatność.
Proszę o kontakt na GG (2545394)lub mailem mwasiewicz@WYWALTO.fastnet.pl
Oczywiście pokrywam wszelkie koszty z tym związane. Chodzi mi o załatwienie tematu przez stronę imei-check
Pozdrawiam Marcin
P.S> Temat jest dość pilny

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
Odp: CZy jest na forum ktoś kto może pomóc w zdjęciu sima (paypal) z kaisera z o
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2008, 21:09:14 »
www.xda-developers.com
wejdź na forum i poczytaj. za free.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
@Michel
Jesteś tego pewien ? Śmiem wątpić - postaraj się to co napisałeś udowodnić  możesz podać linka  ?
Do tej pory nie było takiej możliwości - ale jeśli jest .... to zaoszczędzimy kupę kasy :))
Albo uznamy że fantazjujesz  :mad:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2008, 00:07:34 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda

*

Offline marwas

• 47
Odp: CZy jest na forum ktoś kto może pomóc w zdjęciu sima (paypal) z kaisera z o
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2008, 12:25:19 »
@Michel siedziałem kilka godzin na xda i nie znalazłem nic o czym piszesz.
Jedyny temat o kaizerce to imei-check.
Więc również mam prośbę pokaż konkretny post lub temat.
Pozdrawiam Marcin

*

Offline jajcys

• 38
  • Sprzęt: SX1 :]
Mogę pomóc w imei-check. Mam odpowiednie karty. Ja sprowadzam telefony z USA i na ebayu ludzie ściągają kaisery po 9.50$ (24zł). Na pewno działa z telefonami z USA, nie wiem jak z naszymi

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2008, 16:51:24 »
my bad
sorry. nie doczytałem :( jest unlock ale tylko CID. przepraszam za wprowadzenie w błąd.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

*

Offline marwas

• 47
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2008, 22:34:31 »
jajcys dzięki jeśli nic nie dam rady zrobić to jutro się odezwę.
A może ktoś się orientuje jaka jest różnica i czy w ogóle istnieje w simlockach z USA i Polskimi?
Pozdrawiam Marcin

*

Offline witja69

• *
  • 66
  • Sprzęt: htc tytn II Kaiser,  Mio C520
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2008, 23:32:51 »
@Michel siedziałem kilka godzin na xda i nie znalazłem nic o czym piszesz.
Jedyny temat o kaizerce to imei-check.
Więc również mam prośbę pokaż konkretny post lub temat.
Pozdrawiam Marcin
Spróbuj tu:
http://[PIRACTWO]/torrent/82549#
Jak się nie uda daj znać na priv..

*

Offline tomasz.k

• 45
  • Sprzęt: HTC TYTN II P4550 rom orange
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2008, 08:55:38 »
Z ciekawosci rozmawialem z serwisem htc na temat respektowania gwarancji w telefonach kupionych w sieciach komorkowych ze zdjetymi simlokami. Otoz nie respektuja w takich telefonach gwarancji.
Czy wy ktorzy zdjeliscie simloki  macie na to jakis sposob , czy tez z premedytacja rezygnujecie z gwarancji ?

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 08, 2008, 10:55:46 »
Z ciekawosci rozmawialem z serwisem htc na temat respektowania gwarancji w telefonach kupionych w sieciach komorkowych ze zdjetymi simlokami. Otoz nie respektuja w takich telefonach gwarancji.
Czy wy ktorzy zdjeliscie simloki  macie na to jakis sposob , czy tez z premedytacja rezygnujecie z gwarancji ?

Muszą respektować gwarancję!! Był wyrok sądu w tej sprawie. Simlock zdjęty kodem nie ingeruje w  oprogramowanie telefonu więc nie unieważnia gwarancji. Ktoś Ci bajek naopowiadał. Poza tym zawsze można iść w tej sprawie do sądu jakby mimo wszystko mieli w tym serwisie jakiś problem...
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline tomasz.k

• 45
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 08, 2008, 11:33:10 »
Naopowiadala mi o tym pani zajmujaca sie odbieraniem telefonow.
Naprawia sprzet bez simloka w ramach gwarancji jesli udowodni sie , ze simlok zdjeto w autoryzowanym serwisie i posiada sie na to zgode sieci telefonicznej , ktora sprzedala ten telefon. Ich zdaniem programowe czy sprzetowe odbezpieczanie nie robi roznicy.

serwis htc to csc 022 7034100 (zawsze lepiej takie rzeczy dowiedziec sie przed zakupem)

Moze nie maja racji, ale procesowanie sie napewno wyjdzie drozej. Sam nosze sie z zamiarem zakupu od producenta. Wlasnie ze wzgledu na gwarancje. Male porownanie kosztow:
- alegro model z orange - 1800zl - dodac zdjecie simloka - 1900zl - koniec
- sklep - 2300zl - faktura - odjac VAT 1794 - odjac 19% - 1453zl  - zostaje 450zl na automape xl i uchwyt samochodowy  ... i brak problemu z serwisem i gwarancja
- ( widzialem ze na alegro za 2000zl mozna dostac z faktura wersje z orange )
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2008, 11:37:38 wysłana przez tomasz.k »

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 08, 2008, 11:44:47 »
ewentualny proces nie wyjdzie drożej; bo oni go przegrają i pokryją jego koszty..
poszukaj sobie w googlu o tym procesie...
zresztą na forum o tym także było...
poza tym oni lubią dużo gadać a tak na prawdę locka nie sprawdzają (także było opisywane na forum)

Poza tym kupując wielokrotnie telefony (kiedyś w orange) teraz w plusie zdarzyło mi się  kilka razy dostać telefon bez simlocka...
więc jak ktoś mi udowodni że locka nie miałem od nowości... skoro zdjąłem go kodem to nie ma żadnego "programowego" śladu takiej operacji...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2008, 11:46:33 wysłana przez copymaker »
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Vex

• *
  • 70
Proces procesem, ale mi jak padł bluetooth w nowiutkiej Nokii 9300i ze zdjętym simlockiem, to oddali nienaprawioną z kartą gwarancyjną ostęplowaną przez CRC "UNIEWAŻNIONO"  :mad: to było już właśnie po owym procesie.

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 08, 2008, 12:12:14 »
Proces procesem, ale mi jak padł bluetooth w nowiutkiej Nokii 9300i ze zdjętym simlockiem, to oddali nienaprawioną z kartą gwarancyjną ostęplowaną przez CRC "UNIEWAŻNIONO"  :mad: to było już właśnie po owym procesie.

I nic z tym nie zrobiłeś?? Po prostu przyjąłeś to do wiadomości  i tyle?
Ja tam zawsze walczę o swoje :)

*

Offline Vex

• *
  • 70
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 08, 2008, 12:37:14 »
Ja tam zawsze walczę o swoje :)

No i tak powinno się robić. Ja nie znam tych wszystkich procedur, nie mam czasu, ani ochoty się denerwować... do tego zanim cały proces by się zakończył, to ja juz bym dawno zmienił telefon.

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 08, 2008, 16:17:08 »
Jezeli jeszcze aktualne to moge pomoc sciagalem sima z Kaisera na IMEI-CHECK i placilem z PayPala na ,ktorym mam konto . jak cos wal na priva

Pozdrawiam

*

Offline tomasz.k

• 45
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 09, 2008, 09:13:06 »
ewentualny proces nie wyjdzie drożej; bo oni go przegrają i pokryją jego koszty..

Mialem tez na mysli koszty ogolne ... dojazdy , porady prawne itd.

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 09, 2008, 10:24:42 »
Naopowiadala mi o tym pani zajmujaca sie odbieraniem telefonow.
Naprawia sprzet bez simloka w ramach gwarancji jesli udowodni sie , ze simlok zdjeto w autoryzowanym serwisie i posiada sie na to zgode sieci telefonicznej , ktora sprzedala ten telefon. Ich zdaniem programowe czy sprzetowe odbezpieczanie nie robi roznicy.

serwis htc to csc 022 7034100 (zawsze lepiej takie rzeczy dowiedziec sie przed zakupem)

Moze nie maja racji, ale procesowanie sie napewno wyjdzie drozej. Sam nosze sie z zamiarem zakupu od producenta. Wlasnie ze wzgledu na gwarancje. Male porownanie kosztow:
- alegro model z orange - 1800zl - dodac zdjecie simloka - 1900zl - koniec
- sklep - 2300zl - faktura - odjac VAT 1794 - odjac 19% - 1453zl  - zostaje 450zl na automape xl i uchwyt samochodowy  ... i brak problemu z serwisem i gwarancja
- ( widzialem ze na alegro za 2000zl mozna dostac z faktura wersje z orange )

Na allegro mozesz kupic Kaiserke z Orange z FV, sam kupilem za 1749zl brutto cały komplecik nowiutki prosto od orange
Napisane: Styczeń 09, 2008, 10:19:13
nie wierze w to co piszesz.
sam kilka razy naprawialem rozne telefony w CRC Janki i NIGDY nikt nic nie mial do tego ze SIMLOCK jest zdjety...
primo: czasem telefony brandowane nie maja zalozonych locków ( sam mialem taka MDA Compact 3)
secundo: CRC jest serwisem zewnetrznym, dla nich liczy sie "wykonanie" usługi a nie "rozliczanie" klientów operatorów za simlocki
Napisane: Styczeń 09, 2008, 10:20:59

Mialem tez na mysli koszty ogolne ... dojazdy , porady prawne itd.
Jak wygrywasz sprawe w sądzie, wszelkie koszty ponosi przegrywajacy ( rachunek od prawnika, opłaty sądowe etc.)
zreszta w 99,9% przypadków wystarczy odpowiednio zredagowane pismo do operatora, ktore informuje ze skierujesz sprawę do sądu... i nie ma problemów.
Nie mialem problemów z operatorami GSM ale mialem kilka razy z ubezpieczycielami, procedura jest prosta:
masz 100 000 klientów ktorym obnizasz odszkodowanie o np 10% za cokolwiek i ile zarabia ubezpieczyciel?/ KOKOSY, statystycznie niestety tylko niewiele ponad 10% ludzi sie odwoluje do rzecznika/sądu..niestety wynika to z niskiej swiadomosci prawnej naszego spoleczenstwa...