Czeste rozkalibrowywanie sie ekranu - (Banalne rozwiazanie)

• 14 Odpowiedzi
  • 2859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zgf1

• **
  • 176
Po kalibracji ekran dziala idealnie.
Po kilku wlaczeniach i wylaczeniach(usypianie) jest tak, ze dol ekranu dziala, ale na gorze jest jakby przesuniecie o 1cm w dol.

Czasem ekran potrafi dlugo dzialac dobrze, nagle znow trzeba kalibrowac, co to moze byc?
Zauwazylem, ze po czyszczeniu LCD czasem tez problem sie pojawia badz znika, mial ktos cos takiego?

Mial ktos moze Kaisera, a pozniej Htc touch pro?
Jak wyglada porownanie dzialania GPS i zasiegu?
Ten drugi tel duzo szybszy jest?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2012, 18:36:52 wysłana przez zgf1 »

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
postaw na nowo system jeżeli to nic nie da sprawdź taśmę od ekranu, a jeżeli to nic nie da to niestety uwalony ekran i tak jak w przypadku uszkodzonej taśmy będzie do wymiany. Co do następcy czyli Touch Pro II działa szybciej i OS jest bardzo fajny.
Najpierw czytaj potem działaj!!

*

Offline miomol

• 17
    • Mój kanał YouTube
  • Sprzęt: Nokia C7 + HTC TyTn II
U mnie w kaiserze po wymianie wyświetlacza nie zdjąłem folii i się takie cuda działy

Kilka godzin później nie wytrzymałem i zdjąłem - działa perfekcyjnie
Intel + ATi = :)

*

Offline sever321

• 478
U mnie w kaiserze po wymianie wyświetlacza nie zdjąłem folii i się takie cuda działy

W takim razie kolego musi mieć gdzieś dociśniętą obudowę do digitizera. Też brałem to pod uwagę tylko, że wtedy są inne objawy no ale być może takie też są.

*

Offline zgf1

• **
  • 176
postaw na nowo system jeżeli to nic nie da sprawdź taśmę od ekranu, a jeżeli to nic nie da to niestety uwalony ekran i tak jak w przypadku uszkodzonej taśmy będzie do wymiany
System nowy, dzialo sie to na oryginalnym htc jak i na romie tutaj zamieszczonym, hmm moze jeszcze jednego sprobuje, pytanie czy kopia danych wykonana SPB glownie chodzi o kontakty i smsy, poprawnie odtworzy sie na romie z WM 6.5 np Plemnika?

Dokladnie takie same? Hmm mam folie na wyswietlaczu naklejona, moze ja zdejme...

W takim razie kolego musi mieć gdzieś dociśniętą obudowę do digitizera. Też brałem to pod uwagę tylko, że wtedy są inne objawy no ale być może takie też są.
Hmm czyli moze byc za mocno skrecona?
Jesli chcialbym otworzyc ta czesc z lcd, to wystarczy odkrecic te srubki z tylu na plastiku?

*

Offline miomol

• 17
    • Mój kanał YouTube
Wystarczy, że odkręcisz 4 śruby od tyłu - mi się nie chciało babrać i tak zrobiłem, nic nie uszkodziłem

*

Offline sever321

• 478
Jeżeli chodzi o kopie kontaktów to nie będzie problem.
A jeżeli chodzi o obudowę to na pewno nie jest za mocno skręcona tylko albo wygięta albo coś pod nią weszło.
W zasadzie wystarczy okręcić te 4 śrubki i będziesz mógł ściągnąć obudowie tylko, że możesz mieć małe problemy. Obejrzyj sobie filmik w przypiętym temacie FAQ (jest on na samym dole strony)

*

Offline zgf1

• **
  • 176
Odp: Czeste rozkalibrowywanie sie ekranu - co to moze byc? (oraz o htc touch pro)
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2012, 18:35:02 »
No i tel wrocil z serwisu, moze przyda sie innym forumowiczom ktorzy maja taki sam problem, okazalo sie, ze na gorze ekranu dotykowego po prostu nie bylo docisku chyba przy czyszczeniu ekranu cos przestawilem, serwisant naprawil, teraz ekran dziala idealnie, w sumie Kaiserek teraz sluzy do zabawy i testowania romow, a glownym telefonem jest Touch Pro.

Tak sie zastanawiam do czego mozna wykorzystac ten tel, macie jakies pomysly?
Zastanawiam sie nad sprzedaza ale troche szkoda 100zl jakie za niego dostanie sie to nie duzo, moze lepiej niech lezy i czeka na lepsze czasy ;) (rezerwowy)

*

Offline miomol

• 17
    • Mój kanał YouTube
Odp: Czeste rozkalibrowywanie sie ekranu - (Banalne rozwiazanie)
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 06, 2012, 20:03:42 »
Ja proponuję użycie jako mini laptopa, gdy nie chce Ci się wstawać z łóżka ;)

Dokładnie tak mam ja, ty możesz jeszcze użyć do nawigacji, postawienia serwera WWW (android), modem do internetu (jeśli masz laptopa, albo jako awaryjny internet do komputera)

*

Offline sever321

• 478
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 07, 2012, 19:13:43 »
A ja proponuje go jak najszybciej sprzedać bo im starszy będzie tym jego cena będzie niższa. Z rzeczy wymienione przez "miomol" się w ogóle nie nadaje ponieważ albo jest zawolny albo nie do końca wszystko dobrze obsługuje. Jedynie mógłby posłużyć jako modem - ALE PO CO!!! modemy w ofertach sieci komórkowych są 5x mniejsze i lżejsze od Kaisera i w obecnym czasie są już modele które działają jako router. 

*

Offline zgf1

• **
  • 176
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 08, 2012, 08:56:24 »
No w sumie racja, wszystkie wymienione funkcje spelnia Touch Pro.

Tak porownujac Touch Pro widze:
-Kaiser ma znacznie czulszy GPS, mocniejszy sygnal, nie gubi nigdy nawet w gestym lesie, ideal na wycieczki piesze, gps dokladniejszy
-Touch pro jednak ma wiecej zalet, rozdzielczosc, szybkosc dzialania no i chyba najwazniejsze to wyswietlacz, nie wiem jak oni to zrobili ale w Kaiserze podczas slonecznej pogody zobaczyc cokolwiek na wyswietlaczu to byl cud, a na Touch Pro w pelnym sloncu moge czytac mape spokojnie, wszystko widac w sumie nawet na najslabszym podswietleniu - tu sie postarali rewelacyjnie!
-Klawiatura w Kaiser wygodniejsza, to uchylanie
-Jesli chodzi o zasieg GSM to dziala identycznie jak Kaiser, choc moze Kaiser czesciej lapie 3G

*

Offline miomol

• 17
    • Mój kanał YouTube
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 08, 2012, 22:26:43 »
Jako odtwarzacz filmów z CorePlayerem się świetnie sprawdzi ;)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 08, 2012, 22:31:39 »
co za OT :/

*

Offline miomol

• 17
    • Mój kanał YouTube
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 08, 2012, 23:38:16 »
Jakbyś nie zauważył, to autor sam zadał inne pytanie...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 09, 2012, 11:47:59 »
Pogadaliście sobie, ale to nie jest dobre miejsce na takie dyskusje. Zamykam.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G