Co na początek

• 9 Odpowiedzi
  • 802 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Co na początek
« dnia: Sierpień 21, 2008, 14:11:13 »
Hey, jestem nowy na forum i kupiłem dzisiaj swój pierwszy telefon z WM - HTC Tytn II

proszę was o pomoc w wyborze aplikacji na ten telefon - zależy mi na jak najlepszej encyklopedii jakiś słownikach angielsko polskich i na odwrót no i wszelkich aplikacjach ułatwiających obsługę telefonu oraz jakiejś dobrej aplikacji do oglądania filmów (w stylu Smart Movie na symbiana)

Wcześniej miałem nokię e51 z symbianem i na niej świetnym programem był Xlator bo wszystko pisało się słownikiem T9 i obsługiwał on encyklopedię i kilka słowników - zależy mi na czymś podobnym na WM...

Nie znam tego systemu w ogóle dlatego pytam was o jakieś wskazówki i najlepsze z przydatnych programów.

Dodatkowo chciałbym żeby ekran główny wyglądał w ten sposób i miał takie opcje jak na tym filmiku:
http://pl.youtube.com/watch?v=CdsGjtHCtUI

No i nie wiem czy nie będę musiał wgrać jakiegoś nowego WM bo nie wiem z jakim komórka przyjdzie - który jest najlepszy? 6.1 professional? czy może mam wgrać jakiś specjalny ROM i w nim już są programy ułatwiające korzystanie z telefonu i niektóre programy?

Generalnie to chcę żeby telefon działał sprawnie bez zwisów i szybko, głównie będę go używać do przeglądania neta przez wifi, gpsu w automapie i dla sprawdzania specjalistycznych pojęć w encyklopedii którą chce zainstalować - czytałem że najlepsza jest jakaś wikipedia co ma 220mb... - przy Xlatorze który miał 8 powinno mi to wystarczyć;) Nie mam zamiaru co tydzień aktualizować softu w komórce - chce mieć coś dobrego na dłuższy czas...

pozdrawiam i czekam na waszą odpowiedź, edi7777

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Co na początek
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2008, 14:35:21 »
Na początek to radzę użyć funkcji "szukaj" i przeczytać przyklejone wątki w tym dziale i ogólnym.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2008, 16:10:30 »
Przeczytałem już kilkanaście wątków i instrukcję Kaisera, ja chcę tylko wiedzieć co mam po kolei zrobić żeby mieć taki ekran jak na filmiku z tymi efektami 3d tak jak na końcu + te wszystkie zakładki... który mam wgrać rom? no i jakie są najlepsze encyklopedie na WM? ... Nie zależy mi na tym żeby uczyć się jak się robi rom czy o tej całej kuchni... proszę o pomoc w wydaje mi się dość prostej sprawie... wystarczy wskazać co wgrać dać kilka rad... z czasem i tak pewnie odkryję sporo nowych rzeczy zamiast od razu uczyć się jak pisać programy itp. bo to mnie tylko zraża...

czekam na odpowiedź i pozdrawiam edi7777
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 16:44:43 wysłana przez edi7777 »

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2008, 19:35:28 »
koledze pewnie chodzi op touch flo 3d hehe... to musisz poczkać aż wyjdą sterowniki 3D i Manila będzie ukończona.
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2008, 08:17:22 »
Może oczywiście zainstalować ThrotlleLauncher'a z pluginem TouchFlo3D, ale to jest jeszcze za bardzo muliste, żeby działało sprawnie w pracy. Polecam dużo czytać. Dużo i niemalże wszystko :D
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2008, 08:48:59 »
No dobra czyli z tego co na końcu filmiku to nici tak? a cała reszta zakładek? i jakie są najlepsze encyklopedie które pójdą na WM?

Pozdrawiam edi7777

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2008, 08:55:13 »
Jeszcze co do Windowsa polecam jakiś ROM z XDA-Dev. Nasze Polskie również zaczynają być wyśmienite :). To zależy od tego, czego potrzebujesz.

Z tego co na filmiku na dzień dziesiejszy nici.

Z encyklopedii nigdy nie korzystałem, z żadnej, więc w tym temacie nie pomogę. Ale na forum widziałem jakieś wątki o encyklopediach na WM. Trzeba to tylko przejrzeć.
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 22, 2008, 12:39:51 »
No dobra czyli z tego co na końcu filmiku to nici tak? a cała reszta zakładek? i jakie są najlepsze encyklopedie które pójdą na WM?

Pozdrawiam edi7777

wydaje mi sie, ze wystarczy raz zadac a nie 3 razy w tym samym watku...

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=93930.0

a konkretniej fragment:

http://wapedia.mobi/pl/?setfavlang=pl - mobina encyklopedia

Encyklopedia online jest imho lepsza, niz jakakolwiek zainstalowana na stale,
bo wciaz maz dostep do aktualnych danych.
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 23, 2008, 09:33:55 »
niestety w miejscu gdzie korzystam z komórki nie ma żadnego hot spotu a nie mam zamiaru płacić za każde hasło bo na akademii medycznej co chwile mam coś do sprawdzenia a czasem znajduję to w zwykłej encyklopedii i dla tego taką też chce do komórki. Głównie dlatego przeniosłem się z symbiana na WM żeby mieć zasób do większych i bardziej szczegółowych encyklopedii...

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 23, 2008, 13:29:23 »
wapedia jest darmowa...
a co do kosztow dostepu do Internetu to juz chyba w dzisiejszych czasach nie jest problem?
Nawet w Simplusie sa pakiety 20MB za 5 zl i 50MB za 10 zl - korzystam z Internetu na maksa - i tak tych 20MB nie jestem w stanie zuzyc w ciagu miesiaca.

A jesli Tobie potrzebny jest co chwile dostep do encyklopedii to nie lepiej kupic malego laptopa
i zainstalowac sobie normalna jakas duza encyklopedie na nim?
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H