brak dźwięku przychodzącej rozmowy - padająca płyta?

• 2 Odpowiedzi
  • 1218 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
brak dźwięku przychodzącej rozmowy - padająca płyta?
« dnia: Sierpień 05, 2011, 19:23:38 »
Witam,
Swojego Kaiserka mam już 3,5 roku. Nigdy nie zmieniałem w nim ROMu. W komisie w którym go kupiłem wgrali WM 6.1 (oryginalny HTC) - wszystko przez 3 lata śmigało aż miło, a od ok 6 miesięcy...  zaczyna mu odbijać, często się nie wybudza z uśpienia (średnio raz na 1-2 dni), nie działa dźwięk przychodzący - działa w ustawieniach, ale gdy ktoś dzwoni wibracja jest włączona w trybie ciągłym a dźwięków brak, co dziwne SMS i inne dźwięki działają poprawnie.
Zrobiłem HR, problem z wybudzaniem jakby zniknął, ale z dźwiękami po 3-4 tygodniach od HR powrócił.

Co dalej? Kolejny HR? To raczej nie ma sensu... może wgrać od nowa Windowsa? a może regularnie wykonywać kopię zapasową i czekać, bo płyty wymieniać nie mam zamiaru.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: brak dźwięku przychodzącej rozmowy - padająca płyta?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2011, 20:10:20 »
Czyszczenie MTTY lub wgranie na nowo stockowego ROMu aby go wyczyścić.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: brak dźwięku przychodzącej rozmowy - padająca płyta?
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 09, 2011, 19:35:35 »
wgrałem nowy oryginalny rom, ale telefon działał dziwnie... więc wgrałem wszystko od nowa (HARD, Radio i Rom) - co prawda rom plemnika, ale zobaczymy co wyjdzie z tego. Bo problemem raczej nie były śmieci z romów, a jakieś przekłamanie w pamięci telefonu.

Dzięki Tomku za pomoc, jak coś się będzie zmieniać będę się na forum odzywał.

--------------
Znalezione, jak zwykle problemem okazał się osobnik po drugiej stronie ekranu a nie PDA..... jaka przyczyna? Nie mam pojęcia czemu, ale wycisza się dźwięk połączenia:
klikamy w głośniczek na belce, tam wybieramy dzwonek i podnosimy do góry - dźwięki wracają.... (z tym romem, na normalnym nie testowałem)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2011, 18:53:34 wysłana przez grzemach »