Backup urządzenia i karty o dużej pojemności

• 4 Odpowiedzi
  • 741 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gobi

• 21
Backup urządzenia i karty o dużej pojemności
« dnia: Lipiec 10, 2008, 09:26:44 »
Witam

Do tej pory robiłem backup w urządzeniu za pomocą SpriteBackup. Teraz mam sporo programów i mało miejsca na karcie 8GB jak teraz zrobić backup całości? W tej chwili jak odpalę SpriteBackup z kaiserze to nie ma tam opcji zapisania pliku na komputerze. Zaglądałem na stronę SpriteSoftware i jest tam jakaś aplikacja do backupu za 30$. Czy muszę to kupić by robić backup z poziomu Windowsa (mam Vistę x64)?

Pozdrawiam
Gobi

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Backup urządzenia i karty o dużej pojemności
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 10, 2008, 15:25:34 »
Witam

Do tej pory robiłem backup w urządzeniu za pomocą SpriteBackup. Teraz mam sporo programów i mało miejsca na karcie 8GB jak teraz zrobić backup całości? W tej chwili jak odpalę SpriteBackup z kaiserze to nie ma tam opcji zapisania pliku na komputerze. Zaglądałem na stronę SpriteSoftware i jest tam jakaś aplikacja do backupu za 30$. Czy muszę to kupić by robić backup z poziomu Windowsa (mam Vistę x64)?

Pozdrawiam
Gobi
a niebyło tam żadnego opisu tej aplikacji? w opisie powinny być zawarte informacje czy można tym programem zapisywać kopie zapasowe na kompie a jeśli nie to wystaczy że na telefonie zrobisz kopie zapasową a później skopiujesz wszystkie pliki kopii zapasowej na kompa

*

Offline Gobi

• 21
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 10, 2008, 23:10:43 »
Hmmm, chyba nie przeczytałeś zbyt uważnie tego co napisałem. Cały ten wątek wynika z tego, że nie mogę zrobić tak jak proponujesz bo jak tu zrobić backup Kaisera+Karta pamięci z programami (6GB) na tejże właśnie karcie która ma pojemność 8GB.

Niestety nie było w info programu czy można robić backup na komputer. W trialu też się tego nie doszukałem więc chyba nie ma takiej opcji.

*

Offline andgoldi

• **
  • 121
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2008, 06:29:49 »
SpriteBackup Lite ma żdolność tworzenia kopi zapasowych na karcie pamięci oraz PC. W procesie instalacji program jednocześnie instaluje sie na PPC i PC. Problem w tym, że jednak trzeba go kupić ale przy obecnym kursie dolara to chyba nie wielki wydatek.
Sony Xperia Z3 Compact + TomTom GPS Navigation Traffic

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2008, 07:49:19 »
Karty nie musisz backupowac. Po prostu ja skopiuj sobie na PC za pomoca czytnika, bedzie szybciej... duuuuuzo szybciej, niz przepychanie 6GB po USB, ktore bedzie trwalo wieki.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.