Awaryjność

• 15 Odpowiedzi
  • 2283 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Awaryjność
« dnia: Marzec 06, 2010, 16:47:17 »
Witam

Chciałbym się dowiedzieć jak jest z awaryjnością Kaisera. Czy jak kupie urządzenie 2 letnie to mogę liczyć że jeszcze z 3/4 lata będzie prawidłowo działać?  Czy lepiej nie pakować się w 2 letniego i popatrzeć za jakimś nowym?

Pozdrawiam

*

Offline purasx

• **
  • 195
  • Sprzęt: HTC TyTn II
Odp: Awaryjność
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 06, 2010, 17:05:05 »
Zależy w jakim jest stanie. Jeśli dobrze traktujesz urządzenie to spokojnie wytrzyma co najmniej 5 lat.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2010, 17:07:09 »
Ale jak kupuje z alledrogo to zawsze jest ryzyko?  Najbardziej obawiam się że kupie pda i coś mu się stanie po miesiącu albo dwóch .... I pieniądze stracone.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 06, 2010, 17:09:18 »
Dwuletnie urządzenie na pewno będzie wyeksplatowane - bateria do wymiany, slider być  może też i klawiatura do czyszczenia, poza tym panel przedni sprawdź. Ja mam prawie 2 lata Kaisera więc wiem na co zwrócić uwagę chociaż szczerze powiem, że u mnie z 2 lata spokojnie jeszcze wytrzyma.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2010, 17:14:13 »
Czytałem podobne tematy ale mam jedno pytanie Czy Kaiser za ok 450 zł to dobry wybór do nawigacji + wifi ?  Czy w tej cenie mógłbym znaleźć coś młodszego ew lepiej sprawdzającego się? 

P.S.

Czy autoryzowany serwis HTC udziela napraw po gwarancyjnych?

*

Offline podwys

• **
  • 119
  • Sprzęt: htc kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2010, 18:28:05 »
Pomyśl nad zakupem kaisera od jakiegoś forumowicza, niby gwarancja żadna ale jest szansa że przez miłośnika był lepiej traktowany. Chyba teraz są ze 2 na giełdzie.

A serwis pewnie robi naprawy pogwarancyjne, tylko pewnie drogi a poza tym mają raczej kiepską opinię. Natomiast jest kilku polecanych serwisantów i chyba lepiej z nimi to załatwiać.

Jak dla mnie czułym punktem kaisera są gniazda extUSB, lubią padać i są problemy z synchronizacją, ładowanie itp.
magican > wizard > kaiser

*

Offline copyman

• **
  • 150
  • Sprzęt: iPhone 5 , iPad 3
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 07, 2010, 01:32:31 »
Ja mam prawie 2 lata i wszystko śmiga idealnie. Bateria trzyma ok. 3 dni. Jedyne co to  "obrażenia zewnętrzne"... ale dla mnie telefon to narzędzie pracy.

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 07, 2010, 09:52:47 »
mój ma 1,5 roku, a z obrażeń ma tylko jedno małe wgniecenie... PDA rewelacyjny, pod warunkiem że dba się o niego. Popieram słowa tomaszkap, popatrz się tutaj na forum w giełdzie, jest mniejsze prawdopodobieństwo że będzie wadliwy.
PS. jak wspomniałem mam już 1,5 roku, a nadal nawet nie mam ochoty na zmianę! PDA po prostu super.

Pozdrawiam.

*

KrzychuM

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 07, 2010, 10:02:38 »
Ja kupiłem swojego Kaiserka na alle miał 2 lata
slider chodzi bardzo dobrze prawie jak nowy
stan wizualny nie był za piękny klawiatura przednia powycierana
nie była naklejona folia na ekranie więc był nieco porysowany
do kompletu z orange trochę rzeczy brakowało.
Ale dostałem bonusa w postaci AM z aktualną subskrypcją na ponad pół roku
sprzedawca nie wiedział o tym, pewnie jak by wiedział to by nie dał AM.
Ogólnie do zakupów na alle przeważnie są sprzedawane urządzenia mocno wyeksploatowane
ponieważ nie masz możliwości sprawdzenia urządzenia przed zakupem
a później co najwyżej można tylko komentarz negatywny wystawić i wiele to osób wykorzystuje niestety,
Chociaż można kupić naprawdę dobry sprzęt za niewielkie pieniądze bo po prostu jest to komuś zbędne.

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 07, 2010, 22:54:36 »
Przy kupowaniu z allegro zwracam uwagę na wygląd urządzenia.  Zawsze trzymałem się tej zasady że im lepiej wygląda tym bardziej był szanowany  z wyjątkiem tel w których bardzo łatwo zmienić obudowę.

Oglądając Kaisery na Allegro widać dużą różnorodność.  Są modele 2/3 letnie które mają liczne przetarcia i praktycznie wytarte klawisze.  A są i takie które mają z 2/3 ryski.    Mam upatrzonych kilka licytacji. 

Chciałbym się dowiedzieć jak HTC ma oryginalnie win  6.1  bez simlocka i ENG menu to mógł być kupiony w Polsce czy raczej skądś przywieziony?

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 10, 2010, 17:07:35 »
Nie dam sobie reki uciac, ale chyba pierwsze kaisery w Polsce nie miały spolszczonej wersji systemu... Najlepiej szukaj w wersji Kais130, no i najlepiej z Polskiej dystrybucji z papierami - krotko mowiac, najlepiej miec htc, a nie mda, czy tam o2. Jak z awaryjnością? Ja swojego kupiłem jak miał troche ponad dwa lata (wiosna 2009) i chodził tak, jak powinnien (skruszyła się jedynia farba z przycisków na przednim panelu, napis "HTC" był jeszcze czytelny), dzisiaj ma trzy lata i ostatnio gadałem z gosciem, ktory kupil ode mnie - sprawuje się bez problemu, wymienił ten panel z przyciskami, folie na ekranie i jest w swietnym stanie  :) Kaisera nie trzeba się bać, tak to ujmę.

*

Offline megakop

• 15
  • Hmm.
    • tu tyram jak wół
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 10, 2010, 22:29:02 »
Mam ponad dwa lata i myślę, że jego awaryjność polega na braku awaryjności. :P
Jedynie jak instaluję nowe softy to robię wcześniej backup, aby nie było awarii softu. :ok:
HTC HD2

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 18, 2010, 17:37:12 »
również chyba miałem ok. 2 lat intensywnego użytkowania i nic. Slider, klawiatura, ekran. Polecam wspaniałe urządzenie tym bardziej za takie pieniądze (aktualnie), bo ja mam fakturkę na 2990zł :-). Wczoraj przesiadłem się na HD2, ale swojego kaisera dziś oddaje siostrze bo bardzo chciała, choć moim zdaniem wytrzyma kilka dni bo dla niej za duży i wygląd nie dla nastolatki raczej.
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 18, 2010, 22:25:16 »
Mam już swojego Kaisera. Kupiłem w dobrym stanie ,roczny, oryginalny od HTC.

Jak na razie wszystko pięknie ale mam pytanie czy to normalne że bateria z ledwością wytrzymuje 1 dzień?

Całą noc ładowałem.  OD rana do wieczora ok 100 sms + 10 min rozmowy , może z 1,5h wifi i bateria pod wieczór ok 10%.

*

Offline Kokan

• **
  • 126
  • Sprzęt: THC TyTN II ; THC Magic ;]
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 19, 2010, 12:33:22 »
to normalne jesli duzo sie nim bawiles i jesli podswietlenie masz na maxa wejdz w start -> ustawienia -> Podswietlenie ->jasnosc ja tam mam ustawione zasilanie akumulatorowe na 3 kreski zewnetrzne 4 kreski to w zupelnosci wystarcza  i dobrze by bylo gdybys ustawil np po 1 min urzadzenie ma sie "wylaczyc" a gdy jest ladowane po 2 min ja tak mam uzywam kasierki duzo nawet bardzo duzo i laduje go 1x dziennie
Zabrania się:w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie) lub 350x40px (w pionie).

*

Offline michal2301

• 14
  • Sprzęt: HTC TyTN II + 4GB Karta i AutoMapa 6.0.1
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 31, 2010, 22:48:55 »
witam dawno mnie tu nie było ale kiedyś trzeba wejść. Do rzeczy ja swojego kaisera kupiłem na ale z logiem O2 był porysowany na kantach ale nic za tą cenę to oki wezmę i tak już go mam ponad rok ja jestem zdania że jak ktoś dba to jest wszystko oki każdemu polecam ten tel a właściwie PDA pozdrawiam
ROM: WM 6.5 wjtk buid 21851 PLK (v3)
Super ROMik