Automapa - przeniesienie z jednej karty 1GB microSD na drugą 2GB microSD

• 7 Odpowiedzi
  • 5187 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline station55

• **
  • 164
  • Sprzęt: HTC Sensation XL, iPod Touch 4G, Mot Xoom, iPad 3
Mam pytanie do uzytkownikow HTC TYTN2 i tych, ktorzy korzystaja z Automapy zakupionej razem z HTC w Orange. Oryginalnie w pakiecie Automapa jest na karcie microSD 1GB, kupilem wlasnie 2GB, czy Automapa bedzie bezproblemowo dzialac na tej nowej karcie 2GB gdy sobie zywcem przeniose ja z jednego nosnika na drugi? Pytanie to dotyczy tez wszystkich programow, ktore mam zainstalowane na karcie 1GB, a ktore chcialbym zywcem przeniesc na 2GB..
Dziekuje z gory za informacje.

Maciej
SPV M3000 > HTC TyTn II > HTC touch HD > HTC HD2 > HTC Desire HD > HTC Sensation XL

*

Offline mirba

• 35
Odp: Automapa - przeniesienie z jednej karty 1GB microSD na drugą 2GB microSD
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 17, 2008, 22:27:05 »
Bez problemu można wszystko przenieść. Tylko uważaj przy rejestracji Automapy, najlepiej rejestruj ją do Palmtopa a nie do karty, bo wtedy niestety zdany będziesz na Automape tylko z zarejestrowanej karty.

*

Offline zwirek_poz

• 2
  • Sprzęt: HTC TYTNII KAISER
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2008, 23:13:50 »
Czesc,

Moja rada jest taka.

Jesli masz wersje z kodem to sciagnij sobie najnowsza pelna (program+mapy 4.5.3) wersje ze strony producenta

www.automapa.pl

Wazy to 121MB.

Jak tak zrobilem i nawet nie skorzystalem z karty dostarczonej z zestawem. Kupilem sobie od reki 8GB.

Co do powiazania Automapy z karta SD lub urzadzeniem to ja mam odmienne zdanie. Uwazam ze praktyczniejsze jest powizanie z karta. Jest to jednak moja subiektywna opinia wiec sam musisz wybrac sposob tobie odpowiadajacy najbardziej.

powodzenia
/zwirek

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2008, 23:17:12 »
Co do Automapy, to będziesz musiał się skontaktować z pomocą techniczną (mailowo lub telefonicznie), żeby Ci odblokowali przypisanie jej do karty (bo domyślnie jest przypisana do "firmowej" 1GB, na której jak rozumiem AM już jest zainstalowana), być może będziesz musiał od nowa instalować. Generalnie polecałbym instalowanie od nowa najnowszej wersji ściągniętej z netu :)
A co do reszty programów, to nie próbowałem sam takiego manewru, ale nie widzę powodów, dla których coś miałoby nie działać.
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2008, 08:56:54 »
Działa działa. Sam robiłem to samo po zmianie standardowej karty 1gb na większą. Skopiowałem całą zawartość TC na dysk w kompie, sformatowałem nową kartę, i z powrotem skopiowałem zawartość na nową SD. Wszystko działa bez zarzutu, tak jak działało.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2008, 22:51:43 »
ja pierwsze co zrobilem to z formatowałem ta karte i wrałem na nia najnowsza automape - puki nie kupiesobie wiekszej karty.dziala bez problemów

*

Offline bater74

• 15
  • Sprzęt: HTC TYTN II
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 07, 2008, 14:46:15 »
Witam czy ktoś instalował juz Automape 5 http://automapa.pl/?PEI=53169&cid=53174&lng=PL  ?
Bater

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 07, 2008, 15:13:36 »
To nie ten temat...

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...