Android - kaiser *NEW HERO build*

• 352 Odpowiedzi
  • 56360 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zidan

• 17
Odp: Android - kaiser *NEW HERO build*
« Odpowiedź #300 dnia: Wrzesień 08, 2009, 16:07:41 »
Aby móc debuggować aplikację nie na emulatorze a bezpośrednio na telefonie. Na G1 jest to możliwe i ciekawi mnie czy kaiser na chwilę obecną też daje taką możliwość i czy ktoś już przerobił ten aspekt czy trzeba się męczyć na emulatorze

*

Offline sadrik67

• 47
  • Sprzęt: iPhone 4, SAMSUNG Galaxy S
« Odpowiedź #301 dnia: Wrzesień 11, 2009, 18:02:16 »
System: Android 2.3.2 NAND
Kernel: 2.6.32.9
Build: 2.3.2 GRH78 CyanogenMod-7-RC0
Radio: 1.71.09.01 i HardSPL: 3.34

*

Offline zidan

• 17
« Odpowiedź #302 dnia: Wrzesień 11, 2009, 18:16:33 »
Zaraz sprawdzę jak się będzie sprawowałana moim MDA. Używam od kilku dni tej kompilacji

http://vogue-android.googlecode.com/files/mssmisonpackage.zip

i muszę przyznać że jestem zadowolony. Działa poprawnie, jest w dużym stopniu spolszczona i daje się skonfigurować to wszystko co w innych wersjach nie poszło. Mam nadzieję że ta z kod-grupy kaisera będzie przynajmniej tak samo funkcjonalna.

*

Offline sadrik67

• 47
« Odpowiedź #303 dnia: Wrzesień 11, 2009, 18:45:58 »
Podobno build z mssmisonpackage.zip działa bez modyfikacji na Kaiserze i Vogue. Czy w pliku default.txt z mssmisonpackage.zip zmieniałeś tylko ustawienia ppp i typ wyświetlacza? Czy może użyłeś innego default.txt skonfigurowanego pod Kaisera?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 18:47:41 wysłana przez sadrik67 »

*

Offline zidan

• 17
« Odpowiedź #304 dnia: Wrzesień 11, 2009, 19:13:48 »
O ile dobrze kojarze to ten dołączony w buildzie mssmisonpackage.zip nie działał poprawnie. Użyłem jakiś standardowy od kaisera nawet bez zmiany rozdzielczości jedynie ze zmiana ppp. Za pierwszym razem przy odpaleniu był zwis pod koniec bootowania pingwina ale po restarcie opalił się i działa do tej pory

*

Offline arE

• 9
    • http://www.radio.Ma.Ryja.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #305 dnia: Wrzesień 13, 2009, 22:05:15 »
Tu masz zestaw, który jest gotowy pod kasiera. Rozpakowujesz, kopiujesz na kartę i działa.
Jedyne co trzeba zrobić, to jakby źle działał ekran zmienić typ panelu (masz to opisane w tym wątku).

http://www.4shared.com/file/132193779/3da58445/kaiser_mssmison_091109_basefiles_090809.html

*

Offline zidan

• 17
« Odpowiedź #306 dnia: Wrzesień 13, 2009, 23:24:41 »
A tak na marginesie to ta wersja Andrioda (to jest Vouge - mssmisonpackage) na Kaiserze sprawuję sie najlepiej. Fakt że jest uboga i troszkę siermieżna i brakuje kilku bajerów z HERO które tam są w paczce. Hero fajny ale ostatnia wersja prawie nieużyteczna z powodu strasznego zamulenia. Strasznie irutujące. Podejrzewam że to wina wodotrysków które MDA w tej wersji nie może uciągnąć. Do tego grzeje się i zżera baterię w ciągu kilku godzin. Ewidentnie ma buga. Tyle moich dywagacji po krótkiej przygodzie z Hero. Powracam do Vouge

*

Offline kuki86

• 33
« Odpowiedź #307 dnia: Wrzesień 18, 2009, 15:34:55 »
u mnie żadna wersja nie rusza. zawiesza sie zaraz po kliknięciu na haret.exe. nie mogą wypuścić wersji która bedzie przynajmniej ruszała na każdym Kaiserze?
:HTC TyTn II
:ROM: WM 6.1
:RadioROM:1.71.09.01
:HardSPL:3.29

*

Offline zidan

• 17
« Odpowiedź #308 dnia: Wrzesień 18, 2009, 15:49:05 »
To jest wina radia które masz załadowane. Zmień na dzień dobry radio i poczytaj bo dużo jest na temat tego że haret staje przy 100% bootowania. Jak widzisz to są nieoficjalne portingi i jak na razie HTC nie wydało oficjalnego systemu na Kaisera - oficjalnym systemem na Kaisera jest WM.

Jeżeli potrzebujesz to mogę swoją paczkę ci gdzieś wystawić. A lekiem na wszystko może okazać sie nowy ROM windowsa.  Po tej operacji wiele dolegliwości w Androidzie zniknęło jak przesiadłem się na Kasier Special PLK ROM. U mnie wiekszość portów HERO i Vouge działa, więc działaj jak zależy ci na Androidzie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2009, 19:02:48 wysłana przez zidan »

*

Offline zidan

• 17
Android 1.6 na Kaiserze
« Odpowiedź #309 dnia: Wrzesień 18, 2009, 23:53:47 »
Czy ktoś może już próbował zainstalować Androida 1.6 na Kaiserze???
Np. tego http://vogue-android.googlecode.com/files/vogue-donut091709.zip
Opis wskazuje że jest to 1.6.

Mi się udało po podmianie rootfs.img bo inaczej zawiechę łapał choć nie wiem czy efekt końcowy to nie jakiś mix

PS Nie wiem czy to dobre miejsce na taki temat ale te wygląda dla mnie na najodpowiedniejsze

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
Odp: Android 1.6 na Kaiserze
« Odpowiedź #310 dnia: Wrzesień 19, 2009, 08:19:24 »
Przecież dwa posty niżej jest aktualny wątek na o Androidzie Kaiserze... po co kolejny.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=123174.0
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #311 dnia: Wrzesień 19, 2009, 10:08:48 »
niedługo powinna pojawić się wersja dla urządzeń QVGA, Android portowany z HTC Tattoo. Myślę, że jeżeli ta wersja będzie tak stabilna jak obecne no i szybsza to raczej zagości u mnie na dłuższy czas :)
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #312 dnia: Październik 16, 2009, 10:48:12 »
Czy wszyscy zapomnieli już o Androidzie ?
Przesunę temat na pierwsza stronę ;)
Codziennie śledziłem poczynania nad portowaniem, myślę ze na dzień dzisiejszy Android nadaje się już jak najbardziej do użytku. Oczywiście nadal ktoś się do czegoś doczepi...
Nie działa tylko bluetooth - u mnie i kamera - wideo - zdjęcia można wykonać.
Tutaj znajdują się wszystkie pliki wymagane do uruchomienia systemu. Polecam system portowany z Google Ion lub Nano. Najszybsze obrazy. Działają bardzo stabilnie.
Testowałem dość sporo obrazów systemu, hero, tattoo... albo zbyt bardzo obciążają ram, albo nie są dopracowane. Cholernie zamulają.
Myślę że już niedługo zakończone zostaną prace nad jądrem systemu i doczekamy się natywnego bootloadera :)

Moze ktoś wie jak spolonizować system ? i dograć polski słownik xt9 ??
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2009, 10:53:28 wysłana przez bubek3 »

*

Offline zidan

• 17
« Odpowiedź #313 dnia: Październik 17, 2009, 00:24:26 »
Oooo cos nowego. Ja ciagle czekam na aparat bo mi nadal zdjec nie pstryka a wrecz co tydzien sprawdzam co nowego sie dzieje i kazda aktualizacje wrzucam i sprawdzam. Ostatnie kilka dni przyniosly kilka znaczacych zmian zwlaszcza przy optymalizacji. Juz telefon nie grzeje sie jak kaloryfer i nie pada po 3-4 godzinach. Ktora wedlug ciebie paczka z tej strony najlepsza? Albo czy masz swoj zestaw pliczkow do wgrania?

*

Offline sadrik67

• 47
« Odpowiedź #314 dnia: Listopad 21, 2009, 11:41:33 »
Już od jakiegoś czasu nie śledziłem postępów w pracach nad Androidem dla Kaisera, czy mógłby ktoś podać najbardziej dopracowany build 1.5 lub nawet 1.6? Zależy mi na szybkości, bezproblemowo działającym WiFi i Data, i o ile jest to możliwe z działającym aparatem foto.

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #315 dnia: Listopad 21, 2009, 15:05:22 »
Wczoraj (a w sumie to dziś bo było grubo po 00) z ciekawości wgrałem sobie androida z androidonhtc.com- kernel i system w najnowszych wersjach. Wyłączyłem pin (era) i wszystko działa bardzo fajnie. W sensie wifi chodzi bez problemu , aparat również się odpala (nie tak fajnie jak w wm - nie działa przycisk AF a sama wielkość okna aparatu pozostawia wiele do życzenia). Sam system nie potrafił się połączyć z kontem google (ale to pewnie kwestia ustawień bo zglaszał nieprawidłową kartę sim podczas próby logowania). Bluetooth standardowo nie działa. System ogólnie przypadł mi do gustu,  zaczyna działać tak jak powinien choć do systemu który na kaiserze może konkurować z WM jeszcze mu daleko. Ogólnie system działa szybko i przyjemnie - wyjatkiem jest tu pełna przeglądarka www - nie ma porównania w szybkości z operą mobile 9.7 , o 10 nie wspominając. Moim zdaniem android na kaiserze to tylko demo po którym można się do niego przekonać i zakupić G1 czy G2.

Zapomniałem o tym, że niektóre aplikacje nie odpalają się na całym ekranie (pewnie chodzi o roździelczość wyświetlacza).
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2009, 15:08:25 wysłana przez zuli007 »

*

Offline zidan

• 17
« Odpowiedź #316 dnia: Listopad 23, 2009, 11:37:31 »
Też przyznaję rację poprzednikowi. Ostatnie kilka tygodni używałem jakiejś wersji ION i sprawowała się też przyzwoicie. W tym build-ie ze strony androidonhtc.com poprawiono wydajność i bateria trzyma więcej niż kilkanaście godzin. Jedyną dość dziwna wadą jest to że w Google Market-ie jest dostępna niewielka ilość aplikacji. Nie mogę znaleźć tego co już wcześniej instalowałem na innych wersjach systemu. Może ktoś wytłumaczy to zjawisko? Czy to kwestia tego jaka to jest wersja systemu bo wygląda to dziwnie dla mnie.

Ta wersja chyba jest najsprawniejszą jaką używałem - nie mrozi nie wiesza się telefon nie grzeje się jak żelazko od klikania. Co do Opery to jest też Opera Mini na Andrioda i można ją sobie doinstlować. Działa i sam jej używam (choć tym razem nie znalazłem jej w Market-ie tak jak pisałem powyżej).

Tak na marginesie, czy ktoś zna jakiś programik do mierzenia ruchu w sieci (głownie chodzi mi o ruch płatny) ale taki który działać będzie na MDA. Sprawdziłem kilka i żaden nie zlicza danych.
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 11:39:34 wysłana przez zidan »

*

Offline masakrator

• 7
  • Sprzęt: HTC TyTn 2
« Odpowiedź #317 dnia: Grudzień 01, 2009, 01:47:18 »
Ogolnie wszystko odpala sie pieknie ladnie az do momentu wbicia PIN - tu zaczyna sie bieda... poprawne wbicie PIN nie powoduje niczego poza wyswietleniem komunikatu ze PIN incorrect itd. Mozna klikac do us... smierci. Probowalem na kilku roznych buildach - ostatni byl stad http://www.androidonhtc.com/kaiser:install

Widzialem ze problem sie pojawial juz wczesniej - tylko ze u mnie telefon chodzi na orangutanie, ale poprzez turbosima dziala w plusie.

Poki co mam jeszcze rom orangutana, czy zmiana romu na inny (np. natywny htc czy jakikolwiek inny) rozwiazuje problem z PIN?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2009, 01:55:11 wysłana przez masakrator »

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #318 dnia: Grudzień 01, 2009, 08:40:35 »
Poki co mam jeszcze rom orangutana, czy zmiana romu na inny (np. natywny htc czy jakikolwiek inny) rozwiazuje problem z PIN?

Jakbyś poczytał wątek to byś wiedział...
ROM nie ma nic do PINu... żaden rom.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline masakrator

• 7
  • Sprzęt: HTC TyTn 2
« Odpowiedź #319 dnia: Grudzień 01, 2009, 09:20:33 »
Jakbyś poczytał wątek to byś wiedział...
ROM nie ma nic do PINu... żaden rom.

Watek przegladalem dosc pobieznie. Zeby nie produkowac zbednych postow prosilbym o informacje czy jest sposob na rozwiazanie problemu, czy sobie odpuscic i nie zapychac karty

*

Offline voyteckst

• **
  • 181
  • Sprzęt: MIO A701 + 8GB -> HTC KAISER + 8GB -> Omnia 2
« Odpowiedź #320 dnia: Grudzień 01, 2009, 09:56:01 »
Aby móc debuggować aplikację nie na emulatorze a bezpośrednio na telefonie. Na G1 jest to możliwe i ciekawi mnie czy kaiser na chwilę obecną też daje taką możliwość i czy ktoś już przerobił ten aspekt czy trzeba się męczyć na emulatorze

adb działa poprawnie

Cytat: masakrator
Watek przegladalem dosc pobieznie. Zeby nie produkowac zbednych postow prosilbym o informacje czy jest sposob na rozwiazanie problemu, czy sobie odpuscic i nie zapychac karty

Wyłącz żądanie PIN w WM i wtedy uruchom Androida.

*

Offline zidan

• 17
« Odpowiedź #321 dnia: Grudzień 01, 2009, 10:03:36 »
Co do adb to JUŻ działa (od dość dawna).

Swego czasu jak pisałem posta to jeszcze były problemy.

*

Offline muzykal

• 28
    • Moja strona
  • Sprzęt: Samsung Omnia I900
« Odpowiedź #322 dnia: Grudzień 10, 2009, 17:59:31 »
ja mam prolem bo mi rootsf nie chce odczytać (przy uruchomianiu bootowania wyskakuje mi taka informacja że nima tego pliku i mam go rozpakować :?:). Zmieniałem wielokrotnie plik img nawet mmam to rozpakowane. Czy to wina karty, softa (wn6.5), czy źle umieszczonego pliku?
Podpisu nie będzie...... Anie kopnął chuck norris. :P

*

Offline zidan

• 17
« Odpowiedź #323 dnia: Grudzień 10, 2009, 18:12:05 »
A czy postępujesz zgodnie z "przykazaniami"?

Pod tym linkiem jest http://vogue-android.googlecode.com/files/Instructions-29-11-09.txt to co trzeba zrobić. Dużo tego nie ma. Przyda się też formacik karty tak "just in case".

*

Offline muzykal

• 28
    • Moja strona
« Odpowiedź #324 dnia: Grudzień 10, 2009, 21:08:40 »
Wszystko ładnie pięknie aż dupa mięknie. Tyle że jednak coś głośnik normalnie nie chodzi i kamera nie działa :(

*

Offline zidan

• 17
« Odpowiedź #325 dnia: Grudzień 11, 2009, 00:56:22 »
Ostatnie wersje już mają dopracowaną obsługę kamery. Co do głosu to dziwna rzecz.

ION ze strony http://www.androidonhtc.com/kaiser:install działa według mnie najlepiej. Zresztą wspomniane było kilka postów wcześniej

*

Offline muzykal

• 28
    • Moja strona
« Odpowiedź #326 dnia: Grudzień 11, 2009, 08:34:29 »
Zmieniałem andruta na nowszego donuta który akurat był. Odpalił. Fanie że chodzi tyle że po kamerze ani śladu (w kwestii programu) Spróbuje jeszcze pobrać starszego donuta i sprawdzę czy to soft, czy to programu niema, a może jakiś sterów. Jednak obsługa andruta jest bardzo łatwa, podoba mnie się jego płynność, programy do ściągnięcia są dostępne za dotknięciem palca, nie latasz tak jak w wm po okienkach. Sporo rzeczy jest do poprawy tj: wyświetlanie kontaktów i najlepsze to że znaczki pod klawiszem fn są porozwalane (tyle co leżało na miejscu to numeryczne. [?]). 

*

Offline voyteckst

• **
  • 181
« Odpowiedź #327 dnia: Grudzień 11, 2009, 09:24:59 »
Zmieniałem andruta na nowszego donuta który akurat był. Odpalił. Fanie że chodzi tyle że po kamerze ani śladu (w kwestii programu) Spróbuje jeszcze pobrać starszego donuta i sprawdzę czy to soft, czy to programu niema, a może jakiś sterów. Jednak obsługa andruta jest bardzo łatwa, podoba mnie się jego płynność, programy do ściągnięcia są dostępne za dotknięciem palca, nie latasz tak jak w wm po okienkach. Sporo rzeczy jest do poprawy tj: wyświetlanie kontaktów i najlepsze to że znaczki pod klawiszem fn są porozwalane (tyle co leżało na miejscu to numeryczne. [?]). 

Bo masz klawiaturę źle ustawioną w default.txt? Co do kamery, to działa w ION.

*

Offline voyteckst

• **
  • 181
« Odpowiedź #328 dnia: Grudzień 14, 2009, 19:40:53 »
Android 2.0 dla Kaiser'a już jest: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=5144860&posted=1#post5144860

Ma kilka bug'ów, ale chyba warto spróbować.

*

Offline kamis133

• **
  • 119
  • Kom 2 Da Hud
  • Sprzęt: Kaiser, TG01, DHD
« Odpowiedź #329 dnia: Grudzień 17, 2009, 00:13:18 »
Zna ktoś może sposób na poprawę wyglądu w ION'nie ? Próbowałem z edytowaniem default.txt ale to nic nie dalo, a o dziwo na Vogue mi wszystko ładnie wyświetlało. Z góry dzięki za pomoc.