Active Sync 4.5, TyTN II, WM6.0 i XP

• 4 Odpowiedzi
  • 2626 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline woj_s

• 31
Active Sync 4.5, TyTN II, WM6.0 i XP
« dnia: Październik 06, 2008, 15:47:54 »
Witam.

Od jakiegos czasu zauwazalem problemy z synchronizacja komputera z HTC, pojawial sie komunikat ze mam stary AS i zeby zainstalowac nowszy itp.
Oczywiscie AS byl juz w wersji 4.5.

Ale od dzisiaj mam powazniejszy problem. Po podlaczeniu do kilku roznych komputerów (wszystkie z XP) nie widac tego urzadzenia.
Proby z soft resetem, kombinacjami z "podlaczeniem z PC poprzez USB" w ustawieniach nic nie daja.

Szukalem po internecie informacji, jednak nic ciekawego nie znalazlem, przeinstalowanie AS rowniez nie pomoglo.
Podlaczenie innego urzadzenia z WM poprzez ten kabelek do mojego kompa dziala, AS znajduje urzadzenie.

Po usunieciu urzadzenia w AS i probie znalezienia tez nic nie daje, nie widac urzadzenia.

Watpie aby to mialo jakikolwiek zwiazek z wywaleniem opery 9.5 beta i instalacja NetFront3.5, ale moze jednak.

Czy ktos z Was spotkal sie z czyms takim lub ma pomysl jak sie z tym uporac ?

« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 15:57:27 wysłana przez woj_s »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Active Sync 4.5, TyTN II, WM6.0 i XP
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2008, 18:49:10 »
mnie tak zniknął kaiser - ale tylko na jednym kompie - dlaczego - nie wiem ale Hard Reset rozwiązał definitywnie problem - zatem
1. zrób full backup
2. zrób HR
i po sprawie :)
zapewne są inne sposoby ale - mnie szkoda nerwów na szukanie przyczyn - a po HR kaiser zawsze działa sprawniej

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2008, 18:54:27 »
sie ma,
zdaje sie, ze mam podobny problem. Mam zestawione polaczenie z AS4.5 po kablu i pod BT i od pewnego czasu nie dziala mi wlasnie synchronizacja po kablu, tzn. po podlaczeniu niby zaczyna ustanawiac polaczenie z urzadzeniem, trwa to dosc dlugo i w koncu pisze, ze urzadzenie nie wykryte czy cos w tym temacie. Co dziwne probowalem na innym kompie i to samo. Na domiar wszystkiego jesli robie synchronizacje po BT to wykrywa i normalnie synchronizuje telefon. troche sie wystraszylem, ze moze padlo gnizado USB w telefonie, ale raczej to malo prawdopodobne. Dziala mi synchronizacja po BT, wiec na razie problem mnie tak nie pali, ale klopot ten tez sie dziwnie pojawil, w momencie gdy przestala dzialac wersja testowa NetFronta. Moze to zbieg okolicznosci, ale dopiero teraz dostrzeglem ta zbieznosc.

*

Offline woj_s

• 31
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2008, 09:28:32 »
robix1999 - czy mowiac o HR masz na mysli "powrot do ustawien fabrycznych" z poziomy start- > ustawienia -> system ?
czy jakas kombinacje klawiszy ?

Jezeli tak, to zrobilem to wczoraj i nadal mam to samo.

Co do powiazania z NetFrontem ... fakt pojawilo mi sie to chyba po zainstalowaniu, ale juz wczesniej mialem przypadki, ze czasami AS nie widzial urzadzenia, po wyjeciu i wlozeniu kabelka juz wszystko bylo OK.

---- EDIT

Panowie, magia .. normalnie czary.
Wczoraj po powrocie do ustawien fabrycznych komputer z AS nadal nei chcial wspolpracowac z HTC.
Dalem mu czas do nasmyslu i po nocy stwierdzilem ze podlacze HTC do komputera dajac mu ostatnia szanse ...

I co ???
Od reki zobaczyl sprzet .. radosnie sie zapytal co synchronizowac i v'oila !!!
Dziala ...

Zaczynam od instalacji ..najpierw pojdzie NetFront ;)

------------------------------- EDIT v2

No niestety .. po pewnym czasie AS przestawi widziec HTC.
Ot tak.

Coz ..szukam serwisu.

------------------------------- EDIT v3

Hmmm po kilkukrotnym przeinstalowaniu AS, w pewnym momencie zauwazyl HTC i zaczal konfigurowac polaczenie.
Udalo mi sie nawet zsynchronizowac dane .. a po chwili rozlaczyl sie i juz nie widzial urzadzenia.
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2008, 14:34:55 wysłana przez woj_s »

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2008, 19:38:19 »
A spróbuj wejść w Star,Ustawienia,zakładka Połączenia, USB do komputera i odznaczyć Włącz zaawansowane funkcje sieci. Mi pomogło, a miałem dokładnie to samo.
Visca el Barca