3 problemy - BT, SMS, Roaming

• 3 Odpowiedzi
  • 644 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

3 problemy - BT, SMS, Roaming
« dnia: Wrzesień 16, 2009, 20:23:19 »
Witam, mam TyTN II od niedawna i dopiero uczę się jego pracy. Mam 3 problemy.
1. Dziś w nocy skończyła mi się umowa w erze i numer zaczął działać w playu. Od rana pokazuje mi się na ekranie ikonka roaming i nie wiem jak się jej pozbyć.
2. Jakiś czas temu ustawiłem by po otrzymaniu sms-a jego treść pojawiała się na głównym ekranie, teraz nie mogę znaleźć opcji by to zmienić.
3. Próbowałem odebrać plik z kolegi telefonu (N95) za pomocą BT - dość długo bawiłem się różnymi opcjami by plik doszedł, ale za każdym razem się nie udawało. U mnie w prawym dolnym rogu pojawiała się ikonka oznaczająca wysyłanie a u kolegi po chwili wyskakiwała informacja, że przesłanie nie jest możliwe.

Z góry dzięki.
pozdrawiam.

Odp: 3 problemy - BT, SMS, Roaming
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2009, 21:01:46 »
ad2. start -ustawienia- personal (osobiste) - dzwieki i powiadomienia - tu masz wszystko wtsarczy pogmerac
ad3. sprawdz widocznosc w otoczeniu na obu telach, sparój je, nastepnie wysylaj plik. Czasem mialem takie problemy ze za jasna pogode nie dalo sie uzyskac problemy z jakims telem.
ad1. nie mam pojecia w czym zecz

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2009, 21:44:06 »
Ad3. Było na forum. Po pierwsze urządzenia muszą być poprawnie sparowane (szczególnie jeżeli przesyła się pliki na WM, w drugą stronie różnie bywa bo pod tym względem symbian nie jest zbyt bezpieczny). Po drugie używając AdvancedConfig i/lub KasierTweak musisz upewnić się czy masz możliwość odbierania plików przez BT i jest aktywowana usługa OBEX.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline sbool

• 18
  • Sprzęt: Blackberry 9000 BOLD
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2009, 22:27:19 »
1. Dziś w nocy skończyła mi się umowa w erze i numer zaczął działać w playu. Od rana pokazuje mi się na ekranie ikonka roaming i nie wiem jak się jej pozbyć.

Play korzysta w niektórych częściach Polski z nadajników Plusa. Telefon wykrywa to jako połączenie w roamingu :) Ikonka ta znika, gdy złapiesz zasięg z "rodzimego" nadajnika Play'a. Nic z tym nie zrobisz, ale to normalne przecież - też tak mam.
Blackberry 9000, Blackberry 8300, Samsung i617 HTC Kaiser, HTC Diamond