[Większa] bateria

• 18 Odpowiedzi
  • 3455 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[Większa] bateria
« dnia: Grudzień 07, 2007, 20:28:16 »
Hej,

Zamierzam kupić Kaisera i dorzucić do niego jakąś większą baterie. Widziałem nawet 2800 na ebayu (link). Jakiej firmy baterie polecacie, a czego unikać? Kupiłem sobie kiedyś standardowe baterie AA i mimo że są oznaczone 2500 mAh, to nie mają nawet połowy z tego :)

PS. Korzystając z okazji - Kaiser nie ma lampy błyskowej, ale czy ma jakieś latarko-podobne swiecidelko?

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
Odp: [Większa] bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2007, 21:03:38 »
nie ma niestety lampy :( a juz kilka razy by mi sie przydała, miałem poprzednika to nie nosiłem kieszonkowej latarki, teraz chyba zacznę znowu ja nosić. Co do baterii, to ja jezstem zadowolony z oryginalu, trzyma spokojnie trzy dni przy bt wifi i sporej liczbie romow.

*

Offline Qlphn

• 49
  • Sprzęt: TYTN II  +  SPV C600
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2007, 00:54:07 »
Hmm... wiedząc jak solidnie daje po oczach ekran dziwię się trochę że jest to problem ;)
używając białego ekranu na 1/3 jasności spokojnie moge w piwnicy znaleźć latarkę :)

*

Offline baton

• **
  • 190
  • Sprzęt: HTC TyTN , Nokia N73 , Palmax
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2007, 19:20:35 »
Na allegro jest zamiennik oryginalnej baterii za 99pln, warto?
W sklepach (Polska) nie ma  jeszcze oryginalnych baterii do Kaisera?

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2007, 23:44:42 »
nie ma niestety lampy :( a juz kilka razy by mi sie przydała, miałem poprzednika to nie nosiłem kieszonkowej latarki, teraz chyba zacznę znowu ja nosić. Co do baterii, to ja jezstem zadowolony z oryginalu, trzyma spokojnie trzy dni przy bt wifi i sporej liczbie romow.

Witam wszystkich klubowiczow!

na ogol nie mam w zwyczaju zabierac glosu, ot taki ze mnie milczek czasem, lecz po przeczytaniu powyzszego postu zbaranialem...

Drogi Kolego!

jak to mozliwe, ze przy Twoim uzytkowaniu tego urzadzonka bateria trzyma Ci 3 dni???? HE???

czy masz poustawiane wi-fi na najnizszy pobor mocy (gorszy odbior sygnalu) a telefon caly czas tylko w zasiegu gprs (bez 3G)??

strasznie mnie to gryzie, bo w moim poczatkowym okresie fascynacji tym kajzerkiem nie udaje mi sie przezyc doby (24 h dla przypomnienia :P ) bez ladowanka.

nie jestem zlosliwy, za to prosze o wskazowki, bo choc mam juz niejakie doswiadczenie z platforma wm i firma htc (uprzednio posiadalem hermesia, najpierw wm5 pozniej wm6 black) to ni w zab nie rozumiem jak tego dokonujesz.

dodam, ze moje normalne uzytkowanie to kilkukrotne synchro maila flexmailem poprzez gprs (3G jak Bozia da :) ) lub wi-fi, troche surfingu- najczesciej opera mini 4, kilka smsow, do 10 telefonow po 2 do 6 minut i czasem nawigacja pod tomtom 6 (na ogol czas jazdy nie przekracza 1.30 h).

tak czy siak - pozdrawiam

bro  :-|

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2008, 10:19:32 »
mi tez strasznie szybko schodzi bateria :/ choc ma 2 razy wiecej mhz niz Wizard to zuzycie baterii jest wiecej niz dwukrotnoscia zuzycia Wizarda...

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
  • Sprzęt: HTC TyTn II Kaiser, Mio A701
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2008, 12:08:13 »

Witam wszystkich klubowiczow!

na ogol nie mam w zwyczaju zabierac glosu, ot taki ze mnie milczek czasem, lecz po przeczytaniu powyzszego postu zbaranialem...

Drogi Kolego!

jak to mozliwe, ze przy Twoim uzytkowaniu tego urzadzonka bateria trzyma Ci 3 dni???? HE???

czy masz poustawiane wi-fi na najnizszy pobor mocy (gorszy odbior sygnalu) a telefon caly czas tylko w zasiegu gprs (bez 3G)??

strasznie mnie to gryzie, bo w moim poczatkowym okresie fascynacji tym kajzerkiem nie udaje mi sie przezyc doby (24 h dla przypomnienia :P ) bez ladowanka.

u mnie bez uzywania wifi dziala okolo trzech dni! wiec jest to mozliwe! mam oryginalny rom jaki wyszedl w pazdzierniku! 3G jakies 7h dziennie, bo tam gdzie mieszkam dziala tylko EDGE! BT 24h jest wlaczony!

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2008, 12:53:14 »
4 sms`y i 5% ubywa... podswietlanie prawie minimalne, bt wyl, wifi wyl, HSDPA wyl...

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 04, 2008, 13:09:48 »
ja mam terz 74% bateri kaiserek ok 11h na hodzie odebranych 15sms rano dzwonił bydzik z mp3 3 razy:P wiez kololo15min muzyki. Mam ustawione S2US jako blokoade klawiatury. Ekran wyłącza si po ok 1,5min, podświetlenie na 4 kresce. Zasięg  E (3g Kspda wyłączone, bt wyłączone, wifi też).  A i podłączony do kompa był preze 1 min bo musialm jede plik wrzucic wiec 1 min ladowanie:P zobaczymy dzis nie będe ładował chyba ze bedzie na poziomie 15% ( nie powinno sie tych baterii rozładowywać) i dam znac ile wytrzymał. Ale cos nie chce mi sie wierzyc ze 3 dni z BT 24/h Ci trzyma no ale potestujemy:D Dajcie znac jak u was to wygląda

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
  • Sprzęt: dell x30 >uniwersal> hermes > kaiser >diamond>SGS
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 04, 2008, 13:18:29 »
Witam
Wcześniej posiadałem Hermesa i starczała mi bateria na jeden dzień ,jak kupiłem kaisera to łudziłem się że starczy mi na dłużej (nowszej generacji bateria) ale, myliłem się ponieważ też tylko jeden dzień ,dodam że mam włączone 3G nonstop -siec PLAY.Szkoda że tak marnie ,myślałem może że to wina radia bo mam nie oryginalne ponieważ zdjęcie simlocka mnie do tego zmusiło ,posiadam aktualnie -1.27.12.32 ,a wcześniej miałem ORANGE -1.27.12.29 -To też ma znaczenie jakie radio. A KOLEGA CO MU TRZYMA TRZY DNI JAKIE MA ????

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 04, 2008, 14:39:58 »
Ale cos nie chce mi sie wierzyc ze 3 dni z BT 24/h Ci trzyma no ale potestujemy:D Dajcie znac jak u was to wygląda

ja tam jestem z baterii zadowolony! mam Mio a701 ktore trzema mi faktycznie 24h czasami do 36h

Radio 1.27.12.11

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 04, 2008, 17:09:13 »
Ale cos nie chce mi sie wierzyc ze 3 dni z BT 24/h Ci trzyma no ale potestujemy:D Dajcie znac jak u was to wygląda

ja tam jestem z baterii zadowolony! mam Mio a701 ktore trzema mi faktycznie 24h czasami do 36h

Radio 1.27.12.11

A ile kozystasz z pda? robisz zdjecia  sms? net jakies aplikacje masz jakiś wygaszacz podaj jakie masz ustawienia bo jestem Ciekaw:/

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 04, 2008, 19:20:14 »

Radio 1.27.12.11

A ile kozystasz z pda? robisz zdjecia  sms? net jakies aplikacje masz jakiś wygaszacz podaj jakie masz ustawienia bo jestem Ciekaw:/
sporo dzwonie! tel firmowy!
tu sa ustawienia! http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=82696.0

Radio 1.27.12.11

*

Offline yachu

• *
  • 65
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 06, 2008, 09:28:12 »
Witam. mnie osobiście denerwuje że bardzo szybko schodzi przy odtwarzaniu mp3, a do tego używam go bardzo często, ok. 1% na 5 min słuchania na wyłączonym wyświetlaczu +wybór nowego utworku. Poprzednio używałem SPV C600 i dużo więcej słuchałem mp3 i muszę powiedzieć że stosunek czasu słuchania do zużycia baterii drastycznie spadł.  Dobrze że w Warszawie nie mieszkam bo by mi nie starczyło baterii na kurs autobusem ;) Ale za to w stanie uśpienia po wciśnięciu przycisku power może wytrzymać naprawdę bardzo długo.
Do rzeczy: bateria trzyma mi ok. 3 dni Rom: Dutty's dual touch v3 final z XDA-Dev. Trochę siedzę w necie , trochę gram w SimCity2000 :D przeciętnie 20 min rozmowy dziennie, smsów prawie wcale. Do tego raz po raz muzyka. 3G wyłączone, bo w oranżadzie i tak łapie mi poza budynkami tylko, BT wyłączone, GPS nie używam. No i mam go już jakiś czas więc się cały czas nie bawię :)
A właśnie : istnieje może jakiś program który zmniejszałby moc radia? żeby był np słabszy o jakiś % zasięg ale żeby bateria lepiej trzymała i resztki mózgu mniej się smażyły?  :E

*

Offline cdn

• **
  • 104
  • Sprzęt: HTC HD mini
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 06, 2008, 12:16:16 »
Myślę, że przy zmniejszeniu czułości radia zużycie energii wzrośnie, bo częściej się będzie próbował logować w sieci ...

*

Offline k4syx

• *
  • 95
  • Sprzęt: Kaiser
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 08, 2008, 11:02:03 »
Dobre baterie robi Mugen i Sindio, ale cenę też mają dobrą.

Na Ebayu zdarza się trafić dobre 2800mAh, tzn takie które mają w tych okolicach rzeczywiście a nie tylko naklejkę - ale to ruletka jest.

Mi się podoba Mugena 3000ka ale muszę przemyśleć jeszcze ten zakup (sporo kasy, z 200PLN będzie).

Acha - ROMy  z WM6.1 są bardziej energooszczędne, bateria starcza na nich na dłużej.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
HW: HTC TyTN II
SW: Ugotowany WM 6.1 z Kuchni Cysorza 6.1 + 18MB PagePool

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

*

Offline wobo

• 387
  • Sprzęt: MOTOROLA ATRIX 4G AT&T
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 08, 2008, 15:59:24 »
A propos mugena
załączam link ze zdjęciem.
Chętnie podłączę się pod jakieś zamówienie

http://www.mobiholics.com/content/Pocket-PC-Professional-News/264452/Mugen-Power-3000mAh-battery-for-Kaiser-now-shipping/

i jeszcze str producenta

http://www.mugenpowerbatterijen.nl/

pzdr wobo

*

Offline k4syx

• *
  • 95
  • Sprzęt: Kaiser
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 09, 2008, 12:43:43 »
A co tu się podłączać - wchodzisz tam na stronę, zamawiasz, płacisz i jedzie :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
HW: HTC TyTN II
SW: Ugotowany WM 6.1 z Kuchni Cysorza 6.1 + 18MB PagePool

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

*

Offline wobo

• 387
  • Sprzęt: MOTOROLA ATRIX 4G AT&T
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 09, 2008, 14:59:32 »
Chodziło mi o koszty przesyłki