Problem z Automapą to zupełnie nie wina romu. Licencja jest przypisana do konkretnej karty, i nie zostanie zarejestrowana tak po prostu na innej karcie. Musisz zadzwonić do helpdesku AM (albo napisać maila) i powiedzieć im, jak wygląda sytuacja, wtedy licencja zostanie zwolniona i będzie można bez przeszkód zarejestrować ją na nowej karcie.
A ja dzisiaj testuję ugotowany w nocy rom, no i jest całkiem nieźle, w porównaniu z oficjalnym HTC i romem Makusa wręcz rewelacyjnie, mimo to zauważyłem pewne problemy z prawidłowym działaniem aplikacji SPB. A mianowicie, na dwóch pierwszych romach Pocket Plus powodował losowe wywalanie się systemu po soft resecie, bądź niepodnoszenie się systemu w ogóle. Na romie z kuchenki chodzi w miarę stabilnie, nie ma problemów ze startem systemu, jedynie problemy pojawiają się po doinstalowaniu Phone Suite, co daje objawy zbliżone do tego co się działo na innych romach WM 6.1 . Nie wiem, czy takie problemy występują na romach WWE, ale nie doszukałem się konkretnych informacji o tym nigdzie w necie, ale podejrzewam, że jest to generalnie problem "ograniczonej" kompatybilności WM 6.1 z tymi programami...