Nie podoba mi się w nim:
1. Jak jest zablokowany cały czas pod godziną jest ikonka kalendarza mimo, że nie mam nic w nim zapisane
2. Gdy mam np. zapisane spotkanie w kalendarzu i ono już minie to jak jest zablokowany to cały czas je wyświetla. Znika dopiero po softresecie.
3. Brakuje mi HTC Phone Canvas czy jak to się tam nazywa (bardzo ułatwia przede wszystkim wyszukiwanie kontaktów)
4. W romie jjblaster3 był coś takiego, że jak był zablokowany i miałem nieodebrane połączenia/sms to zamiast kłódki pojawiała się liczba nieodebranych rozmów/sms
5. Po zainstalowaniu automapy zaczęły się pojawiać w menu skróty z przyrostkiem: AutoMapa (1), AutoMapa (2), AutoMapa (3) itd. Usuwam je totalcommanderem. W romie matei albo wjtk też mi się coś takiego działo.
6. Dało by się wkomponować taki batterystatus http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=578468 Według mnie jest on o wiele bardziej czytelniejszy.
7. Używam sms deliviery reports eraser i gdy wyśle sms-a, przyjdzie raport i sms report eraser go przeniesie do innego folderu to na taskbarze dalej jest ikonka koperty. Wtedy muszę otworzyć wiadomości i jak je zamknę to ikonka dopiero znika.
8. Mam ogromny problem z głośnością rozmowy. Bardzo słabo słychać. Nawet po zainstalowaniu montecristoff tripp audio głośność wiele się nie zwiększa. Na innych romach po zainstalowaniu tego programu, już w połowie skali było bardzo głośno.
Jak na razie więcej sobie nie przypominam.
Ogólnie ROM bardzo fajny. 
1. Czepiasz się
2. Możliwe
4. Czepiasz sie
w/w zainstaluj inny sobie lock screen
3. Nazywa się to SmartDialing i jest z nim problem na WM6.5.5+Dialer3G, dlatego jest wyłączony. (było już kilka razy o tym)
5. Nic na to nie poradzę. Zmień nazwe folderu na SD z "2577" na jaką kolwiek inną
- przygotuję chyba paczkę która będzie tworzyła ten skrót zamiast oryginalnej aplikacji od AM
6. Nie, nie podoba mi się
7. Możliwe, że wyłączę raporty.
8. Zobaczę co da się z tym zrobić, chociaż u mnie jest ok.
1. Chodzi mi o powiadomienie po wysłanym sms, czy da się to w prosty sposób wyłączyć?
2. Plemnik, czy udało Ci się rozwiązać problem z zawieszaniem telefonu w stanie uśpienia z zablokowaną klawiaturą? Mam tak jak Ty kaiser 130. Wgrywałem różne HardSPL i na każdym to samo.
P.S. Po dograniu sterowników z paczki od Plemnika wszystko działa bardzo szybko, super robota.
1. Patrz wyżej:)
2. Generalnie co do Lock Screen'a. Właśnie walczę z S2U2, aby pasował od reszty systemu. Myślę, że to lepsza opcja niż ten systemowy. Powinno to rozwiązać problem z wieszaniem się telefonu po zablokowaniu.
P.S. Od wydania 1.0 dzieli mnie skończenie tego dialera, ale nie mam totalnie czasu ostatnio (kilka grafik od wideo rozmów są nie zmienione jeszcze).
I małe sprostowanie co od planów wersji finalnej v1, będzie tak:
- dodam S2U2 (przy okazji auto blokada i możliwość łatwej zmiany wyglądu)
- skok wydajności jeśli chodzi o menu i manilę
- zmieniam wygląd okienek komunikatów oraz menu kontekstowego jak w HTC Mega- zmiana wyglądu kilku aplikacji systemowych jak w HTC Mega (właściwie to są wyjęte z HTC Mega)- aktualizacja kilku aplikacji systemowych
- drobne poprawki, m.in. wyłącznie Feedback'a i komunikatu o aktualizacji.
Wykreślone pozycje pojawią się w wersji v2 z manilą 2.0