Jeśli jesteśmy przy propozycjach, to rozważałeś takie ikony: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=639163 ?
Jest szansa na wersję Full z HTC Home zamiast Manili?
Ikony - nie rozważałem... obecne mi z grubsza pasują, wątpię żebym to zmienił
HTC Home - może zrobię wersję bez manili a z aplikacjami (obecnie w obu wersjach jest HTC Home... wystarczy włączyć go)
robi sie rom uniwersalny i szybki , po to ,aby w razie HR nie trzeba później wszystkiego dogrywać:)
co do dogrania to popatrz większość softu z romu Matei, z Kaiser Touch to fajne są ikony , i wyglad blokowania klawiatury 
Najszybszy ROM będzie to ten bez żadnych dodatków.
Jeśli w ROM'ie Ci czegoś brakuje to doinstaluj to, zainstaluj SimBackup, zrób kopię i w razie HR przywróć ją.
Tak na marginesie apropo uniwersalności... jeśli "coś jest do wszystkiego to jest do nieczego"
To sobie dograj, po co zaśmiecać ROM? 
Dokładnie, nie mam zamiaru zaśmiecać ROM'u "milionem" aplikacji, z założenia w tym ROM'ie miało być ich dosłownie kilka
co do dogrania to popatrz większość softu z romu Matei, z Kaiser Touch to fajne są ikony , i wyglad blokowania klawiatury 
napisz do mnie na gg 1467293 to ci pokażę co i jak 
Nie rozumiesz czegoś... wiesz dlaczego nie napisał na GG? Bo:
1. Forum jest od tego, i proszę mi generalnie nie zawracać gitary na PW i GG
2. Pisząc na forum jest możliwość skonfrontowania twoich propozycji z opinią innych użytkowników.
Proszę mi powiedzieć jeszcze czy w wersji bez Manili jakiś plugin jest domyślnie włączony? HTC Home? (bo nawet jej nie instalowałem u siebie)
P.S. Proszę was się na mnie nie gniewać, bo nie chce wrzuć aplikacji X albo Y. Wszystkim nie dogodzę, a nie będę robił "milion" wersji, po jednej dla każdego z osobna