Witam!
Znając życie będzie parę upierdliwych błędów w polskim ROMie produkcji Orange, dlatego też otwieram wątek który pomoże nam je zgłaszać i wspólnie eliminować.
1. Plugin HTC Home
Problem: po zainstalowaniu i włączeniu widać tylko miejsce na HTC Home lub jest ale nie reaguje.
ROZWIĄZANIE: jest w innym wątku:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=85494.02. Dźwięki i powiadomienia -> Zdarzenie -> Nowy e-mail (włączona tylko wibracja)
Problem: po przyjściu nowego e-mail'a przy wygaszonym urządzeniu wibrator wibruje bez końca

, dopiero klawisz POWER go wyłącza.
ROZWIĄZANIE:
3. Blokada klawiatury (kiedy urządzenie jest wyłączone)
Problem: Cały czas włączone (zaznaczone) "nie blokuj przycisków". Są trzy opcje, a pomimo zaznaczenia i zatwierdzenia np. "blokuj wszystkie przyciski oprócz przycisku Zasilanie" ustawienie zawsze wraca do "nie blokuj przycisków".
Najdziwniejsze jest to, że z tego co widzę to niezależnie od wybranej opcji, nawet "nie blokuj przycisków", to po wygaszeniu Kaiserka da się tylko go uruchomić przyciskiem "Zasilanie" (czyli opcja 1).
ROZWIĄZANIE:
4. RADIO - zasięg
Problem: Dużo słabsze Radio niż mam w Wizardzie (02.71.11)

. Kaiser potrafi mi zgubić sieć w miejscu w którym na Wizardzie nie miałem kłopotów.
ROZWIĄZANIE: zmiana wersji radia

, tylko kiedy będzie?, lub serwis

Moje pierwsze zgłoszenia to wynik przejścia z Wizarda (z WM6 PF) i przyzwyczajenia z niego wzięte. Dziwi mnie też prędkość Windowsa na Kaiserku, bo z tego co widzę nie różni się wcale, a nawet czasami jest mniejsza niż mam na podkręconym do 286MHz (według BS oczywiście

) Wizardzie z WM6 PF 2.4 od Mobiego.
Jeżeli problem u was nie występuje to napiszcie o tym, ale proszę bez haseł typu "g. prawda", itp.
W moim modelu te pierdy występują, ale i tak Kaiser jest spoko

Zgłaszajcie inne jeżeli są.
pozdrawiam