UPDATE 2 22-05-2008 - KUCHNIA CYSORZa WM6.1 PL build 701
Z nowości - doszło trochę nowych OEMPacków, lepsza optymalizacja bazowego ROMu i nowe dialery....
Dane techniczne:
ROM bazowy: WM6.1 build 701 (ported)
Wersja: 3.28.405.0 (z oficjalnego ROMu WM6.1 HTC)
OEMPacki: nie liczę

Informacje dodatkowe:
Instrukcja gotowania jest taka sama jak przy WM6.0. Praktycznie powinna poprowadzić każdego za ręke bez problemów po drodze.
Z Romu wyrzuciłem jako OEMPacki wszystkie rzeczy zbędne typu Autoupdate, Catalog itp. oraz programy dodane przez HTC ekstra (HTC Home, Voice Recorder).
UWAGA !!! Aby skorzystać z Kuchni Cysorza musisz mieć Windows XP z SP2 lub Vista oraz wgrane Microsoft .NET Framework.
Do wgrania „ugotowanego” ROMu musisz również posiadać Hard SPL (znajduje się w Kuchni w katalogu \TOOLS\) w swoim Kasierze.
UWAGA nr 2 !!! Nie miałem niestety czasu ani możliwości aby przetestować wszystkie OEMPacki dlatego proszę się nie dziwić jeżeli jakiś egzotyczny program może nie działać poprawnie (OEMPacki pochodzą z wielu róznych Kuchni). Wszelkie błędy proszę zgłaszać w tym wątku.
UWAGA NR 3 !!! To, że mamy Kuchnię, nie oznacza że można do ROMu władować prawie wszystkie OEMPacki (tak jak w prawdziwym życiu - zupa z połączenia kostki rosołeowej, ryby, papryki i ogórka kiszonego nie ma prawa smakować ) Należy budować swój ROM z umiarem zaznaczając tylko naprawdę potrzebne rzeczy. Za dużo OEMPacków może spowodować niestrawność Kaisera.
LINKI:
Kuchnia Cysorz WM6.1 PL build 701 OEM PackagesKuchnia Cysorz WM6.1 PL build 701 ROMKuchnia Cysorz WM6.1 PL build 701 SYS=========================================================================================
UPDATE NR1 09-05-2008
Zgodnie z waszymi prośbami poniżej znajdziecie link do WM6.1 PL Cysorz beta opartego na buildzie 701
Jest to wersja Lite gdzie w stosunku do oryginału zmieniłen stery aparatu foto i dałem dialer a'la Touch. Wszystkie sterowniki OEM są w wersji 3.51 czyli z najnowszego ROMu ATT.
UWAGA!!! Jako, że tym buildem bawię sie dopiero 2 dzień , więc zostało jeszcze parę niedociągnieć. Mam nadzieję, że razem je poprawimy B)
UWAGA !!! ROM jest kompatybilny ze wszystkimi RadioROMami WM6.1 Kaisera, Niki i Polarisa oprócz nieszczęsnych RadioROMów ATT (czyli 1.64.14.06 i 1.64.17.10)
Miłej zabawy i jak zwykle ... zgłaszajcie uwagi
WM6.1 PL Cysorz build 701 beta wersja Lite 09-05-2008==========================================================================================
Cześć,
jako, że udało mi się przeportować na Kaiserka nowy build 701 mam pytanie - czy kontynuować pracę nad 209 czy skoncetrować się nad 701 i od razu Kuchnią ? Oczywiście wszystkie błędy wychwycone przez Was będą poprawione w nowej wersji .... A jak dobrze pójdzie to Kuchnia się pojawi na początku następnego tygodnia (na 100%)
BTW - jest to najszybszy build jaki miałem do tej pory....
No to czekam na wasze głosy