[ANDROID] Eclair 2.1 - polymod 2.1 gamma - Instrukcja instalacji

• 79 Odpowiedzi
  • 28498 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline przemekj

• 25
Odp: [ANDROID] Eclair 2.1 - polymod 2.1 gamma - Instrukcja instalacji
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 08, 2010, 23:38:43 »
Min. działa już wpisywanie kodu pin

Jeden ziomek się postarał i wypisał niedociągnięcia portów androida
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=748717
wpisywać pin możesz do woli, karty nie odblokujesz
Device: HTC TYTN II
ROM: AthineOS
Radio: 1.70.19.09
SPL: 3.29

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
  • Sprzęt: TYTN II
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 09, 2010, 07:47:58 »
Min. działa już wpisywanie kodu pin

Jeden ziomek się postarał i wypisał niedociągnięcia portów androida
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=748717
wpisywać pin możesz do woli, karty nie odblokujesz

Powtorze jeszcze raz WPISYWANIE KODU PIN JUZ DZIALA. Przejrzyj jeszcze raz temat który podlinkowales.
Potrzebna zgoda administracji, polecam poczytać Regulamin.

*

Offline WallMan

• 41
  • Sprzęt: HTC Kaiser - > LG Swift
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 09, 2010, 09:47:26 »
Może ktoś wytłumaczyć jak mam wgrać kaisimg-panel2 ? A jak próbuje odpalić Eclair 2.1 przez haret to mi wyskakuje, że "Failed to reach system.img on sd Card" ? O co chooodzi ?  :O

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 09, 2010, 10:07:21 »
Może ktoś wytłumaczyć jak mam wgrać kaisimg-panel2 ? A jak próbuje odpalić Eclair 2.1 przez haret to mi wyskakuje, że "Failed to reach system.img on sd Card" ? O co chooodzi ?  :O

Kaisimg-panel2 to kernel androida jak go wgrasz to wyczyscisz cala pamiec telefonu(windowsa razem z kernelem winmo) - zmieniasz nazwe na KAISIMG.nbh wrzucasz na karte - restartujesz telefon z wcisnietym przyciskiem aparatu - a dalej zgodnie z instrukcjami na ekranie.

Wyskakuje ci failed to reach system...... bo nie zainstalowales Androida....zanim ten blad wyskoczy pojawia sie napis po angielsku cos w stylu wcisnij przycisk zeby wejsc do menu(lub podobny) wtedy szybko wciskasz srodkowy klawisz na kaiserze i trzymasz go przez kilka sekund dopoki nie pojawi sie menu instalacji.

Połączone: Sierpień 09, 2010, 10:11:55

Kaisimg-panel2 to kernel androida jak go wgrasz to wyczyscisz cala pamiec telefonu(windowsa razem z kernelem winmo) - zmieniasz nazwe na KAISIMG.nbh wrzucasz na karte - restartujesz telefon z wcisnietym przyciskiem aparatu - a dalej zgodnie z instrukcjami na ekranie.

Wyskakuje ci failed to reach system...... bo nie zainstalowales Androida....zanim ten blad wyskoczy pojawia sie napis po angielsku cos w stylu wcisnij przycisk zeby wejsc do menu(lub podobny) wtedy szybko wciskasz srodkowy klawisz na kaiserze i trzymasz go przez kilka sekund dopoki nie pojawi sie menu instalacji.

EDIT:
z pierwszego posta ...   "Musimy być bardzo uważni gdysz podczas ładowania, pojawi się tekst "Hold dpad center to
   launch installer" wciśkamy dpad center (środek pada), pojawi nam się "dziwny" instalator
   z wieloma opcjami, nas interesują trzy."

Stary tam wszystko jest opisane ....w pierwszym poscie....przy uzywaniu hareta wszedles do menu instalacyjnego???

Poaza tym polecam sciagnac Eclaira lub Froyo z xda developers bo sa juz nowe wersje z poprawiona masa bledow.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 10:11:55 wysłana przez -arturo- »

*

Offline WallMan

• 41
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 09, 2010, 11:32:17 »
Dzieki,udało sie odpalić przez haret, a z angielskim u mnie nie za dobrze wiec pytam tutaj w końcu po to są te fora żeby pytać. Prawda ? Co do samego systemu to ściągnąłm najnowszy Vanilj Eclair RLS10 i chyba coś jes skopane z ustawieniami defaul.txt bo widać pojedyncze piksele kolorów, zaskoczony jestem płynnością przewijania menu i pulpitów i ogólnie calego systemu. GSM i internet dziala bez problemu, aparat działa (kamera juz nie). Może ma ktoś ten plik default.txt, bo ta pikseloza psuję cała zabawe.

EDIT:
Znalazłem ten pliczek z innego romu. Teraz powiem szczerze, że wygląda to naprawdę ładnie. Niestety nadal nie naprawiono problemu z wideo pierwsza klatka sie zacina i koniec. :-?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 12:09:31 wysłana przez WallMan »

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 09, 2010, 11:58:40 »
Dzieki,udało sie odpalić przez haret, a z angielskim u mnie nie za dobrze wiec pytam tutaj w końcu po to są te fora żeby pytać. Prawda ? Co do samego systemu to ściągnąłm najnowszy Vanilj Eclair RLS10 i chyba coś jes skopane z ustawieniami defaul.txt bo widać pojedyncze piksele kolorów, zaskoczony jestem płynnością przewijania menu i pulpitów i ogólnie calego systemu. GSM i internet dziala bez problemu, aparat działa (kamera juz nie). Może ma ktoś ten plik default.txt, bo ta pikseloza psuję cała zabawe.

Ok, po prostu myslalem ze nie chcialo ci sie nawet pierwszego posta przeczytac, trzeba bylo napisac ze inglisza nie znasz.

Pikseloza pojawia sie jesli uzywasz zlego panelu, sa trzy rodzaje , niestety nie pamietam w ktorym pliku w przypadku hareta sie to zmienialo. Jak wkleisz tekst z default.txt to cos doradze. Tak nagrywanie video narazie nie dziala ale podejrzewam ze to dlugo nie potrwa bo jeszcze miesiac temu wogole aparat nie dzialal i nawet zdjec sie nie dalo robic...chlopaki na xda szybko pracuje wiec w najblizszym czasie i ten blad naprawia.

Ja tez planuje sie na ta wersje przerzucic, w tej chwili uzywam froyo ale nie dziala w nim lokalizacja po sieciach gsm w google maps i pogodzie wiec tez prawdopodobnie przeskocze na eclaira.

Acha i jak juz przyzwyczaisz sie do Androida to wgrywaj go do pamieci telefonu...przede wszystkim bedzie jeszcze szybszy i plynny i unikniesz niespodziewanych problemów...pamietam ze jak przez kilka dni uzywalem hareta z kartysd to czasami telefony wogole nie dochodzily.

*

Offline WallMan

• 41
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 09, 2010, 12:19:32 »

Pikseloza pojawia sie jesli uzywasz zlego panelu, sa trzy rodzaje , niestety nie pamietam w ktorym pliku w przypadku hareta sie to zmienialo. Jak wkleisz tekst z default.txt to cos doradze. Tak nagrywanie video narazie nie dziala ale podejrzewam ze to dlugo nie potrwa bo jeszcze miesiac temu wogole aparat nie dzialal i nawet zdjec sie nie dalo robic...chlopaki na xda szybko pracuje wiec w najblizszym czasie i ten blad naprawia.

Ta pikseloza to wina własnie tego pliku default, ponieważ zmieniłem i dziala tylko teraz nie chce sie wybudzac  :-| hmm... w załączniku masz ten działający czyt. bez pikselozy :D

A jeszcze jedno pytanko... Czy jak wgram androida na pamieć to potem jak bd chcial wrocic do WM po prostu wrzuce rom na karte zmienie nazwe na kaisimg.nbh i odpale przez bootloader? Sorki, że zadaje takie banalne pytania, ale chce sie upewnic.

EDIT:
No tak... nie ma pikselozy, ale teraz system się wiesza. Daje jeszcze ten drugi default-kaiser z pikseloza, ale na którym był stabilny.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 12:38:41 wysłana przez WallMan »

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 09, 2010, 12:49:11 »

Ta pikseloza to wina własnie tego pliku default, ponieważ zmieniłem i dziala tylko teraz nie chce sie wybudzac  :-| hmm... w załączniku masz ten działający czyt. bez pikselozy :D

A jeszcze jedno pytanko... Czy jak wgram androida na pamieć to potem jak bd chcial wrocic do WM po prostu wrzuce rom na karte zmienie nazwe na kaisimg.nbh i odpale przez bootloader? Sorki, że zadaje takie banalne pytania, ale chce sie upewnic.

EDIT:
No tak... nie ma pikselozy, ale teraz system się wiesza. Daje jeszcze ten drugi default-kaiser z pikseloza, ale na którym był stabilny.

Ok ten powinien dzialac musisz chyba takze zmienic nazwe pliku na default.txt(chyba juz dokladnie nie pamietam)

A jeszcze jedno pytanko... Czy jak wgram androida na pamieć to potem jak bd chcial wrocic do WM po prostu wrzuce rom na karte zmienie nazwe na kaisimg.nbh i odpale przez bootloader? Sorki, że zadaje takie banalne pytania, ale chce sie upewnic

Tak, ale musisz jeszcze wrzucic na karte plik KAISdiag.nbh do sciagniecia z forum xda w dziale kaiser android development....wiec wrzucasz na karte rom i ten plik i normalnie flashujesz do telefonu.

*

Offline WallMan

• 41
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 09, 2010, 13:06:24 »
Wielki plus dla Ciebie, nie ma pikselozy wybudza sie prawie normalnie (biały ekran potem odblokuj) potestuje i zobaczymy czy sie oplaca flashowac na pamiec.  :grin:

« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 09, 2010, 14:50:58 »
Ja juz od dłuższego czasu pilnie przyglądam się tematowi androida na naszych kaiserkach ale jak narazie nie zdacyduje sie na flashowanie fona bo jak narazie nie ma rozwiazanych pewnych kwestii ktore dla mnie musza byc: odtwarzanie wideo, nagrywanie filmow i raporty doreczenia. Kazda wersje sprawdzam po SD i zadna jeszcze nie ma tego zrobionego choc kallt_kaffe walczy z problemem odtwarzania wideo. A ze szystkich wersji androida polecam wlasnie VaniljEclaira bo chodzi najstabilniej i najpewniej ze wszystkich sprawdzonych przeze mnie wersji.

*

Offline WallMan

• 41
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 09, 2010, 20:22:00 »
Przeflashowałem androida na pamiec pda i w sumie żadnej różnicy nie zauważyłem w porównaniu do odpalonego na sd przez haret, wydaje mi sie nawet jakby dotyk gorzej reagowal. Jednak oprucz tego co wcześniej napisałem występuje problem z gsm, nie można odebrać sms i połaczeń, ale sam mogę zadzwonić i wysłać sms. Wiem, że ktoś już o tym pisał w tym wątku, jednak nie wiem o jakie dokładnie ustawienia gprs apn chodzi. Internet działa, wiec z tymi chyba w porzadku.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 20:25:52 wysłana przez WallMan »

« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 10, 2010, 11:25:11 »
Radio musisz zmienic na inne wszystko jest opisane w postach w danym watku na xda o androidzie ktorego wgrales. Zazwyczaj zalecaja 1.7..... choc musisz testowac az dobierzesz takie na ktorym bedzie wszystko ok. Jesli wgrales eclaira Vanilj to gdzies w tym temacie bylo napisane w jakims poscie o radiu na jakim im dziala

*

Offline WallMan

• 41
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 13, 2010, 15:18:20 »
Radio musisz zmienic na inne wszystko jest opisane w postach w danym watku na xda o androidzie ktorego wgrales. Zazwyczaj zalecaja 1.7..... choc musisz testowac az dobierzesz takie na ktorym bedzie wszystko ok. Jesli wgrales eclaira Vanilj to gdzies w tym temacie bylo napisane w jakims poscie o radiu na jakim im dziala

Niestety zmiana Radia nie pomaga, próbowałem 1.70.19.09 i 1.71.09.01 i dalej to samo. Jednak znalazłem pośrednie rozwiązanie problemu, kiedy wyłączę dostęp do internetu można się bez problemu do mnie dodzwonić. Dodam, że ten problem wystepuje we wszystkich testowanych przeze mnie wersjach androida ( Polymod 2.1g, VaniljEclair_RLS10b, CyanogenMod-6-Kaiser-RLS5.1) Spróbuje jeszcze sprawdzić radia 1.6.... i inne panele. I nie odsyłajcie mnie na Xda-dev. bo jak już pisałem angielski znam na tyle ile wymagaja w szkole, czyli bardzo średnio :) Oczywiście próbowałem coś zrozumieć i w sumie to ktoś pytał się o ten problem w wątku  VaniljEclair, ale nikt mu w tej sprawie nie pomógł. Acha...androida instaluje na NAND.  :proud:

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 13, 2010, 17:48:46 »

Niestety zmiana Radia nie pomaga, próbowałem 1.70.19.09 i 1.71.09.01 i dalej to samo. Jednak znalazłem pośrednie rozwiązanie problemu, kiedy wyłączę dostęp do internetu można się bez problemu do mnie dodzwonić. Dodam, że ten problem wystepuje we wszystkich testowanych przeze mnie wersjach androida ( Polymod 2.1g, VaniljEclair_RLS10b, CyanogenMod-6-Kaiser-RLS5.1) Spróbuje jeszcze sprawdzić radia 1.6.... i inne panele. I nie odsyłajcie mnie na Xda-dev. bo jak już pisałem angielski znam na tyle ile wymagaja w szkole, czyli bardzo średnio :) Oczywiście próbowałem coś zrozumieć i w sumie to ktoś pytał się o ten problem w wątku  VaniljEclair, ale nikt mu w tej sprawie nie pomógł. Acha...androida instaluje na NAND.  :proud:

Chyba wiem o czym mowisz czy problem wystepuje kiedy masz sygnal 2G Gprs/Edge? Z tego co pamietam na liniach 2G mozesz miec w tym samym czasie tylko jedna usluge albo dzwonisz albo uzywasz internetu. Kiedys na winmo mialem ten sam problem w momencie uzywania netu na 2G polaczenia nie dochodzily.

*

Offline WallMan

• 41
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 13, 2010, 19:59:38 »

Chyba wiem o czym mowisz czy problem wystepuje kiedy masz sygnal 2G Gprs/Edge? Z tego co pamietam na liniach 2G mozesz miec w tym samym czasie tylko jedna usluge albo dzwonisz albo uzywasz internetu. Kiedys na winmo mialem ten sam problem w momencie uzywania netu na 2G polaczenia nie dochodzily.

Tak oto mi chodzi.

Na radio 1.70.18.02 jest już prawie dobrze tzn. telefony i wiadomości zawsze mogę odebrać, ale internet nie zawsze łączy i wyskakuje komunikat brak połączenia po kilku próbach ponowienia czasami załapie. 
Arturo a co zrobiłeś z tym problemem ? 

« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 15, 2010, 07:48:24 »
Można prosić o reupa całej paczki pl?

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 15, 2010, 11:08:31 »
Można prosić o reupa całej paczki pl?

Bez sensu... wejdz na http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=602 i znajdziesz tam nowsze wersje polecam 2.1 - VaniljEclair RLS10b i 2.2 - CyanogenMod 6 Kaiser [RLS5.2]
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

« Odpowiedź #77 dnia: Grudzień 31, 2010, 18:14:26 »
Proszę o o udostępnienie paczki. :grin:
Z góry dziękuje.

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser

« Odpowiedź #79 dnia: Lipiec 15, 2011, 13:29:05 »
Kiedy instaluje przez haret   wyłączam  i włączam  pojawia mi sie windows i musze znowu wgrać androida .
Pomóżcie !? Dlaczego ??
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2011, 12:30:28 wysłana przez darek90 »