[Android] 2.2.2 (Froyo) 2.3.2 (Gingerbread) dla Kaiserka

• 432 Odpowiedzi
  • 87427 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [Android] 2.2.2 (Froyo) 2.3.2 (Gingerbread) dla Kaiserka
« Odpowiedź #390 dnia: Październik 08, 2011, 22:58:36 »
Mam pytanie do Was :D. Jak podłączyć Kaisera przez USB pod Windows 7 tak, żeby można było odczytywać dane z karty? Kernel wgrany najnowszy z partycją cache, system to Super Froyo z xda ;).

Z tego co ja wiem to jakos przez Android SDK mozna ;p
Na necie znajdziesz jak to zainstalowac ;]

*

Offline loli

• 23
« Odpowiedź #391 dnia: Październik 09, 2011, 07:46:08 »
@tomcug
Działa przenoszenie aplikacji na SD, podaj link do wątku.

« Odpowiedź #392 dnia: Październik 09, 2011, 12:05:16 »
3 raz pisze tego posta bo nie pozwalało mi nic dodać o_O

Już nie chce po raz kolejny pisać całej historii.

Instalacja zatrzymuje się na BL z napisem Serial na białym tle.
Zmiany SPL, Radia i kernela nie pomogły.
Po kablu nie idzie, RUU w połowie wyrzuca error chyba 42.

Proszę o pomoc, bo już nie mam siły.

PS: Nie raz wgrywałem na niego androida i było żadnych problemów ;/

EDIT: Dobra pobawiłem się w atool i jakoś poszło teraz stoi juz dobre 5 minut na splashu androida, ale kwestia zabawy i dopieszczenia ;P
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2011, 12:29:47 wysłana przez lukasz.8 »

*

Offline patmil18

• 7
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser), Nokia N82, SE Xperia Arc S
« Odpowiedź #393 dnia: Październik 10, 2011, 15:04:31 »
Nie mogłem zainstalować sterów motoq, głowiłem się ze 3 godziny jak to zrobić, aż w końcu w mtty zacząłem wpisywać wszystkie komendy i magiczna komenda "task 2a" zadziałała ;)
Usunęło mi to splasha os'a i radio, ale w menedżerze urządzeń pojawiły się 3 unknown device, zainstalowałem wtedy sterowniki i dalej wg. poradnika :)
Dzięki MaRekRM za podsunięcie frankenkaisera wreszcie znowu mogę mieć andka na kaiserku.
Alcatel OT 302 > Nokia 6310i > Sagem myX5-2 > Nokia 3390 > Motorola A008 > Motorola E365 > Nokia N70 ME > HTC TyTN II > Nokia 3510i > Nokia 6126 > Nokia 6820 > TRAK CP500 > Nokia N82 > Xperia Arc S
Tytn II CyanogenMod 7.1.0 RLS3, scoot's 2.6.32 kernel

*

Offline tomcug

• 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
« Odpowiedź #394 dnia: Październik 10, 2011, 15:11:12 »
Jakby ktoś chciał  :wink:
Froyo z dnia 29.08.11
http://sourceforge.net/projects/androidhtc/files/2011-08-29-froyo/system-froyo-all-unodex-29-08-11_19-patched.tgz/download

Właśnie instaluję
Jakiego kernela użyłeś w połączeniu z tym Froyo ;)? Co do Twojego wcześniejszego pytania, nie wiem czy działa przenoszenie aplikacji, ale sam system jest cholernie wolny, więc nie polecam :P.
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2011, 15:13:49 wysłana przez tomcug »

*

Offline loli

• 23
« Odpowiedź #395 dnia: Październik 10, 2011, 15:57:27 »
"Kernel With Separate Cache Partition"
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1152219.

Jak i tego z pierwszej strony:
NEW !!! Kernel NAND 2.6.32 z dn. 16.01.2011
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2011, 15:59:20 wysłana przez loli »

« Odpowiedź #396 dnia: Październik 28, 2011, 17:24:43 »
Ponawiam pytanie - poszukuje DSP Manager Equalizer działającego na Scoot CyanogenMod 7.1" (bazujący na androidzie 2.3.5).

Ps. Powie mi ktoś jak robi się zdjęcia dzięki IP Webcam? Bo jak słyszałem można nim robić zdjęcia i obsługuje Auto Focus Kaiserka.
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2011, 20:31:23 wysłana przez patryk1314 »

*

Offline Devilo1991

• *
  • 56
  • Sprzęt: TyTN II :)
« Odpowiedź #397 dnia: Październik 29, 2011, 00:24:26 »
Witam, mam problem z instalacja Scoot CyanogenMod 7.1 na moim kaiserku...
Udalo mi się wcześniej odpalic froyo z linka z pierwszego postu, natomiast próby odpalenia gingera nie powiodly sie mimo wielu starań... w chwili obecnej wrocilem do wm6.5 jednak prosiłbym aby ktoś kto zainstalował gignera o jakiś ogólny opis jego instalacji tutaj lub na pw... z góry dziękuję

« Odpowiedź #398 dnia: Październik 29, 2011, 01:13:57 »
Witam, mam problem z instalacja Scoot CyanogenMod 7.1 na moim kaiserku...
Udalo mi się wcześniej odpalic froyo z linka z pierwszego postu, natomiast próby odpalenia gingera nie powiodly sie mimo wielu starań... w chwili obecnej wrocilem do wm6.5 jednak prosiłbym aby ktoś kto zainstalował gignera o jakiś ogólny opis jego instalacji tutaj lub na pw... z góry dziękuję

Jeżeli chodzi ci o tego co bazuje na 2.3.5 to instalacja jest taka sama jak na reszcie andków ;]
Zobacz czy wszystko zrobiles tak jak trzeba - mi dopiero za piątym razem wszystko poszlo OK z isntalacja bo zawsze cos pomieszalem ;p

*

Offline patmil18

• 7
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser), Nokia N82, SE Xperia Arc S
« Odpowiedź #399 dnia: Październik 29, 2011, 10:46:25 »
No to tak:
Ściągamy Kernel With Separate Cache Partition i edytujemy go do własnych potrzeb dołączonym atools, a jeśli chce ktoś gotowego to proszę: procek podkręcony na 500mhz, bateria standard 1350mah  http://www.megaupload.com/?d=SW947Y6I
Potem potrzebny jest jak wiadomo system, wrzucamy go do katalogu andboot na karcie pamięci
Kernela wrzucamy na karte pamieci nie do żadnego folderu
włączamy telefon przytrzymując przycisk aparatu włącznik i rysikiem wcisnac guzik do resetu (u mnie tylko tak wchodzi do bootloadera)
pojawi się to:
KAISIMG.nbh -
OS -
Press power button
to start update image
Press action button
to cancel update image
Wciskamy przycisk włączenia i bootloader zacznie flashować kernela, jak skonczy będzie to:
KAISIMG.nbh - OK
OS - OK
Update Complete
UPDATE SUCCESS
Restartujemy kaiserka rysikiem
Jak się włączy pojawi się pingwin, potem przeleci troche napisów i pojawi się to:
Press and hold Volume Up or DPAD
Center to launch installer
Przytrzymujemy środkowy srebrny przycisk dpada i potem wejdziemy do instalatora andka zatwierdź to co się pojawi, ustaw znaczniki na:
(*) Sys on NAND
(*) Data on NAND
Potem wybierz Install system pojawi się: This will wipe your existing system!
Are you sure?
Zatwierdź Yes, potem pojawi się:
 Would you like to clear data too?
(Suggested)
Znowu zatwierdź i czekaj na powrót do instalatora cały czas wpatrując się w ekran
Jak powróci do instalatora wybierz opcję 10. Quit
patrz na ekran, bo w pewnym momencie zatrzyma się i będzie:
Set volume of 256 to 5 (co do tej piątki to pewności niemam)
Czekaj
Czekaj
I w pewnym momencie na ekranie pojawi się akran startowy cyanogenmod'a
Poczekaj aż załaduje się do pulpitu
i poczekaj aż system się załaduje, jak będzie process system is not responding, tapnij wait.
Ciesz się andkiem i mam nadzieję że chociaż trochę pomogłem ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2011, 10:48:41 wysłana przez patmil18 »
Alcatel OT 302 > Nokia 6310i > Sagem myX5-2 > Nokia 3390 > Motorola A008 > Motorola E365 > Nokia N70 ME > HTC TyTN II > Nokia 3510i > Nokia 6126 > Nokia 6820 > TRAK CP500 > Nokia N82 > Xperia Arc S
Tytn II CyanogenMod 7.1.0 RLS3, scoot's 2.6.32 kernel

*

Offline Devilo1991

• *
  • 56
  • Sprzęt: TyTN II :)
« Odpowiedź #400 dnia: Październik 29, 2011, 12:38:36 »
WIELKIE dziekuję! Ruszył za pierwszym razem :) Tylko dłużej się ładuje niż froyo ale potestuje i się zobaczy :)

« Odpowiedź #401 dnia: Październik 29, 2011, 19:26:52 »
Warto dodać, że przy pierwszym uruchomieniu lepiej zostawić fona w spokoju i tak przez 5/10 minut nic na nim nie robić aby wszystkie aplikacje/ustawienia itd. dobrze się zainstalowały/poukładały. Ja tego nie zrobiłem i po paru minutach zacząłem w nim grzebać i ostatecznie musiałem jeszcze raz wgrywać Andka bo parę aplikacji było niekompletnych.

*

Offline y37

• 355
« Odpowiedź #402 dnia: Listopad 02, 2011, 22:59:32 »
czy tylko ja mam problem z dlugo wybudzajacym sie wyswietlaczem?
było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #403 dnia: Listopad 03, 2011, 07:34:50 »
czy tylko ja mam problem z dlugo wybudzajacym sie wyswietlaczem?
nie, też tak miewałem
jeśli się jednak wybudza, to paneltype jest ok
jeśli się wybudza, ale długo, to po prostu zmień rom na inny

mi się udało po kilku próbach dobrać odpowiedni zestaw
nie stosować overclockingu, wtedy siada m.in. tethering
nie stosować żadnych cudownych aplikacji do tuningu androida - nawet dla sprzętów z natywnym androidem takie lekarstwa jak taskkiller nie są zdrowe

w moim przypadku były to romy
- VaniljEclair_RLS11
- Scoot_CM6.1.2_All_Language
- My Modified Fresh Froyo r2011-02-20 z jądrem 2.6.32 (trzeba wgrać moduły)
ale te sprzęty sie od siebie różnią, i na każdym może być ok inny układ

kaiser to za słaby sprzęt na androida i z tego co zauważyłem to będzie działał ok, ale coraz mniej stabilnie po doistalowaniu kolejnych aplikacji, niestety trzeba każdą starannie dobrać aby nie trafić w jakiś słaby punkt romu - góra 5 dobranych głównie pod niskie zapotrzebowanie na sprzęt

ja traktuję kaisera  z andkiem jako ciekawostkę - mam z niego zrobiony mobilny APN (teethering), z kamerą IP WebCam, serwerem ftp

gdyby było to możliwe odpaliłbym go w takiej roli z winmo 6.1 (chyba 6.1 chodziło najstabilniej i szybciej)

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #404 dnia: Listopad 11, 2011, 12:59:00 »
Ma ktoś może fixa na problemy z radiem? Konkretnie rzecz ujmując telefon nie traci sygnału sieci, a pomimo tego nie mogę odebrać żadnego połączenia, po prostu poczta głosowa się włącza. Kernel z partycją cache, do tego najnowszy RIL, a distro Fresh Froyo.

« Odpowiedź #405 dnia: Listopad 12, 2011, 17:57:18 »
Witam mam problem gdy  miałem Windows mobile bateria trzymała mi 2-3 dni a teraz gdy mam androida to trzyma mi jakieś 2-3h i się strasznie nagrzewa macie jakiś pomysł jak zrobić żeby normalnie trzymała tak jak przedtem ? dzięki za pomoc Pozdrawiam

« Odpowiedź #406 dnia: Listopad 12, 2011, 20:54:04 »
Witam mam problem gdy  miałem Windows mobile bateria trzymała mi 2-3 dni a teraz gdy mam androida to trzyma mi jakieś 2-3h i się strasznie nagrzewa macie jakiś pomysł jak zrobić żeby normalnie trzymała tak jak przedtem ? dzięki za pomoc Pozdrawiam

Zobacz jaka masz czersotliwosc procka, jesli chcesz aby byla jak na WM to ustaw 400MHz.
I jeszcze wylacz:
-wyszukiwanie lokalizacji oraz 3G.

« Odpowiedź #407 dnia: Listopad 13, 2011, 10:53:20 »
Procek jest na 400mhz i wszystko wyłączone i dalej tak samo co jeszcze można z tym zrobić znalazłem na xda kiedyś plik nbh zmodyfikowany tak ze bateria mi trzymała normalnie ale właśnie nie mogę tego teraz znaleźć  :(

Poradziłem sobie już z tym jak ktoś ma taki problem  : oto rozwiązanie  http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=466379&d=1292559472
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2011, 22:01:47 wysłana przez ptysiu544 »

« Odpowiedź #408 dnia: Listopad 20, 2011, 20:49:57 »
Potrzebuje jakąś aplikacje, która BĘDZIE DZIAŁAĆ do robienia zdjęć tak aby rozdzialka foty nie byla 320x240 tak jak nawiekszasci programow, ktore znalazlem ;/
Auto Focus nie jest obowiązkowy, ważne aby zdjęcia były robione w roz. około 1000px.
Bo aplikacja, ktora jest w andku lubi sie wieszac ;/

« Odpowiedź #409 dnia: Grudzień 04, 2011, 17:06:57 »
Wie ktoś jak wyłączyć dźwięk odrzucania wiadomości w CM7 (na Andku 2.3.5)? Bo jednak ten dźwięk jest denerwujący  :mad: CUT (zbyt piskliwy) .
 ???

[gmod]jeszcze jeden post z tyloma emotikonami i dostaniesz warn[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2011, 13:13:15 wysłana przez tomaszkap »

« Odpowiedź #410 dnia: Grudzień 12, 2011, 20:26:14 »
Siema.Chcę zainstalować androida na owym telefoniku:D
Korzystam z tego tuta
I mam problem:
Gdy uruchamiam bootloadera to na białym tle jest napis USB(karta z plikami jest wsadzona) i nic się nie dzieje.W instrukcji było napisane że zalecane jest mieć hardspl 3.34 więc taki zainstalowałem.Dodam, że karta nazywa się"karta pamieci" a nie microSD, może dlatego się tak dzieje?JEstem kompletnie zielony w tych sprawach a chciałem wybrówować.
Z g.óry dzięki za pomoc:)

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #411 dnia: Grudzień 13, 2011, 18:13:47 »
Skopiuj KAISDIAG.nbh na kartę ;).

« Odpowiedź #412 dnia: Grudzień 15, 2011, 14:17:44 »
Poradziłem sobie;)
Mam teraz tragiczny problem.Nie działają mi słuchawki...
Ma ktoś rozwiązanie:)
Będę wdzięczny niezywkle

Połączone: Grudzień 15, 2011, 15:28:45
Też sobie poradziłem:>
A USB?Da się na froyo z 1 postu podlaczyc usb?Mi nie wykrywa komputer
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2011, 15:28:45 wysłana przez Teevez »

« Odpowiedź #413 dnia: Styczeń 11, 2012, 21:39:06 »
Witam.
Czy u was także jest problem z połączeniem sie z Android Market jak i z samym zalogowanie się na konto gmail?
Już od prawie 3 dni nie moge wejsc ani na konto google, ani na Android Market (z pokładu urządzenie, nie z PC)

Ps.
W związku iż na moje tematy nikt nie odpowiadał postanowiłem wkleić link do nich (może ktoś w końcu mi odpowie):
http://pdaclub.pl/forum/kaiser/%28android%29-bootanimation/
http://pdaclub.pl/forum/kaiser/htc-kaiser-screen-mod/

Ps2. Problem z Android Market rozwiązał się sam...

Ps 3.
Kolejny problem z Marketem, lecz tym razem na stronie internetowej marketu.
Jeszcze wczoraj w konto był wpisany mój model telefonu, a dziś pokazuje mi, że nie ma żadnego urządzenia i abym zalogował się na inne konto. Ale z Android Marketu (na fonie) wszystko moge pobierać właśnie tegoż oto konta.
No ale cóż, założyłem nowe konto, zalogowałem sie nim na fonie oraz kompie. Na fonie mogę pobierać, a na stronie dalej  to samo.
Można jakoś manualnie dodać urządzenie do danego konta google czy co mam z tym zrobić?

Miło by było jakby w końcu ktoś mi odpowiedział choćby na jedno z mych pytań bo chyba po to jest forum aby zadawać pytania oraz aby otrzymywać do nich odpowiedzi...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 16:00:20 wysłana przez patryk1314 »

« Odpowiedź #414 dnia: Styczeń 15, 2012, 16:21:11 »
Witam.
Czy u was także jest problem z połączeniem sie z Android Market jak i z samym zalogowanie się na konto gmail?
Już od prawie 3 dni nie moge wejsc ani na konto google, ani na Android Market (z pokładu urządzenie, nie z PC)

Ps.
W związku iż na moje tematy nikt nie odpowiadał postanowiłem wkleić link do nich (może ktoś w końcu mi odpowie):
http://pdaclub.pl/forum/kaiser/%28android%29-bootanimation/
http://pdaclub.pl/forum/kaiser/htc-kaiser-screen-mod/

Ps2. Problem z Android Market rozwiązał się sam...

Ps 3.
Kolejny problem z Marketem, lecz tym razem na stronie internetowej marketu.
Jeszcze wczoraj w konto był wpisany mój model telefonu, a dziś pokazuje mi, że nie ma żadnego urządzenia i abym zalogował się na inne konto. Ale z Android Marketu (na fonie) wszystko moge pobierać właśnie tegoż oto konta.
No ale cóż, założyłem nowe konto, zalogowałem sie nim na fonie oraz kompie. Na fonie mogę pobierać, a na stronie dalej  to samo.
Można jakoś manualnie dodać urządzenie do danego konta google czy co mam z tym zrobić?

Miło by było jakby w końcu ktoś mi odpowiedział choćby na jedno z mych pytań bo chyba po to jest forum aby zadawać pytania oraz aby otrzymywać do nich odpowiedzi...

Wiem, że nie powinienem tego robić, ale bardzo zależy mi na odpowiedzi, a szczególnie na temat Android Marketu, dlatego też odświeżam temat...

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #415 dnia: Luty 07, 2012, 18:47:06 »
Witajcie, szukam ustawienia aby można było wszystkie aplikacje wgrywać na kartę SD a nie w pamięć telefonu. Czy jest w ogóle takie ustawienie?
Używam:
- http://sourceforge.net/projects/androidhtc/files/2011-08-29-froyo/system-froyo-eu-unodex-29-08-11_19.patched.tgz/download
kernel developer, z najnowszego atools'a.

Zaciągnąłem dwa programy i nie ma miejsca... :( nie widzę, nigdzie opcji aby przenieść dane na kartę pamięci. Próbowałem przez instalator (data -> SD) ale tam cały czas wyrzucało błędy, że nie może odmontować aktualnego katalogu.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2012, 18:49:58 wysłana przez grzemach »

« Odpowiedź #416 dnia: Luty 21, 2012, 03:05:57 »
Witam!
Wiem, że temat stary jednak mam problem, którego nie umiem sam rozwiązać :(
Sflashowałem mojego Kaisera Cyanogen Modem 6 i byłem bardzo zadowolony dopóki telefon nie upadł mi wyświetlaczem na róg szafki :( dzisiaj wymieniłem wyświetlacz jednak latają po nim jakieś dziwne piksele - domyślam się że trzeba zmienić Panel type w kernelu i tu dochodzimy do sedna - jak wgrać nowy/inny kernel mojemu Kaiserowi?
Nadmienię, iż wrzucam kaisimg.nbh (przygotowany w atools kernel) oraz kaisdiag.nbh, potem reset trzymając power i kamerę no i nic włącza się SPL OliPof, dosłownie na ułamek sekundy mignie białym ekranem z napisame loading, a potem jest 3-kolor i napis Serial - co mam zrobić? (że pora na nowy telefon to wiem - taka odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje! :P)
Na splash-screenie i w SPLu nie występują źle włączone piksele, natomiast pojawiają się już jak zaczyna się ładować Android na łapce pingwina, na splashscreenie cyanogen moda oraz w samym systemie (czyli w zasadzie wszędzie tam gdzie załądowany jest kernel)

Pozdrawiam!

EDIT: udało mi się wgrać WM 6.1 (na WM wyświetlacz działa cacy) a także wgrałem HardSPL - walczę dalej :)
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2012, 04:46:43 wysłana przez gruha »

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #417 dnia: Luty 21, 2012, 09:13:27 »
możliwe, że Twoja karta jest:
za duża
źle sformatowana
coś z nią jest nie tak

Spróbuj użyć innej karty.

« Odpowiedź #418 dnia: Luty 21, 2012, 14:32:49 »
no dziwne, bo wcześniej z tej karty instalowałem Androida, a teraz nie idzie...
no nic muszę skombinować inną kartę i próbować dalej...

EDIT:
poradziłem sobie wgrywając kernel używając CustomRUU przez USB i potem Androida już z karty :)
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2012, 17:13:31 wysłana przez gruha »

*

kcnab

« Odpowiedź #419 dnia: Luty 23, 2012, 21:24:17 »
Ma ktos ta wersje androida odpalajaca przez hernet bo uzywam pewna w wersji
Eclair 2.0.1 Beta 3 Dark i chodzi CUT :D moze by tak ktos dal wersje 2.3.2 tylko w takiej samej wersji :D szkoda tylko ze kamera nie działa dobrze bo tak to bym zastąpił windows tym systemem :D ps mogę zaprezentować na youtube jak dziala na moim HTC :D Kaiser TYTN II:D

[gmod]uważaj na słownictwo, to jest poważne forum a nie onet czy inne wp[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2012, 07:15:26 wysłana przez tomaszkap »