Problem z WiFi

• 9 Odpowiedzi
  • 751 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline glempex

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC TyTn II
Problem z WiFi
« dnia: Styczeń 05, 2009, 07:17:37 »
Witam mam problem od kilku dni nie mogę nic zrobic z moim internetem to zanczy siec jest podlaczona ,adres Ip  jest jeden wiec jes
 taki jak na PC wszyskie inne maski  bramki   DNS tez sa wpisane takie same kiedyś działało co może by przyczyną ??zadne strony się nie wczytują gg nie działa Dodam ze na PC wszystko smiga dobrze i gdy włącze wifi w PPC to wyskakuje konflikt IP to znaczyz ze wifi dziala tylko cos zle z konfiguracja
Niemam pojęcia może to jest spowodowane programem który instalowałem noData ??albo ma to jakiś związek z automatyczną konfiguracja ??

Proszę o pomoc ??
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
Odp: Problem z WiFi
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2009, 07:37:39 »
dwa urządzenia nie moga pracować na jednym adresie ip jednocześnie i raczej wątpie żeby działało Ci to tak dotychczas
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2009, 13:07:53 »
 Sam sobie odpowiedziałeś: konflikt IP.
Tak jak pisał kolega wcześniej 2 urządzenia nie mogą mieć tego samego IP w tym samym czasie. Jeśli wyłączysz PC to pewnie wifi w pockecie od razu zadziała.
Jeśli masz dostęp przez wifi od providera, to poproś o dodatkowe IP, jesli masz własny router- po prostu zmień IP.

*

Offline glempex

• **
  • 187
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 05, 2009, 16:03:01 »
nie mam routera i wiem ze dwa uzadzenia na tym samym Ip nie moga pracowac a problem tkwi w zyms innym chodzi o to ze gdy PC jest wyłączony to i tak niemoge sie połązy przez Wi-Fi

a o tym konflikcie napisalem specjalnie po to by potwierdzic to ze adres Ip bramki dns sa takei same

i mino to ze PC jest wyłązony wifi niedziała w telefonie wczesniej było w pozadku .

co może by tego przyczyna na PPC pisze ze jest połazone a nieda sie nic zrobic
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 16:07:18 wysłana przez glempex »
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 05, 2009, 16:28:50 »
hmmm a skąd masz sieć?? jak nie masz routera masz access point'a?? jesli nie to skąd łapiesz ta sieć??
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Offline glempex

• **
  • 187
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 05, 2009, 17:11:10 »
siec dziala w ten sposób ze na kilku budynkach w naszej miejscowośi sa nadajniki ktore daja zasięg wi-fi na całaą miejscowośc do kompa jes karta wi fi i tak sie łączy komputer natomias PPc wiadomo .
wczesniej działało i wszystko się łączyło nagle 2 dni temu przestalo działac wczesniej intsalowałem
noData i używałem automatycznej konfiguracji to tyle dalej jest to samo

W PPC Wi-Fi działa napewno bo gdy ąlczy przy właczonym kompie wyskakuje konflikt IP
agdy jest wyłaczony PC polaczy sie z siecia ale nic nie mozna zrobic
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline jardins

• 290
    • http://www.webexpert.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Kaiser, HTC Wizard
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 05, 2009, 18:30:23 »
Może twój wspaniały dostawca włączył filtrowanie po adresie MAC karty sieciowej...
Nokia 3210 -> Nokia 3310  -> Nokia 3330 -> Nokia 3510 -> Nokia 6310 -> Nokia 6310i -> Nokia 6230i -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> Galaxy S

*

Offline glempex

• **
  • 187
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 05, 2009, 18:55:15 »
Możliwe poniewaz czesto sie zdarzało ze siostra wlaczala PC a ja chcialem wejsc na PPC wystepował konflik Dostawca pewnie pomyślał że ktos oszukje i chce podłączyc sie pod moje Ip tylko ze to ja sam swoje Ip wykorzystywałem na 2 użądzeniach płace za dostęp do internetu wiec dostawca musi to jakos zmienic zebym mógłdalej korzystac
a da sie jakos to obejsc??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 19:07:15 wysłana przez glempex »
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 05, 2009, 21:25:01 »
W pda nie da się zmienić adresu MAC. Jedyne co możesz zrobić to poprosić providera o zmianę dopisanego MACa na ten, który masz w pda. A w windowsie w pececie ustawisz sobie taki sam mac- to już się da bez problemów zmienić.

*

Offline glempex

• **
  • 187
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 05, 2009, 21:31:50 »
dobrze że znajomy pracuje w firmie i dodał mi Mac'a z PPC

Temat uwazam za zamknięty dzięki za to że pomogliście mi dowiedziec sie co sie stało i dzieki temu odezwałem sie do właściwego człowieka
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II