prezentuje:

Przedstawiam wam kolejną, przez wielu niecierpliwie oczekiwaną, produkcję

. Rom jeszcze ładniejszy, jeszcze szybszy i jeszcze stabilniejszy

.
Wielkie podziękowania dla MG42 za kawał dobrej roboty przy grafice

.

-nasze, amatorskie tłumaczenia zastąpiłem oficjalnymi tłumaczeniami od Microsoftu (nie wszystkie, ale sporo)
-uaktualnienia OEMów
-szeroko pojęta oprawa graficzna

- ze względu na zastosowaną kompresję programów możliwe jest, że pamięć będzie uciekała szybciej. Jest na to sposób

. Start > Narzędzia > cleanRAM. Bardzo dobry programik, który oczyszcza pamięć za każdym razem do ok. 58MB. Polecam ustawić sobie Scheduler (w cleanRAM config), żeby czyścił pamięć powiedzmy co 3 godziny.
2. Po wgraniu system strasznie zamula. Co robić?
- Przede wszystkim upewnij się, że masz wgrany odpowiedni HardSPL i radio (linki poniżej). Jeśli tak, spróbuj wgrać rom wedle poniższej instrukcji.
Wgrywasz, hardreset. Norma. Po załadowaniu romu do telefonu z podłączonym kablem czekasz na napis "Dotknij ekranu aby...". NIC NIE RÓB. Daj telefonowi chwilkę, poczekaj aż zciemni się ekran. Dopiero teraz kontynuujesz. System się uruchamia, auto config, automatyczny softreset. Po pierwszym normalnym uruchomieniu daj telefonowi pięć minut bez dotykania (sama manila ładuje się dość długo, a trzeba poczekać na resztę..). W sensie nic nie ruszaj (jedynie możesz zgodzić się na wykonanie lub nie ustawień sieci, potem nic nie ruszaj przez jakiś czas). Po tej chwili zrób softreset. Teraz rom powinien śmigać aż miło.
Osobiście zauważyłem też, że gdy po wgraniu rom się przycina, wystarczy przejść Kaiserem w tryb wstrzymania i po chwili wrócić. Pomaga.
3. Jak zmienić grający utwór używając słuchawek?
- trzeba 2 razy wcisnąć przycisk odbierania rozmowy i poczekać chwilkę
4. Jak włączyć automatyczną blokadę?
- Start > Ustawienia > System > Device Lock - zaznacz "Blokuj przy wzbudzeniu", wciśnij ok i uruchom ponownie fona
5. Dlaczego nie ma jakiegoś ładniejszego dialera?[/b]
- Dopóki nie zostanie wypuszczony żaden oficjalny dialer na WM6.5 jesteśmy skazani na ten. Wszystkie inne bardzo zamulają telefon, a dzwonek często słychać dopiero po 3cim sygnale..
6. Kiedy wyjdzie Twój nowy rom?
- Raczej nie prędko. Zaczęła się sesja, do tego dochodzi praca i kobieta, pozostaje bardzo mało czasu dla Kaisera ;P. No chyba, że coś nagle mnie bardzo zmotywuje

.
7. Jest super! Cudowny! Jak mogę Ci się odwdzięczyć?
- Możesz mi postawić piwko

. Szczegóły niżej.
Wymagany HardSPL: 3.29 lub
3.34(na pozostałych podobno muli)
Radio, którego używam i działa jak należy:
1.71.09.01 Protocol 25.75.40.02.eMo______________________________________
Download: (proszę o nie robienie mirrorów, chcę mieć statystyki pobrań)
wersja Manila2D & CHome:
http://rapidshare.com/files/237918095/wjtk.21234.rar

.