Domowy AP do Wi-Fi dla Kaisera

• 3 Odpowiedzi
  • 1634 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline akanid

• 20
  • Sprzęt: HTC Kaiser + SD8GB - WM 6.1 PL oficjalny
Domowy AP do Wi-Fi dla Kaisera
« dnia: Sierpień 04, 2008, 12:39:42 »
No wlasnie panowie jak w temacie.

Jak najtaniej zrobić w domu AP dla Kaiserka? Uprzedzam, że korzystam z lącza internetowego w Norwegii także żadne to neostrady. Wygląda to tak że jest sobie modem podpiety przez sieciowke do kompa i nic poza tym. żadnych haseł sterowników, nic. i działa ładnie na kompie. teraz czy wystarczy kupić pierwszą lepszą sieciowke i udostępnić przez nią połączenie oczywiście filtrując po macu i na hasło żeby dzialalo? Zastosowania to głownie Skype i może trochę internetu. Wychodziłoby, teoretycznie ze to najtańsze rozwiązanie. nie za bardzo chce wstawiać ruter. Myślałem też o kupieniu bluetooth do kompa i udostępnienie netu po bluetooth ale czy tak zadziala? Interesuje mnie zasięg praktycznie w domu ale chyba jak przez sieciowke to zasięg na zewnątrz też powinien być chodź na pewno nie jest zasięg istotną kwestią. Ma działać w domu.

Z góry dziękuję za pomoc.
akanid
--
Koniec Modlitwy.
Pozdrawiam
akanid

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odp: Domowy AP do Wi-Fi dla Kaisera
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 04, 2008, 12:44:28 »
kupno sieciowki to napewno tanie rozwiazanie ale musisz miec wlaczony komp ja bym popatrzal za jakims AP, jesli zalezy ci na zasiegu to BT bedzie gorsze niz wifi

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 04, 2008, 12:45:24 »
Biorac pod uwage cene routerow lepiej zainwestowac w router, lepszy zasieg, mniej problemow, nie musisz miec wlaczonego kompa zeby miec internet. Oczywiscie po karcie WiFi  tez zrobisz, ale wiecej zabawy z tym. O udostepnianiu po BT zapomnij bo to porazka.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline akanid

• 20
  • Sprzęt: HTC Kaiser + SD8GB - WM 6.1 PL oficjalny
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2008, 12:48:23 »
ok czyli sieciowka. dostęp do netu tylko kiedy komp będzie włączony to to czego potrzebuję. bardziej chodzi o to żeby żona mogla se z mamą na skype gadać jak ja używam kompa wiec to nie problem.

dzieki i pozdro
akanid
--
Koniec Modlitwy.
Pozdrawiam
akanid