Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Kaiser
Domowy AP do Wi-Fi dla Kaisera
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
3 Odpowiedzi
1634 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
akanid
20
Sprzęt: HTC Kaiser + SD8GB - WM 6.1 PL oficjalny
«
dnia:
Sierpień 04, 2008, 12:39:42 »
No wlasnie panowie jak w temacie.
Jak najtaniej zrobić w domu AP dla Kaiserka? Uprzedzam, że korzystam z lącza internetowego w Norwegii także żadne to neostrady. Wygląda to tak że jest sobie modem podpiety przez sieciowke do kompa i nic poza tym. żadnych haseł sterowników, nic. i działa ładnie na kompie. teraz czy wystarczy kupić pierwszą lepszą sieciowke i udostępnić przez nią połączenie oczywiście filtrując po macu i na hasło żeby dzialalo? Zastosowania to głownie Skype i może trochę internetu. Wychodziłoby, teoretycznie ze to najtańsze rozwiązanie. nie za bardzo chce wstawiać ruter. Myślałem też o kupieniu bluetooth do kompa i udostępnienie netu po bluetooth ale czy tak zadziala? Interesuje mnie zasięg praktycznie w domu ale chyba jak przez sieciowke to zasięg na zewnątrz też powinien być chodź na pewno nie jest zasięg istotną kwestią. Ma działać w domu.
Z góry dziękuję za pomoc.
akanid
--
Koniec Modlitwy.
Pozdrawiam
akanid
pimpus sadelko
5146
Odp: Domowy AP do Wi-Fi dla Kaisera
«
Odpowiedź #1 dnia:
Sierpień 04, 2008, 12:44:28 »
kupno sieciowki to napewno tanie rozwiazanie ale musisz miec wlaczony komp ja bym popatrzal za jakims AP, jesli zalezy ci na zasiegu to BT bedzie gorsze niz wifi
www.prosensi.pl
OleYek
[Pyrlandia] [GMzP]
18341
Sprzęt:
iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
«
Odpowiedź #2 dnia:
Sierpień 04, 2008, 12:45:24 »
Biorac pod uwage cene routerow lepiej zainwestowac w router, lepszy zasieg, mniej problemow, nie musisz miec wlaczonego kompa zeby miec internet. Oczywiscie po karcie WiFi tez zrobisz, ale wiecej zabawy z tym. O udostepnianiu po BT zapomnij bo to porazka.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
akanid
20
Sprzęt: HTC Kaiser + SD8GB - WM 6.1 PL oficjalny
«
Odpowiedź #3 dnia:
Sierpień 04, 2008, 12:48:23 »
ok czyli sieciowka. dostęp do netu tylko kiedy komp będzie włączony to to czego potrzebuję. bardziej chodzi o to żeby żona mogla se z mamą na skype gadać jak ja używam kompa wiec to nie problem.
dzieki i pozdro
akanid
--
Koniec Modlitwy.
Pozdrawiam
akanid
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni