Trochę czasu mnie już na forum nie było i trzeba poodpowiadać na pytania użytkowników

dzięki 
mam jeszcze takie pytanko otóż w pionie manila działa a czemu poziomo nie?;> trzeba coś gdzieś przestawić? 
Manila nie była robiona dla urządzeń posiadających tryb landscape, także nie można w tej kwestii wiele zrobić.
Używam tego romu od 4 dni i mam problem z pogłaśnianiem w czasie rozmowy. Kręcąc scrollem na przemian pojawia się czarne tło z baragrafem do regulacji głośności i okno z czasem rozmowy itd ale nic się nie pogłaśnia w głośniku. Próbowałem tylko przekręcić raz scrollem aby się pojawiło to czarne tło i ręcznie pogłośnić ale to nic nie daje. W baragrafie ładnie się podświetlają kolejne kreseczki ale nic nie słychać głośniej. Wcześniej na oryginalnym romie orangutana też się nic nie działo. Przed wgraniem tego miałem przez kilka godzin oryginalny od HTC i też było wszystko ok.
Da się coś z tym zrobić?
Przy gotowaniu romu wydawało mi się, że wszystko już jest ok. Będę musiał spróbować z inną wersją volumecontrol, bo aktualna wersja może mieć jaki i dam znać co i jak.
Czy ktoś wie może dlaczego w TouchFlo pogoda nie aktualizuje się automatycznie przy podłączeniu do netu? Aktualizuje się dopiero po przejściu na zakładkę z pogodą mimo, że włączone jest automatyczne aktualizowanie. Czy jest jakaś możliwość żeby nie trzeba było przechodzić za każdym razem na zakładkę w celu aktualizacji?
Z tego co się orientuję to nie ma takiej możliwosci, aczkolwiek mogę być w błędzie. Jeżeli na innych romach da się to zrobić to prosiłbym o informację
dzieki za info;)
W ROMie brakuje orginalnej klawiatury ekranowej nad czym bardzo ubolewam:( A w domyślnej brak SHIFT!
HR po zrobieniu SR, tel sie wywalił, wisi na ekranie z logo HTC i RGD:/
Myslałem, że posiadacz glidera w avatarze potrafi sobie udzielić odpowiedź na takie pytania

W fingerkeyboard (domyslnej klawiaturze) shift znajduje się obok klawisza "z" - zupełnie jak na zwykłej klawiaturze komputerowej :> Oryginalna klawiatura oczywiscie jest w każdej edycji romu, wystarczy tylko sobie ją włączyć zamiast fingerkeyboard. Problemu z HR bys nie miał, gdybys przeczytał w całosci pierwszy post.
Przydało by się wprowadzić poprawkę do kalendarza na głównym ekranie gdyż jak są np. 2 zaplanowane terminy jeden całodzienny a drugi w konkretnej godzinie to się wyświetlają, natomiast gdy są dwa terminy całodzienne to wyświetla się tylko jeden.
Już kiedys rozmawialismy razem na ten temat na gadu i szczerze mówiąc nie potrafiłem u siebie otrzymać takiego efektu - zawsze maksymalnie 1 wydarzenie na ekranie głównym manili

Jestes pewien, że nie zmieniales ustawień manili?
Swoją drogą na forum od jakiegos czasu nie mogę wprowadzić znaku "ś", mimo że używam jedynie kombinacji alt+s

Chyba ma to jakis związek z inną konfiguracją skrótów klawiszowych pod macosx. Jest tu może jakis użytkownik maca posiadający taki sam problem?