Chciałbym wrócić do wspominanego wcześniej znikającego ekranu PINu, przy uruchamianiu...
Otóż przy sprawdzaniu Androida, postanowiłem wyjąć kartę i uruchomić Kasiera bez karty SIM (żeby zobaczyć co na to Android)... uruchomiłem bez karty, po czym wyłączyłem załadowałem kartę i przy ładowaniu WM... o dziwo ekran PINu nie zniknął (a raczej załadował się po pulpicie - bo w tym tkwi chyba gdzieś problem), dwa resety i jest dobrze. Nie wiem czy to przypadek, czy może faktycznie jakaś zależność... Czy ktoś z mających podobne wcześniej problemy, (akurat w tym wątku był poruszany ten temat), mogłyby to sprawdzić, (uruchamiając raz kaisera bez karty SIM - nie powinno to chyba wywołać problemów z urządzeniem). Może to jest jakieś wyjście... tym bardziej, że w między czasie nic w systemie WM nie robiłem, nic nie zmieniałem, a nie wierzę żeby Android miał na to wpływ bo, nie pierwszy raz go odpalałem, (ale pierwszy raz bez karty SIM).
Co prawda obecnie mam ROM AthinaOS, ale próbując wcześniej ROMu Makusa miałem też ten problem.
///EDIT
Wracam do tego wpisu, bo to jednak nie do końca jest to... raz niby dobrze, raz źle... ale zdecydowanie nie jest to jednak źródło problemu (a przynajmniej nie jedyne). Choć jednak czasem efekt daje.