Troszkę się różni ten dialer, w standardowym pokazywało w okienku nad klawiaturą tylko ostatnie polączenie + w dół - szybkie wybieranie + w prawo ostatnie połączenia), w tym dialerze nad klawiszami jest okienko gdzie w dwóch linijkach można przewijać góra/dół przez ostatnie połączenia, szybkie wybieranie, kontakty (podobnie było w DxC IPhone dialer 3c). Chętnie sam bym sprawdził czy ten dialer obsługuje poprawnie video, ale niby mnie operator (Orange) tego nie udostępnia i trzeba kartę SIM wymienić czy coś.
Już po HR i ponownej konfiguracji ze skupieniem się na wcześniejszych spostrzeżeniach (nadal wersja Lite).
1. Activ Sync sam się uruchamia (oczywiście chodzi w tle), zupełnie bez powodu - kaiser nie podłączony do kompa w żaden sposób (ani BT, ani kabel), a Actic Sync sam się uruchamia. Ubijam proces od ActivSynca i co bym nie robił (nawet jak zaraz uśpię) to po kilku minutach Activ Sync i tak jest uruchomiony. W gotowanym romie z kuchni qsqa, owszem po podlączeniu do kompa sam się uruchamiał i się nigdy sam nie zamykał.
2. Kolejne problemy są z dźwiękami, a dokładniej ze zmuszeniem PZPTools do zmiany sygnałów dzwonków czy powiadomień. Dokładnie nie sprawdziłem ale inne funkcje PZPTools nie sprawiają problemów, jak bym w profilach PZPTool nie ustawił to i tak gra dźwięki standardowe, (głośność, wibracje, powiadomienia przy zmianie profili zmienia), a dźwięki zawsze grają standardowe, nawet jeżeli ustawię inaczej w "Ustawienia -> Osobiste -> Dźwięki i powiadomienia" to i tak wraca do standardowych.
3. Nie wiem czy to nie przez PZPTool i opisane problemy w 2 punkcie... jak ustawię kontaktom dźwięk dzwonka (swój - nie z romu) to i tak odgrywa standardowy.
PZPTools używałem różnych wersji (6.0, 6.01, 6.2beta6).
Może już ktoś spotkał się z czymś podobnym? Zauważyłem że ROM jest oznaczony wersją 3.34 (?), może w tej kompilacji zmieniły się wpisy (? nie wiem gdzie takie informacje są przechowywane) z lokalizacją dźwięków w stosunku do kompilacji 3.29.464 (bo na tej działa bez problemu).
Nie zarzucam że ROM jest zły, czy się nie nadaje, wiem że nie wszytko da się sprawdzić i nie wszytko sam autor jest w stanie tak ułożyć zeby działało idealnie, wręcz przeciwnie ROM poza tym naprawdę żwawy

, sprawny

i bardzo fajny

... i fajnie by było przy nim zostać.
Jeszcze trochę pokombinuję póki co... może jeszcze się do czegoś przyczepię

I jeszcze takie moje małe czepialstwo (nie żeby to przeszkadzało jakoś, ale...) rom niby w wersji lite, a dźwięków dzwonka... fiu fiu chyba z 60.