Aha i jeszcze jedno pytanko wyczytałem, że nowy ROM można wgrać jak ma się zainstalowane HardSPL, a to czy mamy ten program zainstlowany sprawdza się wciskając aparat+SR wtedy powinno wyświetlić się "HardSPL" a mi wyświetla się SPL-1.0.OliPof. Czy to to samo? Sorki za pytanie ale dopiero to wszystko ogarniam ;P
Przede wszystkim, nie ma możliwości, żebyś fabrycznie miał HardSPL, więc jak go sam nie wgrywałeś, to musisz to zrobić. Generalnie wiąże się to z ryzykiem utraty gwarancji (podobno zdarzają się przypadki, że serwis to przegapi), ale jest odwracalne - chyba że sprzęt uszkodzi się mechanicznie w poważny sposób (np. uszkodzi się port USB i jednocześnie slot kart pamięci), albo zrobisz coś źle przy wgrywaniu romów/radia i doprowadzisz do tzw. bricka, czyli sytuacji, w której nie da się ani uruchomić Kaisera, ani czegokolwiek wgrać.
Czy sprawdzam ktoś automape?
Sprawdzam, działa bez problemów.

A sam rom śmiga elegancko, jedyne czego mi brakowało ze "standardowych" składników to brak dialera z Opala/Jade - chociaż on z tego co się orientuję nie został jeszcze spolszczony, więc jestem w stanie to zrozumieć