jordana 565 pc 2002 z niemieckim softem POMOCY !!!!

• 7 Odpowiedzi
  • 1532 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 04, 2003, 15:22:57 »
Szanowni koledzy i koleżanki
zwracam się do wszyskich którzy dokonali wielkiego odkrycia którym jest zmiana softu w Jordanie 565 z germańca na anglika w IPAQ-u mozna to zrobić po ciemku ( tylko trzeba uważać żeby za dużo nie wykasować - bo wtedy tylko zostaje łopata i dołek w ogródku, oraz tablica z napisem to był wspaniały przyjaciel ipaq )
Wiem że jest to możliwe ale jak ?
może ktoś tego dokonał !?

Kiedy robimy następny zlot , może raz w miesiącu co Wy na to ........?
ten w KFC był całkiem fajny ale za krótko

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2003, 18:47:22 »
niestety nikt ci nie pomoże ponieważ nie było nigdy takich komputerów w sprzedaży jak Jordana.
Chyba że to jakaś reklamówka Michaela Jordana, wycieczek nad rzekę Jordan etc.

Zmiana sytemu operacyjnego wymaga kupienia licencji, której microsoft nie sprzedaje.
Pozostaje więc albo się nauczyć niemieckiego albo w przyszłości kupować komputery w Polsce

*

Offline elita

• **
  • 161
    • http://gg.overwap.net
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2003, 23:15:49 »
no niestety trzeba najpierw pytac a pozniej kupowac. do jornady nie powstal zaden odpowiednik bootloadera, bootblaster itp. jak dla ipaq nic tez mi nie wiadomo o dostepnym dla ogolu takim programie. ja ze swojej jornady zglalem flash rom angielski ipaq-owym bootblasterem ale czy to jest wogole rom, to nie wiem ;) cos sie zgralo ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2003, 23:42:39 »
z niemieckim to masz racje . ale widzę że kolega się dobrze oriętuje
w byłych zawodnikach NBA . mi chodzi o zawodnika z ligi HP i ten zawodnik jest bardzo mały malutki i nazywa się jordana z drużyny HP
ale mówi tylko po niemiecku a transfer rzeczywiście był z niemiec
ale dzięki za uwagi
pozdr.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2003, 01:08:42 »
Weź do łapki obudowę i przeliteruj sobie nazwę
Jak słusznie zauważyłeś ORJĘTUJĘ się całkiem nieźle w tym bałaganie.
Gute Nacht!

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 05, 2003, 01:48:52 »
ZWRACAM HONOR !!!!!!!!!!!!!! jesteś Wielki mój błąd HP Jornada 565
żle napisałem co może tylko oznaczać postępującą dyslekcje lub najwyższy czas na okulary . Ale przynajmniej dobrze sie bawiliśmy
odszukam lupy i już nie popełnię więcej takiej gafy .
Gute Nacht

*

Offline elita

• **
  • 161
    • http://gg.overwap.net
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 07, 2003, 23:58:25 »
na stronach www.handhelds.org siedza fachowcy z hp i compaq, zajmuja sie tymi klockami. dzis przegladajac archiwum listy o jornadach zauwazylem post w ktorym bylo wszystko nt. flashowania jornady lacznie z linkiem do softu itp.
niestety nie jest to taka prosta operacja jak w ipaq, poniewaz dostep jest iscie servisowy. trzeba si edostac do zlaczki jtag procesora wykozystujac specjalny interface do portu lpt. caly soft to loader i modul do linuxa.
majac to cudo mozna przywrocic do zycia jornade nawet po wypelnienu jej flasha losowymi cyferkami. zlacze servisowe znajduje sie pod klapka karty cf.
radze jednak poczekac na stabilny bootblaster, bootloader z dystrybucji linuxa ktory ma suportowac jornade w najblizszym czasie. wymiana romu tymi dwoma narzedziami to bajka.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 08, 2003, 22:12:32 »
wielkie dzięki za podpowiedz .Myślałem o zrzuceniu romu agielskiego i za pomocą hexa zmienić język a następnie wgrać rom angielski ( podobnie jak w przypadku ipaqa ( co prawda na stronach www.hp.pl
można ściągnąć tylko rom do ipaqa a odnośnie jornady cisza ...?)
Wiem że można zmienić język jeszcze w inny sposób , włąśnie z wykorzystaniem linuxa o którym mowa tylko bootblastery są do ipaqa
a nie mogę znaleść odpowiednika jornady
Maciej