złącze iPhona

• 3 Odpowiedzi
  • 1891 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WZ

• **
  • 114
  • Sprzęt: HTC Topaz, IPhone 4.
złącze iPhona
« dnia: Maj 10, 2011, 21:27:14 »
Dziś zauważyłem że jedna z nóżek (ścieżek) jest odgięta do środka telefonu. Na razie wszystko działa (ładowanie i komunikacja z komputerem) i oby tak zostało. Ale pewnie czeka mnie wymiana złącza i tu pytanie - ile może to kosztować? Telefon na gwarancji Orange - czy obejmuje takie uszkodzenie - czy ktoś to przerabiał?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: złącze iPhona
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2011, 23:08:36 »
Z uszkodzeniami mechanicznymi zawsze jest loteria. Moga uznac, moga nie uznac stwierdzajac, ze cos wpychales do zlacza, albo uzywales nieoryginalnych akcesoriow. W Kazdym badz razie wymiana zlacza nie jest jakos kosmicznie droga w razie czego.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline WZ

• **
  • 114
  • Sprzęt: HTC Topaz, IPhone 4.
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 11, 2011, 14:11:02 »
Widziałem, ze na allegro można kupić moduł złącza za 40-50zł. Problem w tym jak rozebrać telefon. czy ktoś to robił?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 11, 2011, 14:17:44 »
Widziałem, ze na allegro można kupić moduł złącza za 40-50zł. Problem w tym jak rozebrać telefon. czy ktoś to robił?

iPhone 4 rozebrac nie jest trudno, znaczy inaczej jak sie to robilo n+1 razy jest łatwo, dla kogoś kto nie robił tego jest to średnio skomplikowane. generalnie trzeba tylko się skupić i przede wszystkim zachować kolejność śrubek. Każda musi wrócić na swoje miejsce a jest ich kilkanaście rodzajów stąd problem.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.