Uszkodzenie przedniej szyby

• 2 Odpowiedzi
  • 2645 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WZ

• **
  • 114
  • Sprzęt: HTC Topaz, IPhone 4.
Uszkodzenie przedniej szyby
« dnia: Czerwiec 03, 2011, 12:34:09 »
Dzisiaj niestety mój telefon zaliczył upadek tak niefortunnie, że przednia szyba została totalnie zmasakrowana. na szczęście w nieszczęściu reszta działa. Zadzwoniłem do najbliższego serwisu i powiedziano mi wymiana szybki razem z wyświetlaczem kosztuje 500 zł. Nie można wymienić samej szyby, bo to jest jeden zespół. Te 500 zł trochę mnie zabolało, bo telefon ma dopiero 6 m-cy i taki wydatek. Czy można zrobić to taniej? Czy macie jakieś doświadczenia? Jeszcze jedno telefon jest na gwarancji Orange, a zatem czy wymiana poza nimi spowoduje jakieś konsekwencje? Ile może to kosztować w serwisie Orange?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Uszkodzenie przedniej szyby
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2011, 15:59:13 »
400-500 zl to normalna cena za takie cos... Digitizer jest klejony, mozna sie bawic w wymiane digi samego, ale nie samemu bo zalapac kurz miedzy digi a wyswietlaczem jest bardzo prosto, dlatego przewaznei sie wymiania caly przod, bo co maszynowo spasowane, to maszynowo spasowane... Jak pewnie sie czujesz w rozkrecaniu takich rzeczy to tez nie ma problemu, chociaz juz naprawialem iPhone po nieumiejetnej wymianie przodu... no i sporo srubek jest do rozkrecenia, do rego kazda inna ;)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline WZ

• **
  • 114
  • Sprzęt: HTC Topaz, IPhone 4.
Odp: Uszkodzenie przedniej szyby
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2011, 07:48:20 »
Uzupełniam pytanie - czy ktoś robił taka naprawę w serwisie Orange - ile trwało i ile kosztowała? I drugie ile rzeczywiście wynosi okres gwarancyjny dla telefonu z Orange?